رشته کامپیوتر، یکی از رشتههای پرطرفدار در میان جوانان است که بسیاری آینده روشنی برای آن متصور میشود. پیشرفت تکنولوژی، ورود اینترنت و فناوری به زندگی روزمره بشر و موارد بسیار دیگر، همگی دست به دست هم دادهاند تا این رشته به رشتهای منتخب در میان دختران و پسران تبدیل شود. یکی از مهمترین دلایل انتخاب رشته کامپیوتر به عنوان رشته تحصیلی در دانشگاه، ورود به حوزه برنامه نویسی و امکان درخواست برای آگهیهای استخدام برنامه نویس است. با اینکه رشته خاص و منحصربهفردی برای برنامه نویسی در ایران وجود ندارد، اما بسیاری از علاقهمندان به این حوزه، مهندسی کامپیوتر را برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس انتخاب میکنند، چرا که حرفهای آیندهدار و پولساز بهشمار میآید.
فهرست مطالب
Toggleبا تمام این حرفها، برای موفقیت در مسیر شغلی کامپیوتر و دیگر شاخههای آن، باید در انتخاب دانشگاه بسیار دقت کرد. در این مقاله تصمیم گرفتیم تا بهترین دانشگاههای ایران برای رشته کامپیوتر را نام ببریم تا به شما کمک کنیم که برای ورود به این دانشگاهها برنامهریزی کنید.
مهمترین نکات در انتخاب دانشگاه مهندسی کامپیوتر
دلایل بسیاری در انتخاب بهترین دانشگاهها نقش دارند که یکی از مهمترین آنها، اعتبار مدرک تحصیلی است که به دانشجویان و فارغالتحصیلان ارائه میشود. مهندسی کامپیوتر شاخههای مختلفی دارد که برخی از آنها شامل علوم کامپیوتر، مهندسی نرم افزار، هوش مصنوعی، مهندسی داده و مهندسی سخت افزار میشود. بهترین دانشگاهها باید این شاخهها را برای انتخاب داشته باشند تا دست دانشجویان برای ورود به مسیر شغلی دلخواهشان باز باشد. اما روش تدریس و تجهیزات دانشگاه برای ارائه این روشها، از دیگر دلایل مهم در انتخاب دانشگاه برتر در مهندسی کامپیوتر بهشمار میآید. دیگر نکات در انتخاب دانشگاه برتر در مهندسی کامپیوتر عبارتاند از:
- هزینه پایین برای تحصیلات
- موقعیتهای کاری مناسب و ایدهآل
- امکانات سخت افزاری مناسب
- امکان انجام پروژههای بزرگ
- امکان انتساب یا ارتقای شغلی
- رزومه مناسب
- منتشر کردن مقالات در کنفرانسهای دنیا
- امکان گرفتن اپلای
دانشگاههایی که این امکانات و شرایط را برای دانشجویان کامپیوتر فراهم میکنند، در ادامه مقاله نام خواهیم برد.
آگهیهای مرتبط:
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه شریف از قدیمیترین دانشگاههای ایران بهشمار میآید که تا به امروز، توانسته افراد متخصص و حرفهای را پرورش دهد. این دانشگاه در سال ۱۳۳۴ تاسیس شد و دانشکده برق و کامپیوتر آن، در سال ۱۳۴۵ تاسیس شده و دانشجویان بسیاری در این دانشکده تحصیل میکنند.
این دانشکده رشتههای مهندسی کامپیوتر، معماری سیستمهای کامپیوتر (سخت افزار)، هوش مصنوعی، نرم افزار، فناوری اطلاعات، الگوریتم و محاسبات ارائه میشود. دانشجویان قبول شده در این رشته، به آزمایشگاههای پژوهشی در این دانشکده دسترسی دارند و همچنین امکان همکاری در پروژههای دانشجوهای ارشد برای آنها فراهم است. به این ترتیب، دانشجویان دوره کارشناسی، میتوانند نام خود را در کنار دانشجویان کارشناسی ارشد و در مقالات بیاورند و این میتواند برای آنها بسیار ارزشمند باشد. برخی از امکانات موجود در دانشگاه صنعتی شریف عبارتاند از:
- همایشهای علمی
- مراکز تحقیقاتی پویا
- اساتید مجرب و فرهیخته
- برتری در مسابقات جهان
- تجهیزات قدرتمند آموزشی
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران از جمله دانشگاههای دولتی ایران است که سالها در صدر برترین دانشگاههای ایران در بیشتر رشتهها قرار داد و بسیاری هدف خود را قبولی در این دانشگاه میگذارند. این دانشگاه در سال ۱۳۱۳ تاسیس شد و تا به امروز به عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی کشور به کار خود ادامه داده است. دانشگاه تهران، دانشکدههای متنوع و بسیاری دارد که تقریبا بیشتر رشتههای مهم را پوشش میدهد، اما یکی از مهمترین این دانشکدهها، دانشکده برق و کامپیوتر است.
