بسیاری از سازمانها و صنایع به نوعی یا شکلی درگیر بازاریابی هستند. به عنوان مثال، یک شرکت پوشاک ممکن است بخواهد کمپینهای تبلیغاتی جدید اجرا کند، یک شرکت مشاوره ممکن است نیاز به تحقیق در مورد انگیزه خریداران برای خرید یک محصول خاص داشته باشد، یا یک سازمان خیریه برای افزایش آگاهی برای یک هدف خاص نیاز به کسی داشته باشد که برای آنها کمپینهای تبلیغاتی را اجرا کند. تمام این نیازهای بازاریابی با وجود افراد تحصیل کرده و باتجربه در حوزه بازاریابی برآورده میشوند.
فهرست مطالب
Toggleدر این مقاله قصد داریم تا شما را بیشتر با کار مدیر بازاریابی (Marketing Manager)، مسیر شغلی او و در نهایت رهآورد او برای کسب و کارها آشنا کنیم. همچنین قصد داریم تا به صورت کامل از نحوه ورود به بازاریابی در شرکتها صحبت کنیم و از پیش نیازهای آن برای شما بگوییم.
مدیر مارکتینگ کیست؟
مدیر مارکتینگ کسی است که مدیریت بازاریابی یک کسب و کار یا محصول را بر عهده دارد. آنها میتوانند مسئولیت چندین سرویس یا محصول را بر عهده داشته باشند و یا عهدهدار بازاریابی تنها یک محصول باشند. یک مدیر مارکتینگ باید روابط اجتماعی خوبی داشته باشد، بتواند کار تیمی را به خوبی پیش ببرد و همچنین خودجوش در کارها عمل کند. علاوه بر این ویژگیها، مدیران مارکتینگ باید تمرکز بالایی داشته باشند، جزئینگر و بسیار با وجدان باشند تا بتوانند اهداف را در مدت زمان و بودجه محدود برآورده کنند.
مدیران مارکتینگ وظایف مختلفی از جمله تخمین هزینهها برای کمپینها، ارائه آنها برای تصویب توسط بخش مالی، کار با آژانسهای تبلیغاتی، درگیر شدن در مذاکرات تبلیغاتی، تهیه قراردادهای فروش و تبلیغات و بررسی تمام روندها در کارهای تبلیغاتی مانند کارهای تبلیغات آنلاین، تلویزیونی و حتی تبلیغات بیلبوردی را بر عهده دارند.
کار مدیر مارکتینگ چیست؟
وظایف یک مدیر مارکتینگ میتواند شرکت به شرکت و همچنین صنعت به صنعت تغییر کند. با این حال، بیشتر مدیران مارکتینگ مسئولیتهای مشترکی دارند که این مسئولیتها به شرح زیر میباشد:
- تولید اطلاعات تبلیغاتی برای پیشبرد اهداف کسب و کار
- هماهنگی کانالهای مختلف بازاریابی
- مدیریت بودجه برای فعالیتهای بازاریابی
- آزمایش فرصتهای جدید بازاریابی
- ایجاد رابطه با رسانهها
- اداره و تدوین استراتژیهای شبکههای اجتماعی
- ارزیابی عملکرد کمپینهای بازاریابی
- عیبیابی در کمپینهای بازاریابی که موفق عمل نکردند
- نظارت بر سئو و بهبود عملکرد آن
- مدیریت کارمندان بخش مارکتینگ و فروشندگان شخص ثالث
- رسیدگی به مشکلات بخش خدمات مشتری
- آگاهی از روشهای جدید برای تبلیغ محصولات جدید
- آموزش کارکنان در مورد روند بازاریابی صنعت
- تجزیه و تحلیل بازخورد مشتری از شبکههای اجتماعی
- تجزیه و تحلیل بازدهی تبلیغات و گزارش آن به مدیریت
مدیران مارکتینگ مسئول اتفاقات برنامه ریزی شده و برنامه ریزی نشده از سوی کارفرمای خود هستند. کارهای برنامه ریزی شده شامل تدوین مدلهای تبلیغات چه به روش چاپی و چه به روش ویدیویی میباشد. کارهای غیر برنامه ریزی شده میتواند هنگامی رخ دهد که یکی از نمایندگان شرکت در جمع اشتباه صحبت کند و یا کالای تولید شده مشکلی عمومی پیدا کند، بنابراین نیاز فوری به کنترل اوضاع و اصلاح اشتباه است.
