بهترین شغل های دورکاری در ایران

با پیشرفت تکنولوژی ارتباطات و ایجاد حوزه‌های مختلف کاری، در سال‌های اخیر شغل‌هایی ایجاد شده‌ است که با عنوان شغل دورکاری شناخته می‌شوند. این شغل‌ها که روزبه‌روز در حال فراگیر شدن نیز هستند، مانند سایر شغل‌ها تعریف مخصوص خود را داشته و ویژگی‌های خاصی نیز دارند. قبل از اینکه تصمیم خود را برای ورود به یک شغل دورکاری نهایی کنید، بهتر است با زوایای مختلف آن آشنا شوید. در ادامه این مطلب، ضمن ارائه تعریف دورکاری و بررسی مزایا و معایب آن، بهترین مشاغل برای دورکاری در ایران را نیز معرفی خواهیم کرد.

دورکاری چیست؟

همان‌طورکه از عنوان «دورکاری» مشخص است، فرد شاغل نیازی به حضور فیزیکی در محیط کار نداشته و می‌تواند در خانه یا محل کار شخصی، به انجام کارهای خود بپردازد. شغل دورکاری، با نام شغل فریلنسری نیز شناخته می‌شود. واژه Freelancer، به فردی اشاره دارد که معمولا به‌ صورت دورکاری فعالیت کرده و درآمد خود را از طریق انجام پروژه یا تسک‌های مختلف به‌دست می‌آورد. در واقع، فریلنسرها قرارداد دائمی با حقوق ثابت ندارند و برای کسب درآمد باید به‌ دنبال کارفرمایان جدید و پروژه‌های جدید باشند.

شغل های دورکاری

شغل دورکاری، با نام شغل فریلنسری نیز شناخته می‌شود.

مزایا و معایب دورکاری

تعدادی از مزایای شغل دورکاری که قبل از ورود به این حوزه باید با آن‌ها آشنا باشید، به‌ شرح زیر هستند:

  • صرفه‌جویی در هزینه و زمان: هنگامی که نیازی به حضور فیزیکی شخص شاغل وجود نداشته باشد، هم از نظر هزینه و هم از نظر زمانی صرفه‌جویی زیادی به‌ عمل خواهد آمد.
  • امکان کسب درآمد ارزی: بسیاری از افراد با گرفتن پروژه از کشورهای خارجی، به کسب درآمد ارزی مشغول می‌شوند.
  • انعطاف زمانی بالا: افرادی که به‌ سراغ شغل دورکاری می‌روند، می‌توانند برنامه‌ریزی زمانی شخصی خود را برای انجام پروژه‌ها داشته و کنترل زمان‌شان را راحت‌تر به‌دست بگیرند.
  • درآمد متناسب با ارزش فعالیت: فریلنسرها می‌توانند برای هر پروژه با کارفرما بر سر قیمت مذاکره کنند. اگر پروژه، ارزش بالایی داشته باشد یا به فعالیت زیادی برای انجام آن نیاز باشد، می‌توان قیمت بالاتری را به کارفرما پیشنهاد داد. در صورتی‌ که کارمندانی که حقوق ثابت دریافت می‌کنند، از چنین امکانی برخوردار نیستند.
  • تنوع پروژه‌ها: در هر حوزه از شغل دورکاری، پروژه‌های متنوعی وجود دارند که فریلنسرها می‌توانند با انجام آن‌ها، تجربه فنی بالایی را در زمینه شغلی خود به‌دست آورند.

در نقطه مقابل مزایای داشتن یک شغل فریلنسری، معایبی نیز وجود دارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیاز به مهارت مدیریتی بالا: وقتی‌ که ساعت مشخصی برای کار کردن وجود نداشته باشد و وظیفه مدیریت زمان و انجام پروژه قبل از ددلاین، کاملا بر عهده فرد انجام‌دهنده باشد، لازم است تا وی از مهارت مدیریتی بالایی برخوردار بوده و بتواند پروژه را در زمان معین آماده کند.
  • نیاز به مهارت مذاکره: فریلنسرها و افرادی که یک شغل دورکاری به‌ صورت آزاد دارند، باید از مهارت مذاکره خوبی برخوردار باشند. این افراد باید زوایای مختلف یک پروژه را به‌ خوبی سنجیده و امتیازات مختلفی را از کارفرما دریافت کنند.
  • امنیت شغلی پایین‌تر: فریلنسرها معمولا امنیت شغلی کم‌تری دارند؛ چراکه قرارداد بلندمدتی با سازمان خاصی نداشته و به‌ محض اتمام یک پروژه، باید مجددا به‌ دنبال یافتن پروژه‌های دیگر باشند.
  • نیاز به تلاش مستمر: افرادی که به‌ صورت فریلنسری کار می‌کنند، باید همواره در سایت‌های کاریابی، فریلنسری، گروه‌های تخصصی و … فعالیت کرده تا بتوانند موقعیت‌های جدید را به‌دست آورند.

نکته‌ای که در این‌ میان باید به آن توجه داشت، این است که شغل دورکاری با اینکه اغلب به‌ عنوان یک فعالیت فریلنسری شناخته می‌شود، اما الزما به‌صورت فریلنسری نیست. فریلنسرها قرارداد ثابتی برای دریافت حقوق مشخص ندارند؛ اما ممکن است یک فرد دارای قرارداد مشخص باشد و همچنان شغل وی به‌ صورت دورکاری انجام شود. برای مثال، بسیاری از آگهی‌های مرتبط با استخدام گرافیست، این آپشن را به متقاضیان ارائه می‌کنند که بدون مراجعه حضوری به شرکت، به انجام تسک‌های روزانه خود مشغول شوند.

