مهندسان عمران یا Civil Engineer در دسته افرادی قرار میگیرند که مسئولیت ساخت، سازهها و ساختمانها را بر عهده دارند. آنها با الهام گرفتن از ذهن خلاق و باهوش خود میتوانند بهترین سازهها، ساختمانها، پلها، برجها و مواردی از این دست را طراحی کنند و بسازند. ساختمانهایی که تا سالها محل زندگی افرادی از جامعه باشد و برجهایی که به عنوان نماد یک شهر معرفی میشوند.
فهرست مطالب
Toggleبازار کار مهندس عمران و استخدام مهندس عمران در اندازه بزرگ شامل “طراحی و نظارت بر روی پروژههای عمرانی مانند طراحی و ساخت جادهها، پلها، سیستمهای آب و انرژی و همچنین امکانات عمومی مانند بنادر، راه آهن و فرودگاه” میشود.
قدمت مهندسی عمران به قرنها پیش بر میگردد و میتوان آن را یکی از بزرگترین بخشها در رشتههای مهندسی نام برد. مهندسان عمران در هر مرحله از پروژه، از طراحی تا ساخت و ساز و نظارت و تا پایان پروژه، درگیر پروژهها هستند و خود را موظف به انجام درست آن میدانند.
مسئولیتهای شغلی مهندس عمران شامل تجزیه و تحلیل، به ویژه در مرحله برنامه ریزی و تهیه گزارشها و نقشهها میشود. از دیگر وظایف یک مهندس عمران نیز، میتوان به کاهش هزینههای ساخت و ساز و در نظر گرفتن مقررات دولت و خطرات احتمالی زیست محیطی نیز اشاره کرد.
مهندسان عمران همچنین در طول پروژهها و حتی قبل از شروع آن آزمایشاتی انجام میدهند، تا بتوانند میزان قدرت خاک آن منطقه و تحمل آن برای ساخت پروژه را تعیین کنند. با این کار میتوانند نوع مصالح ساختمانی که باید در ساخت و ساز استفاده کنند را مشخص کنند و برای مثال به این نتیجه برسند که بتن یا آسفالت برای این پروژه خاص بهتر جواب میدهد یا خیر.
مهندسین عمران همچنین باید با مدیر مالی و قسمت مالی و حسابداری هر شرکت به طور مستقیم در ارتباط باشند، زیرا آنها باید تخمین هزینه را برای تجهیزات و نیروی کار و همچنین برنامههای نرم افزاری جهت استفاده در برنامه ریزی و طراحی سیستمها و ساختارها، ارائه دهند.
مهندسی عمران یک رشته بسیار گستردهای است که شاخهها و بازار کار گستردهای دارد. تخصص مهندسان عمران شامل معماری، ساخت و ساز، حمل و نقل، ترافیک، منابع آب و مهندسی ژئوتکنیک میشود. مهندسی محیط زیست یکی دیگر از تخصصهای مهندسی عمران است و از اصول مهندسی برای محافظت از سلامت طبیعت و زندگی مردم استفاده میکند.
همانطور که عنوان کردیم، بازار کار مهندس عمران گسترده و وسیع است؛ مهندسان عمران ممکن است برای شرکتهای دولتی یا نیمه دولتی کار کنند و یا در بخش خصوصی و در شرکتهای مشاورهای یا ساخت و سازی کار کنند. برخی از مهندسان عمران دارای سمتهای نظارتی یا اداری هستند و برخی دیگر به دنبال مشاغلی در ارتباط با طراحی، ساخت و ساز یا تدریس میروند.
درآمد یک مهندس عمران در ایران چقدر است؟
طبق گزارش بازار کار و حقوق و دستمزد وبسایت ایران سلری فردی که به عنوان مهندس عمران در ایران مشغول به کار است، معمولاً هر ماه حدود ۲۱.۶۰۰.۰۰۰ تومان درآمد خواهد داشت. حقوق هر مهندس عمران از ۱۲.۳۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۳۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است.