مدیران مارکتینگ ماهر، اظهار نظرهای نابجا درباره شرکت و مشکلاتی که پیرامون آن است را برطرف میکند و به مردم این اطمینان را میدهند که این شرکت تمام تلاش خود را برای بررسی و اصلاح صحبتها و کالایی که تولید شده، انجام میدهد. مدیران مارکتینگ کاربلد ترس و خشم عمومی را از طریق بیانیهها و تبلیغات دقیق، تسکین میدهند و شرکت را از بروز بحرانی بزرگ نجات میدهند.
مدیران بازاریابی حرفهای برای پیشبرد اهداف در تبلیغات به خوبی با تیم همکاری میکنند. آنها همچنین ممکن است پس از تشکیل بودجه بازاریابی، خود برای بستن قراردادهای تبلیغاتی وارد مذاکره شوند. همکاری آنها با تیم باعث تولید بهترین و خلاقانهترین روشها برای تبلیغ محصولات یا خدمات شرکت میشود.
مدیران مارکتینگ ممکن است قابل بازاریابی بودن محصول و خدمت جدید را نیز بررسی کنند. آنها سطح علاقه عمومی برای محصول یا خدمات جدید را بررسی و آزمایش میکنند. همچنین با کمک سایر اعضای تیم، قیمت گذاری و جایگاه محصول را نیز تعیین میکنند. آنها همیشه به دنبال بازارهای جدیدی هستند که نیاز به محصول و خدمات شرکت در آنها بسیار زیاد است. مدیران بازاریابی قبل از معرفی محصول در بازارهای غیر سنتی، درباره محصول نهایی بسیار تحقیق میکنند و از نقاط قوت و ضعف آنها آگاهی پیدا میکنند.
محل کار مدیر مارکتینگ چگونه است؟
تمام وظایف و کارهای مدیر مارکتینگ در فضایی اداری انجام میشود. تحقیق درباره محصول، روند خرید مصرف کننده و تجزیه و تحلیل بازارهای جدید برای فروش، همگی به مهارت کار با فناوری و همچنین روابط عمومی بالایی نیاز دارند.
بسیاری از مدیران بازاریابی برای ملاقات با مشتری، همکاری با تیم تولیدی برای بررسی دقیق روند تولید کالا و تحقیقات بازار در مورد محصول یا خدمات، مجبور به گشت و گذار در خیابانهای شهر و حتی مسافرت میشوند.
از آنجایی که مدیر مارکتینگ شدن نیاز به مطالعه بسیار و تحصیلات آکادمیک دارد، فردی که در این حیطه کار و فعالیت میکند باید خود را به صورت مداوم به روز نگه دارد تا بتواند در این زمینه خود را موفق نشان دهد.
حقوق مدیر مارکتینگ
بر اساس اطلاعات به دست آمده از گزارش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۱ وبسایت ایران سلری، میانگین حقوق مدیر مارکتینگ در ایران ۵۰.۳۰۰.۰۰۰ تومان است. حقوق این افراد از ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۱۵.۵۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است. برای اینکه از جزئیات حقوق افراد در حوزه مارکتینگ و خصوصا مدیر مارکتینگ باخبر شوید به وبسایت ایران سلری مراجعه کنید.
چگونه میتوان مدیر مارکتینگ شد؟
در این بخش قرار است تا راهنمای کامل مسیر شغلی مدیر مارکتینگ را با هم مرور کنیم.
گام اول: آیا مدیر بازاریابی شدن برای من مناسب است؟
اولین قدم برای انتخاب شغل این است که مطمئن شوید واقعاً علاقه به تعهد کاری دارید یا خیر. مطمئنا نمیخواهید وقت و زمان خود را برای کاری بگذارید که علاقهای به انجام آن ندارید.
