گزارش حقوق و دستمزد 1403

گزارش جامع حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ منتشر شد

ایران‌تلنت، به‌عنوان باسابقه‌ترین مرجع کاریابی و استخدام در مهرماه امسال گزارش جامع حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ را منتشر کرده است. این گزارش که با تحلیل اطلاعات خوداظهاری شاغلین و خوداظهاری شرکت‌ها به‌دست‌آمده است، حقوق و دستمزد ۴۷ گروه شغلی را در ۳ رده کارشناسی، مدیر میانی و مدیر ارشد شفاف‌سازی می‌کند. گزارش حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ مرجعی برای آگاهی از میزان رایج حقوق شاغلین تمام‌وقت سراسر کل کشور در رده‌ها، گروه‌ها و شرایط مختلف شغلی است و مذاکره بر سر حقوق و دستمزد را برای کارفرمایان و کارجویان تسهیل می‌کند. جزئیات بیشتر از گزارش حقوق و دستمزد را در ادامه دنبال کنید.

گزارش حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ چه می‌گوید؟ میانگین درآمد در ایران چقدر است؟

گزارش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ با هدف ارائه آماری دقیق از میزان دریافتی افراد شاغل تمام‌وقت تهیه شده است. این گزارش میانگین حقوق و دستمزد بیش از ۱۷۰ سمت شغلی را بررسی کرده است. ارقامی که در این گزارش آمده با درنظر گرفتن کسورات قانونی شاغلان بوده و خالص دریافتی آن‌ها را نشان می‌دهد.

این گزارش، رشد میانگین حقوق نسبت به سال ۱۴۰۲ را در هر گروه شغلی به شما نشان می‌دهد. بنابر اطلاعات ایران‌تلنت میانگین حقوق شاغلان تمام وقت در سطح کارشناس ۲۶.۸%، مدیران میانی ۳۸.۴% و مدیران ارشد ۳۱.۸% نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. به‌عنوان مثال افرادی که در سطح کارشناسی در گروه شغلی ارتباطات و روابط عمومی فعالیت می‌کنند، به‌طور میانگین با ۳۳% افزایش حقوق نسبت به سال ۱۴۰۲، ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند.

جالب است بدانید بیشترین افزایش میانگین حقوق در رده کارشناسی با ۴۵%، متعلق به گروه شغلی تحقیق و توسعه و همچنین توسعه محصول است. در رده مدیر میانی، مدیران میانی، گروه شغلی بانکداری و سرمایه‌گذاری با ۵۷% و مدیران انبارداری با ۶۰% بیشترین افزایش میانگین حقوق نسبت به سال ۱۴۰۲ را داشته‌اند. همچنین بیشترین افزایش میانگین حقوق در رده مدیر ارشد با ۵۷% متعلق به گروه شغلی خرید و تدارکات است.

راهنمای رده‌های شغلی

در گزارش حقوق و دستمزد ۳ رده شغلی کارشناسی، مدیر میانی و مدیر ارشد تعریف شده است.

این گزارش به شما نشان می‌دهد که منظور از رده‌های شغلی مختلف یعنی کارشناسی، مدیر میانی و مدیر ارشد چیست و نمونه‌هایی از عنوان سمت‌های کاری در هر گروه شغلی را هم آورده است. به طور مثال منظور از کارشناس در گروه شغلی حسابداری، یک حسابدار، حسابرس یا کارشناس مالی است.