این میانگین حقوق ماهیانه شامل حق مسکن، هزینه رفت و آمد و سایر موارد میشود. حقوق مهندس عمران بر اساس تجربه، مهارت، جنسیت یا موقعیت مکانی شرکتی که در آن مشغول به کار است، میتواند متفاوت باشد.
برای مشاهده فرصت های شغلی و استخدام مهندس عمران کلیک کنید
آگهیهای مرتبط:
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
بازار کار مهندس عمران در ایران
عمران طیف وسیعی از مشاغل را در بر میگیرد و میتوان گفت که برای مهندس عمران در ایران انتخابهای بسیاری برای فعالیت وجود دارد. این مشاغل با توجه به میزان مهارت مهندس و همچنین نوع شاخهای که او در آن تحصیل کرده است، به او داده میشود. حیطههای شغلی هر مهندس عمران شامل موارد زیر میشود:
۱- طراحی و ساخت ساختمانهای شهری. این شاخه از فعالیت مهندسان عمران تنها محدود به ساخت خانههای مسکونی و اداری نمیشود و در این حرفه ساخت مدرسه، بیمارستان، کارخانه، تالارها، باشگاههای ورزشی و …، نیز جزء مشاغل مهندسی عمران به شمار میآیند.
۲- همانطور که عنوان کردیم، یکی دیگر از شاخههای مهندسی عمران راه سازی است. مهندس عمران میتواند به عنوان راه ساز وارد بازار کار شود و در این مسیر میتواند راه سازی را در روستاها و شهرها طراحی و نظارت کند.
۳- پل سازی یکی دیگر از شغلهایی است که یک مهندس عمران میتواند در آن مشغول به کار شود. ساخت انواع پلهای بتنی و فلزی در شهرها و میان روستاها، از جمله کارهایی است که این شاخه از مهندسی عمران را تعریف میکند.
۴- بازار کار مهندس عمران به محیط زیست نیز مربوط میشود و همانطور که گفتیم شاخهای از این رشته مهندسی محیط زیست نام دارد. بنابراین یک مهندس عمران میتواند در راستای حفظ محیط زیست و سالم سازی فضای زندگی انسانها، با شرکتهای دولتی و خصوصی همکاری کند.
۵- سد سازی یکی دیگر از شاخههای فعالیت مهندس عمران و بازار کار مهندس عمران به شمار میآید. اجرای صفر تا صد سد سازی از طراحی، برنامه ریزی برای ساخت، برآورد هزینه و در نهایت اجرای کار، همگی جزء کارهایی است که مهندس عمران در این موقعیت شغلی انجام میدهد.
۶- بازار کار مهندس عمران در منابع آب و مهندسی ژئوتکنیک نیز کاربرد دارد. طراحی و ساخت خطوط انتقال آب از سدها و همچنین انتقال آب از تصفیه خانهها، جزء وظایفی است که مهندس عمران در این موقعیت شغلی انجام میدهد.
۷- شهرسازی و مشخص کردن ساختار خیابانهای شهر، میتواند یکی دیگر از موقعیتهای شغلی یک مهندس عمران باشد. مهندس عمران میتواند بهترین ایدهها را در ساخت و طراحی عالی شهر برای کم کردن ترافیک و آلودگی در این موقعیت شغلی، ارائه دهد.
چگونه میتوان وارد بازار کار مهندسی عمران شد؟
برای رسیدن به تمام موقعیتهای شغلی که از مهندس عمران بیان کردیم، نیاز است که حداقل لیسانس مهندسی عمران را داشته باشید. اما با این حال باید عنوان کنیم که، کسی که در این رشته در مراتب بالاتر تحصیل میکند و مدرک فوق لیسانس و حتی دکترا در این زمینه دارد، میتواند راحتتر در بخشهای دولتی و کارهای مربوط به شهرسازی و سدسازی و مواردی از این دست، فعالیت کند. اما با این حال شرکتهای خصوصی که زمینه فعالیت آنها ساخت و ساز است و احتیاج به نیروی کار دارند، به میزان تجربه و مهارت بیشتر از مدرک تحصیلی اهمیت میدهند و با داشتن مهارت بالا در این رشته و همچنین تجربه کافی، میتوانید در بازار کار مهندسی عمران شغل ایده آل خود را پیدا کنید.