آیا هنوز هم مطمئن نیستید که برای مدیر مارکتینگ شدن مناسب هستید؟ در تست شخصیت شناسی MBTI ایرانتلنت شرکت کنید تا بفهمید این شغل با تیپ شخصیتی شما همخوانی دارد و شما میتوانید در این زمینه کار کنید با خیر. برای تبدیل شدن به یک مدیر بازاریابی یا هز شغل مشابه دیگری ابتدا باید بدانید برای این شغل مناسب هستید!
گام دوم: مدرک کارشناسی
بیشتر مدیران بازاریابی دارای مدرک لیسانس در بازاریابی، تبلیغات، مدیریت بازرگانی یا یک رشته مرتبط هستند. دورههای معمول در مدرک کارشناسی شامل تحقیقات بازاریابی، روابط عمومی، رفتار مصرف کننده، قوانین کسب و کار، مدیریت، اقتصاد، امور مالی، علوم کامپیوتر، ریاضیات و آمار میشود. به عنوان مثال، کلاسهای کامپیوتر برای این برگزار میشود که هر مارکتر بتواند به خوبی از ابزارهای آنلاین و حتی جستجوی آنلاین به طور کارآمد استفاده کند: در واقع آشنایی با کامپیوتر و علم روز در این زمینه، برای تبلیغات و خصوصا تبلیغات دیجیتال بسیار مهم و مفید است.
از محبوبترین رشتههای کارشناسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بازاریابی
- مدیریت MBA
- مدیریت بازرگانی
- دیجیتال مارکتینگ
برخی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی امکان کارآموزی را برای دانشجویان فراهم میکنند تا به صورت مستقیم با این کار آشنا شوند. بیشترین متقاضیان کارآموزی در بازاریابی، فروش یا روابط عمومی تمرکز دارند.
گام سوم: یک دوره کارآموزی مارکتینگ بگذرانید
دوره کارآموزی سکوی پرتاب شما به سمت مشاغل تمام وقت است. دوره کارآموزی نه تنها برای شما تجربه ارزشمندی از دنیای واقعی و عملی از کار به همراه دارد، بلکه به شما کمک میکند که با کارفرمایان رابطه خوبی برقرار کنند و به خوبی خود را به آنها نشان دهید، که در نهایت میتواند برای آینده شما مفید باشد. کارآموزی را میتوانید در تابستان و بین ترمهای دانشگاه بگذرانید و یا بعد از فارغ التحصیلی سراغ آن بروید.
گام چهارم: استخدام
گزینههای استخدام برای مدیران بازاریابی بسیار متنوع است. آنها در هر صنفی میتوانند فعالیت کنند که این اصناف محصولات، خدمات یا ایدههایی را برای فروش دارند. شرکتهایی که میتوانند در آنها به دنبال شغل بگردند شامل شرکتهایی میشود که خدمات بازاریابی به مشتریان زیادی ارائه میدهند (مانند آژانسهای تبلیغاتی)، یا سازمانهای کالا محور که بخشی مجزا به نام مارکتینگ و سئو دارند. بهداشت، فناوری، گردشگری، سرگرمی، خوراک و پوشاک تنها چند مورد از طیف گستردهای از صنایعی است که از خدمات مدیران بازاریابی استفاده میکنند.
مدیران بازاریابی اغلب جدا از تحصیلات و مدرک دارای مهارتهای دیگری نیز هستند، به این معنا که ممکن است در زمینه گرافیک و محتوا نیز مهارت داشته باشند. آنها همچنین در حین کار آموزش میبینند تا بتوانند در زمینه فروش و برگزاری کمیپنهای تبلیغاتی به کارفرمایان کمک کنند.
تخمین زده میشود که تنها دوازده درصد از مدیران بازاریابی کمتر از پنج سال تجربه کار در صنایع مختلف را دارند و تنها چهار درصد آنها کمتر از دو سال در این زمینه تجربه دارند. این دادهها نشان میدهد که متقاضیان در این موقعیت شغلی قبل از مدیر مارکتینگ شدن باید در مشاغلی در رده پایینتر کار کنند، تا بتوانند تجربه کسب کنند و به موفقیت برسند. شرکتهای کوچک و نوپا ممکن است انعطاف پذیری بیشتری در مورد تجربه کار داشته باشند و افرادی با تجربه کمتر را به عنوان مدیر مارکتینگ استخدام کنند.
