نوشتن رزومه هنگام تغییر شغل

چگونه رزومه خود را برای تغییر مسیر شغلی آماده کنیم؟

تصمیم برای تغییر شغل به این معنا است که باید به فکر رزومه‌ای جدید با اطلاعات به روز شده باشید. با اینکه همه می‌دانیم ساخت و یا حتی به روز کردن رزومه کاری سخت است، اما باید بدانید که بسیاری از تجربیات شما و مهارت‌هایی که به تازگی کسب کردید می‌توانند به شما در به دست آوردن شغل جدید کمک کنند و در صورتی این اتفاق می‌افتد که آن را در رزومه جدید خود قرار دهید.

بسیاری از مهارت‌ها هم هستند که در مشاغل مختلف کاربرد دارند و به خصوص سافت اسکیل‌ها را باید در رزومه جدید خود برای کاریابی بگنجانید. به عنوان مثال، اگر از نقش مدیر تولید در یک شرکت انتشاراتی به برنامه‌ریزی رویداد در صنعت تشریفات عروسی تغییر شغل می‌دهید، مهارت‌های سازمانی، توانایی در رهبری و مهارت در اکسل و پیشینه شما در بودجه‌بندی، همگی به شما کمک می‌کنند که فردی متمایز در میان متقاضیان باشید.

زمان نوشتن رزومه هنگام تغییر شغل، باید این مهارت‌ها و توانایی‌های خود را قرار دهید تا آنها را به کارفرما و مدیر استخدام نشان دهید و توضیح دهید که چرا برای موقعیت شغلی آنها مناسب هستید. اگر دوست دارید تا شغل خود را تغییر دهید، به فکر تغییر صنعت کاری خود هستید و یا هر دلیل دیگری، در این مقاله با ما همراه باشید تا به شما نکات نوشتن رزومه برای تغییر مسیر شغلی را بگوییم.

مهارت‌هایتان را محور اصلی نوشتن رزومه برای تغییر مسیر شغلی قرار دهید

نوشتن رزومه هنگام تغییر شغل

برای نوشتن رزومه برای تغییر مسیر شغلی باید تمام بایدها و نبایدهای رزومه را رعایت کنید. در مقاله رزومه چیست و چطور یک رزومه حرفه ای بنویسیم، از این بایدها و نبایدها گفتیم. رزومه نویسی برای تغییر شغل را با شناخت صنعت جدید خود شروع کنید. شرح شغل و اخبار صنعت را بخوانید تا اطلاعات کافی از مهارت‌های مورد نیاز کارفرمایان به دست آورید. رزومه فعلی خود را با سابقه شغلی تا به امروز خود پرینت بگیرید و لیستی از تمام مهارت‌هایی که در طول حرفه خود به دست آورده‌اید را به آن اضافه کنید. برخی از این موارد ممکن است مستقیماً در رزومه شما ذکر شود، اما ممکن است به برخی از آنها در موقعیت شغلی جدید نیاز نباشد. سپس، مهارت‌هایی را که کارفرما به دنبال آنها است را فهرست کنید و به دنبال موارد مشابه باشید.

خلاقانه فکر کنید: اگر قرار است از شغل فروش به سمت تدریس بروید، با خود فکر کنید که وجوه مشترک این نقش‌ها چیست؟ هر دو شغل مستلزم توانایی تمرکز، قدرت کلام، مهارت در ارائه قوی و انتقال دانش هستند که در کنار آنها به مهارت درک و به خاطر سپردن نیز نیاز است.

همچنین، فراموش نکنید که می‌توانید سوابق کارهای غیر استخدامی خود را نیز در رزومه بیاورید. آیا در ساختمان خود جزء هیأت مدیره بودید؟ آیا در انجمن اولیا و مربیان فعالیت داشتید؟ کار داوطلبانه و هر کسب و کار کوچکی که تنها کار آن فروش کالا و خدمات در اینستاگرام بوده، می‌توانند مهارت‌های خاص و تجربه شما در کارهایی خاص را ثابت کنند.

فقط مراقب باشید زیاده روی نکنید: 300 نفر دنبال کننده در توییتر شما را متخصص شبکه‌های اجتماعی نمی‌کند. اما می‌توانید بگویید که در این زمینه دانش و تجربه دارید و به خوبی در این شبکه‌ها با مخاطبان تعامل داشتید.

نوشتن رزومه را با بیان اهداف کاری شروع کنید

از بخش‌های مهم رزومه خصوصا بخش ابتدایی رزومه به درستی استفاده کنید و در ابتدا هدف خود را بنویسید تا بتوانید بیشتر درباره خود بگویید. در این بخش نیز درست مانند تمامی بخش‌های هر رزومه، باید درباره خودتان بگویید. اما هدف واقعی از این بخش، این است که خودتان را به عنوان فردی مناسب برای موقعیت شغلی معرفی کنید. (این در مورد کل رزومه نیز صادق است، اما این بخش به دلیل اینکه در ابتدا می‌آید، بیشتر دیده می‌شود!)

در بخش هدف، تمام آنچه نیاز است کارشناس استخدام درباره شما بداند را عنوان کنید. می‌توانید از این فضا استفاده کنید تا عنوان کنید که چگونه در شغل قبلی توانستید مهارت‌هایی را بیاموزید که به‌ویژه برای این شغل به آنها نیاز دارید.