یکی دیگر از اطلاعاتی که گزارش حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ در اختیار خوانندگان می‌گذارد، پراکندگی حقوق‌های دریافتی در یک گروه شغلی است. به عبارت دیگر اینکه چند درصد از شاغلان یک صنعت حقوق بالا و چند درصد از آن‌ها حقوقی پایین‌تر از میانگین حقوق کل کشور را دریافت می‌کنند، در این گزارش آمده است. به تصویر زیر دقت کنید:

میانگین حقوق کارشناس امور اداری

نمودار پراکندگی حقوق در سمت کارشناسی امور اداری

این اطلاعات متعلق به دریافتی افرادی در سمت کارمند اداری، منشی یا مسئول دفتر است که به‌طورکلی در سمت کارشناس امور اداری طبقه‌بندی می‌شوند. میانگین حقوق برای این رده شغلی ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است درحالی که نیمی از شاغلان تمام وقت، ۱۲ میلیون و کمتر حقوق می‌گیرند. در این میان ۵% از کارشناسان امور اداری بیشتر از ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در ماه حقوق میگیرند.

 

لازم به ذکر است، اطلاعات این گزارش ایستا است و افرادی که می‌خواهند اطلاعات به‌روز و دقیق‌تر داشته باشند می‌توانند از داشبورد تحلیلی حقوق و دستمزد ایران تلنت به نشانی salary.irantalent.com استفاده کنند.

گزارش حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ زیر ذره‌بین

در این بخش می‌خواهیم نگاهی دقیق‌تر به بخش‌هایی از آمار ارائه شده در این گزارش داشته باشیم. برای این منظور، ۴ موقعیت شغلی در گروه‌های بانکداری و موسسات مالی، تحقیق و توسعه، تحلیل داده، مدیرعامل و تبلیغات و مارکتینگ را بررسی می‌کنیم.

افزایش ۴۲% میانگین حقوق کارشناسان R&D

در میان تمامی مشاغل دسته کارشناسی، میانگین حقوق کارشناسان تحقیق و توسعه با ۴۲% افزایش از سایر مشاغل این رده بیشتر افزایش داشته است. موقعیت شغلی کارشناس توسعه محصول و کارشناس تحقیق و توسعه می‌تواند شامل سمت‌هایی مانند کارشناس تحقیق و توسعه، کارشناس فنی، کارشناس توسعه محصول و کارشناس پژوهش باشد.

 با نگاهی به صدک‌های حقوق دریافتی شاغلان در می‌یابیم که در سال ۱۴۰۳ میانگین حقوق شاغلان تمام‌وقت در سمت کارشناسی تحقیق و توسعه ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است. باتوجه‌به صدک‌های درج شده در این گزارش بیشتر از ۵۰ درصد کارشناسان تحقیق و توسعه حقوقی بیشتر از ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند. جالب است بدانید تنها ۵٪ شاغلان این گروه شغلی بیشتر از ۴۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرند.

کمترین حقوق‌ گزارش شده در این دسته شغلی ۷ میلیون تومان است که حدود ۵ درصد از شاغلان حداکثر این مبلغ را دریافت می‌کنند. دلیل گزارش این رقم می‌تواند فعالیت به‌صورت پاره‌وقت، پروژه‌ای یا فریلنسری باشد. همچنین در بعضی از شهرستان‌ها دریافتی شاغلان می‌تواند کمتر از قانون کار اعلام شده باشد که همگی آنها در ۵ درصد پایین قرار می‌گیرند.

۵۷% افزایش حقوق مدیران بانکی

بر اساس گزارش جامع حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ افرادی که در سمت‌های رئیس بانک، رئیس اداره، رئیس دایره، مدیر سرمایه‌گذاری و معاون شعبه فعالیت می‌کنند، نسبت به سال گذشته به طور میانگین ۵۷ درصد حقوق بیشتری دریافت کرده‌اند. برای درک بهتر این موضوع لازم است بدانید میانگین حقوق یک مدیر میانی بانکداری در سال ۱۴۰۲، ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده که در سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۳۵ میلیون و سیصد هزار تومان رسیده است.

بعضی از شرکت‌ها علی‌رغم افزایش حقوق میانگین، روند معکوسی طی کرده‌اند و حدود ۷.۵٪ حقوق را کاهش داده‌اند. البته این موضوع شامل حال آن دسته از شرکت‌هایی است که کمتر از میانگین بازار کار حقوق می‌پردازند. حقوق افرادی که چنین کاهشی را تجربه کرده‌اند، در ۵٪ پایینی صدک حقوق قرار دارد. این افراد سال گذشته به طور میانگین ۸ میلیون تومان و امسال ۷ میلیون ۴۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند.

