یکی از رشتههای پر طرفدار برای مهاجرت، مهندسی مکانیک است. بسیاری از دانشجویان این رشته هر سال به دنبال روشی برای ادامه تحصیل در گرایشهای مختلف در دانشگاههای خارج از کشور هستند. احتمالاً مهمترین چالش برای این افراد انتخاب بهترین گرایش مهندسی مکانیک برای اپلای است. به طور کلی تمامی گرایشهای موجود برای این رشته مهندسی، در حوزههای مختلف کاربرد دارند؛ البته شرایط کاری آنها با توجه به میزان درخواست نیروی کار، ممکن است در هر کشور متفاوت باشد. از همین رو اگر تصمیم به اپلای مهندسی مکانیک دارید، در ادامه با ما همراه شوید تا با بهترین گرایشهای آن برای مهاجرت آشنا شوید.
فهرست مطالب
Toggleمهندسی مکانیک، پرطرفدارترین رشته برای اپلای
به دلیل اینکه فارغالتحصیلان رشته مهندسی مکانیک مهارتهای کافی برای طراحی، ساخت و توسعه دستگاههای مکانیکی، حرارتی و انواع حسگرها را به دست میآورند، به راحتی میتوانند از طریق کاری یا تحصیلی اقدام به مهاجرت کنند. از همین رو با اتمام تحصیل خود میتوانید برای استخدام مهندس مکانیک در صنایع بزرگ سراسر دنیا اقدام کنید. کانادا، آلمان و استرالیا از متقاضیان اصلی جذب نیروی مهاجر در حوزه مهندسی مکانیک هستند. ایران تلنت به علاقهمندان به مهاجرت و ادامه تحصیل در رشته مهندسی مکانیک توصیه میکند شرایط زندگی و بانک مشاغل این کشورها را بررسی کنند.
چگونه بهترین گرایش را برای اپلای مهندسین مکانیک انتخاب کنید؟
قبل از انتخاب گرایش مهندسی مکانیک، بهتر است علایق خودتان را در نظر بگیرید تا بتوانید در هر رشتهای که ادامه تحصیل میدهید، موفق شوید. برای این کار میتوانید از تست شخصیت شناسی MBTI ایران تلنت کمک بگیرید. به هرحال اگر قصد اپلای مهندسی مکانیک را دارید، باید ظرفیت گرایش مورد نظرتان برای اپلای و ادامه تحصیل به همراه وضعیت بازار کار همان رشته در خارج کشور را در نظر بگیرید. در ادامه نام بانک مشاغل چند کشور آورده شده است:
- بانک مشاغل آمریکا: Glassdoor
- بانک مشاغل کانادا: Workopolis
- بانک مشاغل استرالیا: Seek
- بانک مشاغل آلمان: StepStone
در حقیقت برای ادامه تحصیل در دانشگاههای خارجی، بهتر است ابتدا بررسی کنید که چه گرایشهایی در کشور مورد نظرتان رونق دارند و برای آنها به نیروی کار نیاز دارند. چرا که اگر نیاز صنعت در آن حوزه زیاد باشد، دانشگاهها نیز برای جذب دانشجوی بیشتر، سرمایهگذاری میکنند.
گرایشهای مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک
اگر به فکر اپلای مهندسی مکانیک هستید، باید در حل مسائل و تحلیل موضوعات پیچیده متبحر باشید. همچنین مهارتهای ساخت و طراحی سیستمهای مهندسی و یادگیری نرمافزارهای موردنیاز مهندسی مکانیک شما را قادر خواهد کرد که در این گرایشها اپلای کنید:
- طراحی و ساخت
- علوم و تکنولوژی و انرژی
- حرارت و سیالات
- سنجش و کنترل
- سامانههای پیشران
- طراحی
- جامدات
- شبیهسازی محاسباتی
- سیستمهای میکروالکترومکانیکی MEMS
این نکته را در نظر داشته باشید که این گرایشها در تمامی دانشگاههای خارج از کشور ارائه نمیشوند. از همین رو شما باید با توجه به دانشگاه مقصد خود، بهترین گرایش مهندسی مکانیک برای اپلای را انتخاب کنید.
گرایشهای مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مکانیک را دارند میتوانند یکی از گرایشهای زیر را به عنوان رشته خود در دانشگاه انتخاب کنند.