مسیرهای شغلی زیادی برای کسی که مدرک مدیریت بازاریابی دارد وجود دارد. علایق و استعدادهای شخصی و همچنین اهداف نهایی شغلی، انتخاب یک فرد برای شغل را تعیین میکند. در ادامه مقاله به مسیرهای شغلی دیگری غیر از مدیر بازاریابی خواهیم پرداخت.
گام پنجم: اخذ گواهینامه (اختیاری)
اگرچه این مورد اجباری نیست، اما داشتن گواهینامه میتواند به شما کمک کند تا در استخدام، نسبت به دیگر افراد مزیت داشته باشید و همچنین مهارتها و دانش بیشتری در این زمینه کسب کنید.
شما میتوانید بدون مدرک تحصیلی و با مدرک لیسانس و حتی مدرک کارشناسی ارشد، سراغ گرفتن گواهینامههایی مانند MBA و DBA بروید و دانش خود را در زمینه بازاریابی و مدیریت بیشتر کنید.
گام ششم: مدرک کارشناسی ارشد
مدرک کارشناسی ارشد در بازاریابی یا کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی به ویژه برای شرکتهای بزرگ و دولتی بسیار مهم است. استخدام مدیران برای پستهای سطح بالاتر در این زمینه معمولاً با تحصیل در زمینه مدیریت، رهبری، استراتژی کسب و کار، امور مالی، توسعه محصول و ارتباطات شرکتی ارتباط دارد و افراد با مدرک تحصیلی ارشد میتوانند واجد شرایط برای سمت مدیر مارکتینگ باشند.
چگونه مدیر بازاریابی شویم؟
شاید باور آن کمی سخت باشد، اما افرادی که وارد حیطه بازاریابی، خصوصا مدیر مارکتینگ میشوند، تحصیلات متفاوتی دارند. اما بیشتر کارفرمایان تمایل دارند افراد دارای مدرک لیسانس در این زمینه یا کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA) باشند.
اگر دوست دارید ببینید که افراد با چه مدرکی در سمتهای بازاریابی مشغول به کار هستند، میتواند در صفحه مسیر شغلی فارغ التحصیلان رشتههای مختلف، به طور کامل مشاهده کنید. در جستجوی ما در مورد رشته تبلیغات/ مارکتینگ/ تحقیقات بازار این اطلاعات به دست آمده که بیشتر افراد در این حیطه با مدرک مدیریت مشغول به کار هستند. بنابراین این موضوع میتواند به خوبی مسیر شغلی مدیران مارکتینگ را مشخص کند و به شما سرنخی از الزامات استخدام مدیر مارکتینگ را بدهد.
در این صفحه و با کلیک بر روی علامت اینفو در کنار نام مشاغل همچنین میتوانید شرح شغلی مربوط به موقعیت شغلی مورد نظر خود را ببینید و به اطلاعات کافی از آنچه افراد در این موقعیت شغلی انجام میدهند، برسید. برای موقعیت شغلی بازاریابی شرح شغلی به شرح زیر است:
- نظارت و پیشبینی روندهای بازاریابی و فروش، حصول اطمینان از استراتژیهای فروش ، بازاریابی و عملیات
- سازماندهی دقیق کاتالوگ محصولات فعلی برای نیاز مشتری
- ارزیابی اثر بخشی برنامه ها و استراتژی های بازاریابی نظیر زمان بازدید در سایت، حجم معاملات ، درآمد ، نرخ کلیل و غیره
- شناسایی شاخصهای عملکرد کلیدی (KPI) تیم مارکتینگ و گزارشدهی در مورد وضعیت شاخصهای کلیدی موجود در کمپینهای دیجیتال
- تدوین و ارزیابی روشهای جمع آوری دادهها از جمله بررسی و ممیزی، پرسشنامه و نظرسنجی
- گردآوری دادهها از مشتریان، رقبا و شرایط بازار
- تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزارهای آماری
- تبدیل دادهها و یافتههای پیچیده به جداول، نمودارها و گزارشهای مکتوب قابل فهم
- تهیه گزارش و ارائه آن به مشتریان و مدیران مجموعه
علاوه بر اطلاعات بالا، میتوانید به اطلاعات متوسط دریافتی، رده سازمانی و همچنین نوع فعالیت شرکتهای افراد شاغل در آنها، در سمتهای انتخاب شده دسترسی داشته باشید.