در چنین شرایطی ۵٪ بالایی صدک حقوق، یعنی حقوق‌بگیرانی که از ۹۵٪ شاغلان بازار کار بیشتر حقوق می‌گیرند، افزایش چشمگیری داشته‌اند. این افراد در شرکت‌هایی فعالیت می‌کنند که پرداختی‌هایی بالاتر از میانگین کار دارند. بر اساس آمار ایران تلنت این افراد که در سال ۱۴۰۲ حداقل ۳۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافتی داشته‌اند، درحالی‌که امسال حداقل ۹۰ میلیون تومان در ماه حقوق می‌گیرند. این افراد جز صدک بالایی حقوق‌بگیران هستند که دستمزدشان ۱۲۷٪ افزایش داشته است.

افزایش ۴۰% دستمزد شاغلان در زمینه تحلیل داده

‌یکی دیگر از موقعیت‌های شغلی جذاب در بازار کار ایران، تحلیل داده است که دستمزد آن‌ها در رده کارشناسی و مدیر میانی به ترتیب ۴۰٪ و ۳۹٪ افزایش داشته است. براساس گزارش حقوق و دستمزد ایران تلنت، یک کارشناس تحلیل داده در سال ۱۴۰۳ به طور میانگین ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند که نسبت به دریافتی سال گذشته (۱۷ میلیون و نیم) رشد ۴۰٪ داشته است.

همچنین یک مدیر تحلیل داده امسال به طور میانگین ۳۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در ماه دریافتی دارد که نسبت به حقوق ۱۴۰۲ (یعنی ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) رشد ۳۹٪ داشته است. این افزایش دستمزد می‌تواند ناشی از جذابیت این موقعیت شغلی برای کسب‌وکارها و لزوم استخدام افراد خبره برای بهبود کار با داده‌های کمی باشد.

افزایش حقوق مدیران عامل در سال ۱۴۰۳ چقدر بوده است؟

آیا می‌دانستید میانگین دریافتی ماهانه مدیران عامل در سال ۱۴۰۳ فقط ۸٪ بیشتر شده؟ میانگین حقوق سمت‌های مدیرعامل، CEO، قائم‌مقام مدیرعامل، عضو هیئت‌مدیره و معاون اجرایی که همگی مدیران میانی هستند، از ۲۸ میلیون تومان در سال ۱۴۰۲ به ۳۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرده است.

البته بازه پرداختی دستمزد مدیران عامل برحسب موقعیت مکانی شرکت‌ها (شهرهای بزرگ یا کوچک) و نوع قرارداد همکاری (پاره‌وقت و…) بسیار متفاوت است. تا جایی که ۵٪ پایین صدک حداکثر ۶ میلیون تومان در ماه و ۵٪ بالایی صدک حداقل ۸۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دریافت

افزایش حقوق مدیرعامل در سال 1403

این در حالی است که میانگین حقوق سمت‌های رئیس هیئت‌مدیره، مدیرکل، CEO Managing Director و جانشین مدیرعامل ۲۵٪ بیشتر از سال ۱۴۰۲ شده. شاغلان تمام‌وقت در این سمت‌ها در سال ۱۴۰۲ به طور میانگین ۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق می‌گرفتند درحالی‌که امسال به طور متوسط ۶۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دستمزد ماهانه می‌گیرند. ۵٪ بالایی صدک، یعنی کسانی که از ۹۵٪ فعالان هم رده خود پردرآمدتر هستند، حداقل ۱۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند که این رقم در سال گذشته ۱۰۰ میلیون تومان بوده است.