بهترین قالب طراحی رزومه را انتخاب کنید

 

رزومه زمانی به دلیل اینکه در آن تجربیات به ترتیب زمان وقوع فهرست می‌شوند، از جمله قالب‌های متداول میان کارجویان است، اما این بدان معنا نیست که تنها گزینه موجود است. برای افرادی که به دنبال تغییر شغل هستند معمولا رزومه عملکردی بیشتر کاربرد دارد، زیرا این قالب رزومه تمرکز مستقیم بر مهارت‌ها و سوابق کاری شما دارد (به جای محل کار و زمان وقوع آن). این نوع رزومه به شما کمک می‌کند تا بتوانید بخش‌هایی از فعالیت و مهارت‌های خود که بیشتر با موقعیت شغلی جدید ارتباط دارد را، برجسته کنید.

نوشتن رزومه برای تغییر مسیر شغلی

قالب رزومه ایران تلنت به شما کمک می‌کند مهارت‌ها و سوابق کاری خود را به بهترین شکل ثبت کنید.

در ادامه مثال بالا، اگر به دنبال تغییر شغل از فروش به تدریس هستید، رزومه عملکردی به شما این امکان را می‌دهد که به جای فهرست کردن تجربه خود در فروش که به تدریس هیچ ارتباطی ندارد، توانایی‌های خود در ارائه را برجسته کنید. رزومه ترکیبی، که ترکیبی از رزومه زمانی و عملکردی است، نیز گزینه خوبی برای تغییر شغل است.

پیشنهاد می‌کنیم از رزومه‌ساز آنلاین و رایگان ایران‌تلنت برای طراحی رزومه خود استفاده کنید. ازجمله مزایای این سرویس می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • رایگان بودن سرویس
  • امکان دانلود و بارگزاری رزومه در فضای ابری
  • حجم کم و قابلیت ارسال سریع
  • دارای قالب طراحی استاندارد
  • امکان طراحی رزومه به‌صورت ۲ زبانه

مهارت‌های خود را به‌صورت برجسته نشان دهید

وقتی مدیران استخدام رزومه شما را بررسی می‌کنند، ممکن است عناوین شغلی یا مسئولیت‌های شما در صنایع قبل را نبینند. بنابراین برای تغییر شغل دنبال قالب رزومه‌ای بروید که بتوانید روی مهارت‌های خود تاکید کنید و از بخش مهارت استفاده کنید تا مشخص کنید که چه مهارت‌های نرم و سختی دارید، که برای شغل جدید مورد نیاز هستند.

نوشتن رزومه هنگام تغییر شغل

از نوشتن اطلاعات غیرضروری بپرهیزید

در این رزومه شما مجبور نیستید که به طور کامل تمام موقعیت‌های شغلی، کارهایی که انجام دادید و برنامه‌های سالانه خود را فهرست کنید. رزومه خود را به عنوان یک آلبوم در نظر بگیرید: تنها سراغ اطلاعات مفیدی بروید که به انتخاب شما کمک می‌کنند و البته که با شغل جدید نیز مرتبط هستند. در صورتی که قرار است برای موقعیت شغلی‌ای جدا از شغل قبلی خود درخواست دهید، این مورد بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

از آوردن اصطلاحات صنعت و شغل قبلی خود خودداری کنید

شغل و صنعت جدید یعنی مواجهه با اصطلاحات و عبارات جدید! وقتی برای مدتی در یک زمینه کار می‌کنید، اصطلاحات تخصصی آن شغل جزئی از روزمره شما می‌شوند.

نکته این است که در حالی که اصطلاحات می‌توانند به شما کمک کند در زمینه اصلی خود فردی حرفه‌ای به نظر برسید، اما مدیر و کارشناس استخدام در موقعیت شغلی جدید را گیج می‌کنند. عناوین شغلی، سوابق کاری و وظایف و دستاوردهای مرتبط با شغل را به زبانی واضح و قابل فهم برای همه توضیح دهید. بهتر است که تمام موارد موجود در رزومه را به زبان ساده و بسیار مختصر توضیح دهید و از پر کردن زیاد رزومه خودداری کنید. در این مواقع توضیحات زیاد دادن هیچ کمکی به شما نمی‌کند و بدتر ممکن است روند استخدام شما را با مشکل مواجه کند.

نمونه رزومه تغییر شغلی

نوشتن رزومه هنگام تغییر شغل

سخن نهایی

همه می‌دانیم که نوشتن رزومه کاری چالش برانگیز است و ممکن است همه در آن حرفه‌ای نباشند، اما این مرحله مهم‌ترین مرحله از استخدام است. شما باید بتوانید در یک یا نهایت دو صفحه کارفرما و کارشناس استخدام را برای جذب خود متقاعد کنید.

اگر رزومه ندارید همین الان می‌توانید با استفاده از رزومه ساز ایران تلنت، رزومه خود را در چند دقیقه بسازید. اگر تجربه خاصی در نوشتن رزومه دارید یا تصور می‌کنید که ما نکات مهم دیگری را فراموش کرده‌ایم، خوشحال می‌شویم نظرات شما را در این رابطه بدانیم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آگهی های مرتبط

برنامه‌نویس Blazor

خدمات انفورماتیک

آگهی های مرتبط