در نهایت برای تبدیل شدن به یک مدیر مارکتینگ باید مجموعهای از مهارتهای مورد نیاز را داشته باشید و از آنها در کنار مدرک تحصیلی استفاده کنید. همچنین مدیر مارکتینگ علاوه بر دانش روز، باید در مورد روشهای سنتی و قدیمی تبلیغات نیز آگاهی داشته باشد و به طور کامل با این حرفه آشنا باشد. آنها علاوه بر تمرکز بر روی بازار و شناخت عادات خرید مصرف کننده، باید بتوانند به سرعت استراتژیهای بازاریابی مناسب و مؤثر را شناسایی و تدوین کنند. به طور خلاصه، باید روانشاس خوبی باشند تا بتوانند مصرف کننده و خریدار را روانشناسی کنند و مناسب با آن برنامه بازاریابی را تدوین کنند.
مسیرهای شغلی در بازاریابی غیر از مدیر مارکتینگ
حتی وقتی وضعیت اقتصاد نوسان دارد، تقاضا برای متخصصان مارکتینگ نسبتاً ثابت باقی میماند. شرکتها نیاز مستمر به متخصصان بازاریابی دارند که بتوانند با کمک آنها استراتژیهای فروش و تبلیغات را توسعه دهند، مشکلات پیچیدهی خود در مارکتینگ را حل کنند و ایدههای جدیدی برای تبلیغ محصولات و خدمات بدهند. در حالی که بسیاری از مدیران بازاریابی دارای مدرک دانشگاهی مرتبط به بازاریابی و با گرایش بازاریابی هستند، اما این تنها راه ورود به این حیطه و شغل نیست. به عنوان مثال، برخی از شرکتها و سازمانهای بزرگتر برنامههای آموزشی منحصر به فرد بازاریابی برای فارغ التحصیلان دانشگاه ارائه میدهند تا بتوانند در این زمینه تجربه عملی کسب کنند و با شرکت خود را رشد دهند.
بسیاری از این دورهها به کارشناسان مارکتینگ این امکان را میدهند که مهارتهای تخصصی خود را در مواردی مانند تبلیغات و روابط عمومی، تحقیقات بازار، بازاریابی آنلاین، تبلیغات و مدیریت فروش توسعه دهند. طبق بررسیها و تحقیقات بسیاری که توسط سازمانهای معتبر انجام شده است، مشخص شده است که بازاریابی آنلاین به یکی از مهمترین کانالهای فروش در شرکتها تبدیل شده است و به همین دلیل این حیطه جای رشد بسیار بالایی دارد. اما علاوه بر مدیر مارکتینگ، بازاریابی جای کار در موقعیتهای شغلی زیر را نیز دارد.