مهارتهایی که هر مهندس عمران باید داشته باشد تا بتواند بهتر و راحتتر به شغل ایده آل خود برسد، شامل موارد زیر میشود:
- ارزیابی تاثیرات محیطی و خطرات احتمالی
- قابلیت تحویل پروژه سر زمان مشخص شده
- کمک به برنامه ریزی، آزمایش و حمل تجهیزات قبل از آغاز پروژه
- تجزیه و تحلیل گزارش بررسیها، نقشهها و دادهها برای طراحی پروژه
- توضیح واضح ایدههای طراحی
- ارائه گزارشهای فنی به زبان ساده
- طراحی و ساخت نقشه با استفاده از CAD (طراحی به کمک رایانه)
- طراحی پروژههای عمومی
- توسعه طراحی، طرح بندی و محاسبات طراحی
- تهیه و توسعه دامنه پروژه و جدول زمانی آن
- اطمینان از داشتن امکاناتی در راستای سلامت و ایمنی محل اجرای پروژه
- تجربه کار با Civil 3D
- تجربه کار با Microstation
بیشتر بخوانید: بهترین نرم افزارهای مهندسی عمران در سال ۲۰۲۱
- داشتن تجربه در ساخت و ساز با طراحی بتن آرمه و فلزی
- تجربه در زمینه نظارت و مدیریت ساخت و ساز
- جزئیات گرا و نکته سنج
- داشتن تفکر تحلیلی بسیار بالا
- شناسایی موقعیتهایی در بهبود طراحی
- دانش اتوکد
- مدیریت و نظارت بر هر مرحله از پروژه
- مدیریت تعمیر و نگهداری از زیرساختهای عمومی و خصوصی
- انجام آزمایش و نظارت بر خاک محل احداث پروژه
- انجام یا اجرای عملیات خاک برداری
- آماده سازی نقشه و تعیین میزان هزینههای آن
- تهیه گزارشهای پایانی و تحلیلی
- ارائه بیانیهای در مورد تأثیرات زیست محیطی پروژه به عموم
- فعال و مایل به تجربه چالشهای جدید
- ارائه تخمین هزینه برای مواد، تجهیزات و یا کار
- پیشنهاد اصلاحات در طرح برای پیشرفت و ساده سازی آن
- دانش قوی از اصول مهندسی
- داشتن دانش و مهارت بالا در ارائه پروژه
- تست مصالح ساختمانی
- درک کامل از نمودارها، پیش نویسها و سایر اطلاعات و مستندات مربوط به پروژههای عمرانی
- آشنایی با تمام نرم افزارهای این رشته
- موثر واقع شدن در زمان فشار کاری
مهارتهای بیشتر برای مهندس عمران
در حالی که مهارتهای فوق، شاید متداولترین و کاربردیترین مهارتهای مورد نیاز هر مهندس عمران باشد، اما این لیست کامل نیست و برای هر فرد ممکن است این مهارتها متفاوت باشد. مهندسین عمران باید سایر مهارتهای خود را در رزومه خود بیاورند و این موارد شامل تفکر تحلیلی، قابلیت تصمیم گیری، جزئیات گرا، مهارت در ریاضیات، مهارتهای سازمانی، فیزیک و غیره میشود.
اگر با نوشتن رزومه مشکل دارید و نمیدانید چگونه این کار را انجام دهید مقاله چگونه رزومه حرفهای بنویسیم؟ را بخوانید و قدم به قدم این کار را انجام دهید.
برای اعلام دستمزد کنارش تاریخ را ذکر نمایید .
دستمزد ۱۴۰۲