- مهندسی بیومکانیکی
- مهندسی چند ماشینی
- مهندسی مکانیک پیشرفته
- مکاترونیک
- فناوری فرایند و انرژی
با این حال دانشجویان باید در انتخاب گرایش خود به موضوع شرایط استخدام مهندس مکانیک در کشور موردنظرشان نیز دقت داشته باشند. چرا که اگر در گرایشی که کاربرد خاصی در آینده ندارد ادامه تحصیل بدهید، در نهایت فقط زمان و هزینه خود را هدر دادهاید.
مکاترونیک به دلیل اینکه میان مکانیک و انرژی و فناوریهای نوین ارتباط ایجاد میکند، یکی از گرایشها برای اپلای مهندسی مکانیک به شمار میرود.
بهترین گرایش کارشناسی ارشد مکانیک برای مهاجرت
انتخاب بهترین گرایش برای اپلای مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی ارشد، بستگی به منطقه و کشور مقصد موردنظرتان دارد. در واقع نیازهای صنعتی و تخصصی هر کشور میزان تقاضا برای گرایشهای این رشته را مشخص خواهد کرد. با این حال میتوان گفت این تخصصها بهترین گرایشهای مهندسی مکانیک برای اپلای هستند:
- سیالات
- حرارت
- مواد
- سازه
گرایشهای مهندس مکانیک حرارتی و سیالات در حوزه صنعت هوافضا، بسیار پرکاربرد هستند. اگر علاقهمند به کار در کارخانهها و آزمایشگاههای شرکتهای هواپیمایی یا نیروی هوایی هستید، میتوانید این ۲ گرایش را برای اپلای مهندسی مکانیک انتخاب کنید.
از طرفی در صنعت ماشینسازی و خودروسازی، گرایش مهندسی مکانیک سازه و مکانیک مواد تقاضای زیادی دارند. به همین علت انتخاب بهترین گرایش برای اپلای در مقطع فوق لیسانس مکانیک، باید بر اساس مهارتهای شما و نیازهای صنعتی و تحقیقاتی کشور مقصد انجام شود.
گرایشهای جدید مهندسی مکانیک برای اپلای
در حال حاضر میتوان گفت گرایشهایی همچون مکاترونیک و فناوری فرایند و انرژی، گزینههای مناسبی برای اپلای در رشته مهندسی مکانیک هستند. چرا که به طور کلی تکنولوژی در جهان امروز به سمت پیشرفت در حوزههای انرژی و فناوریهای نوین قدم برداشته است. از طرفی دانشگاههای بسیاری در سراسر دنیا به دنبال پذیرش دانشجو در این رشتهها هستند. همچنین، اگر بازار کار و آگهیهای استخدام مهندس مکانیک در این حوزهها را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که این رشته هنوز اشباع نشده است و نیاز به نیروی کار وجود دارد.
یکی دیگر از گرایشها برای ادامه تحصیل در دانشگاههای خارجی، گرایش سیالات است. در واقع این گرایش با سایر رشتههای مهندسی در ارتباط است و کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. با این حال نمیتوان آن را بهترین گرایش برای اپلای مهندسی مکانیک دانست. چرا که در سالهای اخیر دانشجویان بسیاری از کشورهای مختلف برای ادامه تحصیل در این رشته درخواست دادهاند. به همین دلیل میتوان بازار کار آن را نیز به صورت نیمه اشباع در نظر گرفت. در نهایت دانشجویان با هدف رسیدن به درآمد بالا وارد رشته خاصی میشوند، از همین رو گرایشی که برای آنها پولسازتر باشد، بهترین خواهد بود.
جمعبندی
هر ساله دانشجویان بسیاری برای اپلای مهندسی مکانیک به مقصد دانشگاههای سراسر دنیا، اقدام میکنند. اگر شما هم به فکر مهاجرت کاری یا تحصیلی در حوزه مکانیک هستید بهتر است ابتدا بازار کار این رشته را از طریق بانک مشاغل کشور مقصد بررسی کنید. با انتخاب بهترین گرایش مهندسی مکانیک برای اپلای به کشور موردنظرتان علاوه بر اینکه میتوانید از رشته تحصیلی خود لذت ببرید، این امکان نیز برایتان فراهم میشود تا در آینده نیز از عالیترین فرصتهای شغلی بهرهمند شوید.