افزایش ۳۹% دستمزد گروه مارکتینگ

تبلیغات و مارکتینگ یکی دیگر از گروه‌های شغلی جذاب و پرکشش در ایران است که در سال‌های اخیر افراد زیادی در این زمینه مشغول به کار شده‌اند. بر اساس آمار ایران سلری دستمزد کلیه افرادی که در سمت کارشناسی، مدیر میانی و مدیر ارشد مارکتینگ مشغول به کار بوده‌اند به طور میانگین ۳۹.۳% افزایش پیدا کرده است. میانگین افزایش حقوق هر کدام از این رده‌های شغلی به تفکیک به شرح زیر است:

سطح کارشناسی: ۳۸%

سطح مدیر میانی: ۳۹%

سطح مدیر ارشد: ۴۱%

به نظر می‌رسد افزایش حقوق مشاغل حوزه مارکتینگ در این ۳ رده همگن‌تر از سایر گروه‌های شغلی است. به این معنا که هر فردی که در بازار تبلیغات مشغول به کار است، با هر میزان تجربه و سطح ارشدیتی توانسته از حدود ۳۹.۳% افزایش حقوق بهره‌مند شود. این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده عادلانه‌تر بودن افزایش دستمزدهای سالانه در گروه تبلیغات باشد.می‌کنند.

جالب است بدانید حداقل حقوق افرادی که بیشتر از سایر شاغلان حقوق می‌گیرند (۵% بالای صدک) به ترتیب در سمت کارشناس مارکتینگ ۳۵ میلیون تومان، در سمت مدیر دیجیتال مارکتینگ 55 میلیون تومان و در سمت سرپرست واحد بازاریابی ۱۱۵.۵ میلیون تومان است.

چه کسانی باید گزارش حقوق و دستمزد را بخوانند؟

کارفرمایان

اکثر کارفرمایان تمایل دارند نیروی کار را با کمترین میزان حقوق مجاب به استخدام کنند. چراکه سهم عمده‌ای از هزینه‌های راه‌اندازی و مدیریت یک کسب‌وکار متعلق به پرداخت حقوق و تأمین نیروی انسانی است. بااین‌حال پیش‌بینی بودجه لازم برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار و توسعه آن برای کارفرما، پیش از حضور در جلسه مصاحبه شغلی و شنیدن نظرات کارجویان بسیار دشوار است.

مطالعه گزارش حقوق و دستمزد درعین‌حال که به کارفرمایان کمک می‌کند پیش‌بینی دقیق‌تری نسبت به هزینه استخدام و نگهداشت نیروی انسانی داشته باشند، از میانگین پرداختی شرکت‌های مختلف در سراسر ایران آگاه شده و پیشنهادی معقول و منصفانه به متقاضیان کار ارائه کنند.

کارجویان

متقاضیان کار عموماً اطلاعات دقیقی از معیارهای تأثیرگذار بر حقوق ندارند. ازاین‌رو ممکن است با پیشنهاد حقوق دست بالا موقعیت‌های کاری را از دست بدهند. از طرف دیگر ارائه پیشنهادهای دست پایین ممکن است عمر همکاری کارمندان با شرکت‌ها را کوتاه کند؛ چراکه با اولین پیشنهاد حقوق بالاتر سازمان فعلی را ترک می‌کنند.

مطالعه گزارش حقوق و دستمزد به کارجویان کمک می‌کند کارجویان از معیارهای مؤثر بر حقوق (تحصیلات، محل کار، مهارت‌ها، سوابق کار، سطح ارشدیت و…) آگاه شده و متناسب با شرایط خاص خود درخواست حقوق نمایند.