شغل های دورکاری و استرس

شغل فریلنسری نیز مانند بقیه مشاغل مزایا و معایبی دارد.

چه شغل‌هایی را می توان به‌ صورت دورکاری انجام داد؟

یکی از سوالاتی که ممکن است برای افرادی که تازه با شغل دورکاری آشنا شده‌اند ایجاد شود، این است که چه شغل‌هایی را می‌توان به‌ صورت دورکاری انجام داد؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که هر شغلی که به‌ جای ابزارآلات فیزیکی، با داده‌ها و نرم‌افزارها سروکار دارد، می‌تواند به‌ صورت دورکاری انجام شود.

برای مثال، کارفرمایانی که به‌ دنبال استخدام سئوکار هستند، حساسیت چندانی روی این موضوع ندارند که فرد متقاضی به‌ صورت حضوری به فعالیت مشغول شود یا اینکه کار کردن به‌ صورت دورکاری را ترجیح دهد. در مورد استخدام کارشناس تولید محتوا نیز به همین صورت است. یک فرد می‌تواند به‌ راحتی و بدون نیاز به حضور فیزیکی در محیط شرکت، محتواهایی باکیفیتی تولید کند. گاهی‌ اوقات بعضی از شرکت‌ها به‌خاطر کمبود فضا و منابع، سپردن تسک‌ها به افراد دورکار را اولویت خود قرار می‌دهند.

معرفی ۲۰ شغل دورکاری پردرآمد در ایران

اگر در آستانه یادگیری یک مهارت هستید و می‌خواهید به‌ صورت دورکاری فعالیت کنید، بهتر است ابتدا با بهترین مشاغل برای دورکاری در ایران آشنا باشید. ۲۰ مورد از مهم‌ترین شغل‌های دورکاری در ایران که درآمد بالایی دارند به شرح زیر هستند:

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که برای ورود به هر یک از این حوزه‌ها، باید تخصص کافی داشت و از تجربه بالایی بهره‌مند بود. در صورتی‌ که یک فرد سابقه کاری چندانی در مهارت موردنظر خود نداشته باشد، بهتر است قبل از جست‌وجو برای پیدا کردن یک شغل دورکاری، چند نمونه‌کار حرفه‌ای آماده کرده تا امکان نشان‌ دادن مهارت و توانایی‌های خود به کارفرمایان را داشته باشد. یا اینکه می‌تواند با شرکت در دوره‌های آموزشی مختلف و دریافت مدرک آن‌ها، رزومه پربارتری برای خود بسازد. به‌ طور کلی، کیفیت بالای رزومه برای به‌ دست آوردن شغل‌های دورکاری اهمیت زیادی دارد.

شغل فریلنسری در کافه

با شرکت در دوره‌های آموزشی مختلف و دریافت مدرک آن‌ها، می‌توان رزومه پربارتری ساخت.

پردرآمدترین مشاغل برای دورکاری

یکی از سوالاتی که ممکن است در ذهن هر فرد ایجاد شود، این است که از بین شغل‌هایی که معرفی شدند، کدام‌ یک را می‌توان پردرآمدترین شغل دورکاری دانست؟ تفاوت چندانی معمولا بین شغل‌های مختلف دورکاری وجود ندارد. گاهی‌ اوقات، استخدام کارشناس تولید محتوا با دستمزدی بسیار بالاتر از استخدام گرافیست انجام می‌شود؛ یا با‌لعکس. در واقع، این‌که یک فریلنسر بتواند چه میزان درآمد کسب کند، تا حد زیادی به تجربه او و میزان ارتباطاتی که با سایر فعالین حوزه موردنظرش برقرار کرده‌ است بستگی دارد. هر چقدر یک فریلنسر بتواند بهتر و دقیق‌تر پروژه‌های ارزشمند و کارفرمایان حرفه‌ای را تشخیص دهد، قطعا می‌تواند فرصت‌های بهتری را پیش‌روی خود بگشاید.

جمع بندی

در این مطلب، سعی کردیم به موضوع شغل دورکاری پرداخته و مهم‌ترین نکات پیرامون آن را بررسی کنیم. خوشبختانه، امروزه ایران یکی از پررونق‌ترین کشورها برای انواع شغل‌های فریلنسری از جمله استخدام سئوکار، گرافیست، برنامه‌نویس و … بوده و موقعیت‌های زیادی پیش‌روی این متخصصان وجود دارند.

شما نیز می‌توانید با ورود به حوزه دورکاری، شانس خود را برای به‌ دست آوردن یک آینده کاری آزاد و پردرآمد امتحان کنید؛ البته باید این موضوع را در نظر داشت که گاهی‌ اوقات ورود به شغل‌های دورکاری و غیرثابت، می‌تواند از ورود به موقعیت‌های شغلی ثابت و حضوری سخت‌تر باشد. به‌ همین‌ خاطر، فریلنسرها و افرادی که شغل دورکاری را انتخاب کرده‌اند، باید همواره رزومه خود را تقویت کرده تا بتوانند با سایر متقاضیان دریافت یک پروژه یا موقعیت شغلی رقابت کنند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آگهی های مرتبط

برنامه‌نویس Blazor

خدمات انفورماتیک

آگهی های مرتبط