مدیر روابط عمومی
مدیر روابط عمومی مدیریت ارتباطات با رسانهها، مصرف کنندگان و مردم را بر عهده دارد. شرکتها، سازمانهای غیرانتفاعی، سازمانهای دولتی و مؤسسات آموزشی باید روابط عمومی قوی داشته باشند و مدیر روابط عمومی است که نیازهای منحصر به فرد هر سازمان را در بخش روابط عمومی تعیین میکند. به طور کلی، افراد در این بخشها به عنوان سخنگو و رابط کار میکنند، رویدادها یا تحولات خبری را ترویج میدهند و به طور کلی برای اینکه مطمئن شوند رابطه مردم با شرکت در وضعیت مناسبی قرار دارد، فعالیت میکنند. |
الزامات تحصیلیمدرک لیسانس با گرایش تبلیغات، بازاریابی یا ارتباطات |
تحلیلگر تحقیقات بازار
تحلیلگران و مدیران تحقیقات بازار، وظیفه جمع آوری اطلاعات در مورد بازار هدف یک برند یا محصول را بر عهده دارند و ابزارهایی را برای تجزیه و تحلیل رفتار خریدار و پیش بینی فروش تولید میکنند. آنها ممکن است به طور مستقیم یا غیرمستقیم در تحقیقاتی در مورد ترجیحات و رفتار خریدار، نظرسنجیهای تحقیقات بازار و تفسیر دادهها در تیمهای بازاریابی و سایر بخشها، نقش داشته باشند. |
الزامات تحصیلیمدرک کارشناسی با گرایش تبلیغات، بازاریابی یا ارتباطات و یا MBA |
مدیر تبلیغات
افراد با مهارتهای برنامه ریزی و ارتباطی قوی میتوانند در حرفه مدیریت تبلیغات سرآمد از دیگر افراد باشند. مدیران تبلیغات وظیفه برقراری ارتباط با مشتریان، تدوین استراتژیها و جدول زمانی تبلیغات، تهیه بودجههای تبلیغاتی و مذاکره در مورد قراردادهای تبلیغاتی را بر عهده دارند. آنها اغلب به نمایشگاهها و کنفرانسها میروند و برای ملاقات با مشتریان برای صحبت درباره قراردادها، به سفرهای کاری میروند. |
الزامات تحصیلیمدرک لیسانس با گرایش تبلیغات، بازاریابی یا ارتباطات |
مدیر برند
مدیران برند مسئول توسعه و حفظ شهرت و اعتبار برند و شناسایی فرصتهای جدید بازاریابی جهت تقویت برند هستند. آنها دادههای ارائه شده توسط تحلیلگران تحقیقات بازار را تجزیه و تحلیل میکنند و از چنین اطلاعاتی برای هدایت تیمهای تحقیقات بازار استفاده میکنند. هنگامی که یک شرکت نیاز به برندسازی داشته باشد، یا برای یک کمپین تبلیغاتی نیاز به طوفان فکری داشته باشد، برای این موارد به مدیر برند مراجعه میکند. |
الزامات تحصیلیمدرک لیسانس با گرایش تبلیغات، بازاریابی یا ارتباطات |
مدیر ارشد بازاریابی
افراد علاقهمند به یک سمت مدیریتی یا اجرایی ممکن است بتوانند در سمت مدیر ارشد بازاریابی (CMO) یک شرکت موفق عمل کنند. این مدیران وظیفه هماهنگی کلیه فعالیتهای بازاریابی در شرکت، شبکههای اجتماعی، خلاقیت درون تیمی، تبلیغات و روابط عمومی و اجرای منسجم برنامههای مارکتینگ را بر عهده دارند و سازمان را به سمت اهداف فروش خود سوق میدهند. آنها خلاق و دارای مهارت تحلیلی هستند و باید از مهارتهای رهبری قوی برای تفویض وظایف و پروژهها به بخشهای مختلف برخوردار باشند. |
الزامات تحصیلیMBA یا معادل آن |
مدیر پروموشنها
برنامه ریزی رویدادها، مدیریت فروشگاهها و نظارت بر تبلیغات آنلاین، تنها برخی از مسئولیتهایی است که به عهده مدیر پروموشنها است. این افراد مسئول هماهنگی رویدادها و فعالیتهای مربوط به فروش و افزایش درآمد شرکت هستند. مدیران پروموشنها ممکن است مسئول توسعه و اجرای انواع تبلیغات و کمپینهای بازاریابی، برگزاری مسابقات و نحوه اجرای آن باشند. |
الزامات تحصیلیمدرک لیسانس با گرایش تبلیغات، بازاریابی یا ارتباطات |
مدیر بازاریابی دیجیتال
بازاریابی دیجیتال به سرعت در حال رشد است، چرا که بیشتر شرکتها بیشتر تمرکز خود را بر روی تبلیغات آنلاین و فروش آنلاین قرار دادهاند. مدیران بازاریابی دیجیتال در حیطه بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)، تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)، مدیریت محتوا و طراحی وب، دانش و مهارتهای پیشرفتهای دارند. |
الزامات تحصیلیمدرک لیسانس با گرایش تبلیغات دیجیتال، بازاریابی، ارتباطات یا زمینههای مشابه. MBA میتواند مدرک تحصیلی اختیاری برای این شاخه از مدیریت بازاریابی باشد. |
مؤلفههای شغلی در شغل مدیر مارکتینگ: مهارتها، ابزارها و فناوری
مدیران مارکتینگ برای مذاکره در مورد قرارداد و کار با مشتری، باید دارای فن بیان و روابط عمومی بالایی باشند، در حالی که باید دارای توانایی رهبری باشند تا بتوانند افراد مسئول هر یک از بخشهای بازاریابی را هدایت کنند. این افراد باید در تحقیق و تجزیه و تحلیل مهارت بالایی داشته باشند تا بتوانند دادههای تحقیقات بازار را سازماندهی کنند و از یافتههای خود به بینش درستی برسند. همچنین باید در سازماندهی، مدیریت زمان و خلاقیت و تخیل نیز مهارت داشته باشند چرا که مؤلفههای بسیار مهم برای موفقیت در این حیطه هستند.