روش تحقیق گزارش

این گزارش به کمک ارائه پرسش‌نامه آنلاین در وب‌سایت ایران‌تلنت و دعوت از واجدین شرایط برای پر کردن این فرم تهیه شده است. حدود ۷۰ هزار نفر در ۴۷ گروه شغلی از ۳۰ استان کشور در جمع‌آوری اطلاعات اولیه شرکت داشته‌اند. برای تدوین این گزارش از ۲ منبع اطلاعاتی استفاده شده است:

  1. داده‌های خوداظهاری شاغلین
  2. داده‌های خوداظهاری شرکت‌ها

راهنمای رده‌های شغلی

حقوق هرکدام از گروه‌های شغلی که در گزارش حقوق و دستمزد می‌خوانید در ۳ رده سازمانی کارشناس، مدیر میانی و مدیر ارشد بررسی شده اند. در ادامه مفهوم این ۳ اصطلاح را بررسی می‌کنیم:

کارشناس: شاغلینی که دارای مهارت تخصصی هستند و بر عملکرد افراد دیگر نظارتی ندارند.

مدیر میانی: شاغلینی که مسئولیت نظارت بر عملکرد فرد یا افرادی در سطح کارشناس را برعهده دارند.

مدیر ارشد: شاغلینی که مسئولیت نظارت و مدیریت بر عملکرد فرد یا افرادی در سطح مدیریت میانی را برعهده دارند.

راهنمای گروه‌های شغلی

همان‌طور که در بالا اشاره شد، جزئیات حقوق و دستمزد ۴۷ گروه شغلی در گزارش حقوق و دستمزد ایران‌تلنت بررسی شده است. از جمله گروه‌های شغلی مورد بررسی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

ارتباطات و روابط‌عمومی، امور اداری و دفتری، انبارداری، ایمنی و محیط‌زیست، بانکداری و سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی استراتژیک، برنامه‌ریزی پروژه، برنامه‌نویسی، پرستاری، تبلیغات و مارکتینگ، تحقیق و توسعه، تحلیل داده و تحلیل بازار، تدریس و مربی‌گیری، تکنسین، تولید و بهره‌برداری، حراست و نگهبانی، حسابداری و حسابرسی، خرید و تدارکات، داروسازی، روزنامه‌نگاری و خبرنگاری، طراحی گرافیک، معماری و نقشه‌کشی، فروش و مهندسی فروش، شبکه و فناوری اطلاعات، کنترل کیفیت و بازرسی، لجستیک و حمل‌ونقل، مدیریت کارخانه، مدیریت سایت ساختمانی، مدیریت عامل، مسئول آزمایشگاه، منابع انسانی و جذب، مهندسی نصب و اجرا، هتلداری و کیترینگ و وکالت و مشاوره حقوقی.

 

جمع‌بندی

مذاکره بر سر حقوق و دستمزد چه برای کارفرما و چه برای کارجویان کاری چالش‌برانگیز است. یکی از دلایل اصلی این موضوع فقدان منبع اطلاعاتی قابل‌اعتماد برای پیشنهاد حقوق منصفانه از سوی دو طرف است. ایران‌تلنت، بزرگترین سایت استخدامی ایران به پشتوانه خوداظهاری شاغلان و شرکت‌ها، اطلاعاتی جامع از میانگین دریافتی افراد در سمت‌های مختلف را تهیه کرده است که آن را در قالب گزارش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ در مهرماه منتشر کرده است. این گزارش یک راهنمای کاربردی برای کارفرمایان و کارجویان است که به کمک آن می‌توانند از میانگین خالص دریافتی ۴۷ گروه شغلی اطلاع پیدا کنند. گروه داده‌کاوی ایران تلنت اطلاعات ۷۰ هزار شاغل تمام‌وقت سراسر ایران را بر حسب سطح ارشدیت آن‌ها به ۳ گروه کارشناس، مدیر میانی و مدیر ارشد طبقه‌بندی کرده است. با مطالعه گزارش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ متوجه خواهید شد که حقوق هر رده شغلی نسبت به سال گذشته چه میزان افزایش داشته و چند درصد از شاغلان کمتر یا بیشتر از میانگین حقوق دریافت می‌کنند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آگهی های مرتبط

برنامه‌نویس Blazor

خدمات انفورماتیک

آگهی های مرتبط