دانشکده برق دانشگاه تهران، همزمان با تاسیس این دانشگاه شکل گرفت و تا به امروز افراد بسیاری از این دانشکده فارغالتحصیل و به افراد موفق در جامعه تبدیل شدند. برخی از امکانات دانشگاه تهران برای تحصیل عبارتاند از:
- امکانات ورزشی
- امکانات برای فضاهای ورزشی
- امکانات خوابگاهی
- امکانات فرهنگی
- امکانات پژوهشی و علمی
- دارای بزرگترین کتابخانه در کشور
دانشگاه امیرکبیر
دانشگاه امیرکبیر در آبان ماه ۱۳۳۵ تاسیس شد و در حال حاضر در میان دانشگاههای دولتی و زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فعالیت داشته است. دانشگاه امیرکبیر، فعالیت خود را تنها با چند رشته آغاز کرد، اما روز به روز به تعداد رشتهها و دانشکدههای آن اضافه شد و امروزه به عنوان به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای ایران برای کامپیوتر شناخته میشود.
دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از قدیمیترین و بزرگترین دانشکدههای دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که در سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را آغاز کرد. اولین فارغالتحصیل دکترای رشته مهندسی کامپیوتر کشور در سال ۱۳۸۱ و در ایران، از این دانشکده فارغالتحصیل شدهاند. برخی از امکانات دانشگاه امیرکبیر برای تحصیل شامل موارد زیر میشود:
- کتابخانه
- سالن مطالعه
- سالن ورزشی
- سالن غذاخوری
- سایتی بهروز و مجهز به امکانات کمک آموزشی مدرن همچون ویدئو پروژکتور و شبکه اینترنت
دانشگاه علم و صنعت
دانشگاه علم و صنعت از مهمترین دانشگاههای ایران در تربیت افراد خبره و متخصص است. این دانشگاه در سال ۱۳۰۸ تاسیس شد و همانند دیگر دانشگاهها، تعدادی از رشتهها را برای پذیرش ارائه میدهد. دانشکده مهندسی کامپیوتر یکی از بهترین دانشکدههای این دانشگاه است که سالانه دانشجویان زیادی را برای تحصیل در این رشته پذیرش میکند. این دانشکده در سال ۱۳۶۸ بطور رسمی شروع به کار کرد و پذیرش دانشجو توسط این دانشکده، در مقاطع کارشناسی و سپس در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کامپیوتر صورت میپذیرد.
دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت، زیر ساخت مناسب فناوری اطلاعات را برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان فراهم نموده است و به همین خاطر، افراد بسیاری این دانشگاه را برای تحصیل در این رشته انتخاب میکنند. برخی از امکانات دانشگاه علم و صنعت برای تحصیل شامل موارد زیر میشود:
- کتابخانه مرکزی
- ۱۹ کتابخانه اقماری مستقر در دانشکدهها
- مراکز تحقیقاتی
- مرکز انتشارات
- مرکز کامپیوتر
- مرکز فناوری اطلاعات
- مرکز آموزش الکترونیکی
- کارگاههای صنعتی
- آزمایشگاههای متعدد، مجهز و تخصصی
دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در سال ۱۳۰۷ شمسی در محل فعلی دانشکده مهندسی برق این دانشگاه تأسیس شد و در حال حاضر با ۱۱ دانشکده، به فعالیتهای آموزشی خود ادامه میدهد. این دانشکدهها عبارتاند از مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی هوافضا، مهندسی صنایع، مهندسی نقشهبرداری، مهندسی کامپیوتر، مهندسی و علم مواد، ریاضی، فیزیک، شیمی.
دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه خواجه نصیر، ابتدا فعالیت خود را با از سال ۱۳۸۴ به عنوان یکی از گروههای آموزشی در دانشکده مهندسی برق آغاز نمود. اما در سال ۱۳۹۲ با جدا شدن از دانشکده مهندسی برق، به صورت مستقل به فعالیت خود ادامه داد. در حال حاضر این دانشکده در سه گروه سختافزار، نرمافزار و هوش مصنوعی دانشجو میپذیرد. برخی از امکانات دانشگاه خواجه نصیر برای تحصیل شامل موارد زیر میشود:
- سرویس رایگان رفت و برگشت برای دانشجویان
- اساتید عالی
- ارتباط خوب اساتید با بخش صنعت
دانشگاه شیراز
دانشگاه شیراز نیز در میان معتبرترین و شناختهشدهترین دانشگاههای دولتی ایران به شمار میآید که در سال ۱۳۲۵ تاسیس شده و در بسیاری از رشتههای مهندسی، زبانزد است. دانشگاه شیراز در کنار دیگر دانشگاههای برتر ایران، همیشه در رتبهبندیهای داخلی در میان برترین دانشگاههای ایران بوده است و این در مورد دانشکده مهندسی کامپیوتر آن نیز صدق میکند. دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز شامل بخشهای زیر میباشد:
- آزمایشگاه مدارهای مخابراتی
- آزمایشگاه تکنیک پالس
- آزمایشگاههای الکترونیک
- آزمایشگاه مایکروویو
- آزمایشگاه مدارهای منطقی
- آزمایشگاه الکترونیک دیجیتال
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد از دانشگاههای دولتی ایران و زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که در سال ۱۳۲۸ تاسیس شد. این دانشگاه ۱۳ دانشکده، ۸ پژوهشکده، بیش از ۲۵۰۰۰ دانشجوی داخلی و بینالمللی و ۸۱۴ عضو هیئت علمی دارد، که تمام این موارد باعث شده که به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای ایران و شرق کشور محسوب شود.
گروه کامپیوتر در سال ۱۳۶۷ در دانشکده علوم این دانشگاه تاسیس و یک سال بعد به دانشکده مهندسی پیوست. برخی از امکانات دانشگاه فردوسی مشهد برای تحصیل شامل موارد زیر میشود:
- مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی
- شبکه آزمایشگاهی
- مهمان سرای دانشگاه
- مجموعه خوابگاههای پردیس (دختران)
- مجموعه خوابگاههای فجر (پسران)
- غذاخوریها (فجر، پردیس، مهر، زیتون و یاس)
- کافه تریا (خوابگاهها و دانشکدهها)
- سالن اجتماعات مرکزی
- مرکز بهداشت و درمان
دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی یکی از دانشگاههای دولتی است که در شهر تهران قرار دارد و امکان تحصیل به صورت روزانه، شبانه و دورههای مجازی در این دانشگاه فراهم است. دانشگاه شهید بهشتی در سال ۱۳۳۸ تاسیس شده است و تا به امروز رشتهها و دانشکدههای بسیاری به این دانشگاه اضافه شده است. این دانشگاه از ۱۹ دانشکده اصلی تشکیل شده است که یکی از آنها دانشکدههای فنی و مهندسی است.
دانشکده مهندسی دانشگاه بهشتی در رشته کامپیوتر و در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، دانشجو میپذیرد. برخی از امکانات دانشگاه شهید بهشتی برای تحصیل شامل موارد زیر میشود:
- کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد
- پارک علمی تحقیقاتی
- خوابگاهها
- مراکز خدمات مشاورهای
- نشریات دانشجویی
- انجمنهای علمی
- اداره بهداشت و درمان دانشجویان
سخن پایانی
برخی از بهترین دانشگاههای ایران برای تحصیل در رشته کامپیوتر را در این مقاله نام بردیم. این دانشگاهها بهترین امکانات و شرایط را برای دانشجویان خود فراهم میکنند و مدرک آنها نیز، در میان معتبرترین مدارک تحصیلی چه در ایران و چه در جهان است. مطمئنا قبول شدن در این دانشگاهها نیاز به تمرین و پشتکار دارد و برای این هدف، باید از همین امروز کار را شروع کرد.
با عرض سلام. رشته بنده شبکه و نرم افزار هست و امسال سال یازدهم رو تموم کردم و درحال حاضر قلمچی ثبت نام کردم. اگه بنده در کنکور فنی حرفه ای رتبه ی قابل توجهی)تک رقمی یا دو رقمی)بیارم، امکان داره تو دانشگاه شریف،امیر کبیر یا فردوسی مشهد پذیرفته شم؟یا فقط نظریا میتونن؟
سوال منم همینه
اخه بعضی ها میگن این دانشگاه ها مختص رشته ی نظری هست