برای افرادی که بخواهند در این حیطه پیشرفت کنند، آموزشگاهها و مدارکی وجود دارد که میتوانند با در دست داشتن آنها به مراتب بالاتر در بازاریابی برسند.
ابزار و فناوری
بازاریابان امروز از تعدادی ابزار و برنامه آنلاین برای پیگیری پروژهها، مدیریت کارها و ساده سازی بسیاری از کارهای فروش و بازاریابی استفاده میکنند. بسیاری از ابزارهای مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، برای مدیریت موثر ارتباط با مشتری مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از محبوبترین برنامههایی که امروزه در صنعت بازاریابی مورد استفاده قرار میگیرد و مدیران مارکتینگ باید با آنها آشنایی داشته باشند، شامل موارد زیر میشود:
ابزارهای نوشتاری و گرافیک
- Microsoft Office
- Apple Pages
- Microsoft Publisher
- Graphic Design
- Adobe Illustrator
- Adobe Photoshop
- Presentations
- Microsoft PowerPoint
- Apple Keynote
ابزارهای بازاریابی
- HubSpot
- Eloqua
- Market
- SimplyCast
- CRM
- SalesForce
- Zoho
- Operating System
- analytics
- webmaster
چشم انداز شغلی مدیر مارکتینگ
انتظار میرود مدیریت بازاریابی تا سال ۲۰۲۲ به اندازه ۱۳ درصد رشد کند، یعنی به همان سرعت رشدی که دیگر مشاغل دارند. بازاریابی شبکههای دیجیتال، به دلیل اینکه مهمترین کانال خرید مشتریان است، رشد بسیار زیادی خواهد داشت.
بازاریابی در شاخههای سنتی تبلیغات، مانند روشها چاپی و تلفنی دیگر منسوخ میشوند و جای خود را به روشهای دیجیتال میدهند. کسانی که بتوانند در دنیای دیجیتال خود را بالا بکشند و بهترین خود را به نمایش بگذارند و درک درستی از امکانات آن داشته باشند، بهترین چشم انداز شغلی را در دهه آینده خواهند داشت.
مدیر مارکتینگ شویم؟
اگر خلاق هستید و فکر میکنید که توانایی مدیریت تیمهای بازاریابی را دارید و میتوانید از پس این کار بر بیایید، میتوانید مدیر مارکتینگ موفقی شوید. باید علاوه بر مهارت، دانش خود را نیز روز به روز افزایش دهید و خود را در این حیطه به روز نگه دارید، چرا که کارفرمایان و سازمانها به دنبال افرادی هستند که با علم روز دنیا در حیطه بازاریابی آشنایی دارند.
اگر مدیر مارکتینگ هستید و حس میکنید که در این مقاله موضوعی را از قلم انداختیم، خوشحال میشویم که آنها را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
نیازی به هیچ دانشی نیست فقط یه پیج اینستاگرام داشته باشی که فالوورش زیاد باشه و از اونورم مخ یه مدیر رو زده باشی میتونی chif marketing officer بشی