درامد تولید محتوا

آخرین بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱۲/۲۶

درآمد تولید محتوا چقدر است؟ حقوق کارشناس محتوا + مقایسه

با رشد بازاریابی دیجیتال و گسترش کسب‌وکارهای آنلاین، نیاز به تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها بیشتر از همیشه احساس می‌شود و در نتیجه، درآمد تولید محتوا به یکی از موضوعات مهم برای فعالان این حوزه تبدیل شده است. حقوق کارشناس تولید محتوا به عوامل مختلفی مانند نوع همکاری، میزان تجربه، مهارت‌های فنی و حوزه فعالیت بستگی دارد. اگر شما هم در حوزه کانتنت یا محتوا فعالیت می‌کنید، با ایران‌تلنت همراه باشید تا عوامل تأثیرگذار بر دستمزد کارشناس تولید محتوا، میانگین درآمد این شغل در سطح جهانی و روش‌های افزایش حقوق را بررسی کنیم.

۸ عامل تاثیرگذار بر درآمد تولید محتوا

عواملی که در ادامه بررسی می‌کنیم، مهم‌ترین فاکتورهای تأثیرگذار بر حقوق کارشناس تولیدمحتوا است که تقریبا صرف نظر از اینکه در کدام شرکت کار می‌کنید، حقوق شما را تعیین خواهد کرد. البته علاوه بر این ۸ عامل، ممکن است بسته به سازمانی که در آن مشغول به کار هستید، عوامل دیگری بر حقوق و دستمزد شما تاثیر بگذارند.

۱. حوزه فعالیت

اولین عاملی که دستمزد کارشناس تولید محتوا را تعیین می‌کند، حوزه فعالیت اوست. اگر به‌عنوان تولیدکننده محتوای متنی فعالیت دارید، احتمالاً پایین‌ترین رده حقوق را دریافت می‌کنید. اما اگر تخصص شما در تولید محتوای تصویری و ویدئویی است، درآمد بالایی خواهید داشت.

همچنین اگر بتوانید بسته به علاقه‌مندی‌ها و تخصصی که دارید در یک موضوع خاص تولید محتوا (متنی) کنید، حتماً درآمد بیشتری خواهید داشت؛ بنابراین ۴ حوزه اصلی تولید محتوا عبارت‌اند از:

  • تولید محتوا متنی (بلاگ)
  • تولید محتوا تصویری (عکس یا ویدئو)
  • تولید محتوا شبکه‌های اجتماعی (شامل متنی و تصویری یا یکی از آن‌ها)
  • تولید محتوا با موضوع تخصصی (مثلاً پزشکی، حقوقی، مالی و…)

درباره لزوم تولید محتوا تخصصی در بازار ایران، جالب است به این مثال دقت کنید: با روی کار آمدن پرداخت‌های ارزی، رمزارز‌ها و بازارهای مالی جهانی، تقاضا برای استخدام کارشناس تولید محتوا مای و فین‌تک بسیار بالا رفته و کارفرمایان حاضرند این افراد را با درآمد بالا استخدام کنند.

۲. سطح تجربه و تخصص

بسته به اینکه چقدر در زمینه تولید محتوا تخصص دارید و چند سال تجربه فعالیت در این کار را دارید، حقوق شما متفاوت خواهد بود. سطح تخصص شما را نه فقط سال‌های فعالیتتان بلکه سازمان‌هایی که با آن‌ها کار کرده‌اید و میزان دیده‌شدن محتوای شما در شبکه‌های اجتماعی یا نتایج گوگل آنالیتیکس هم تعیین خواهد کرد.
ایران‌تلنت بسته به اینکه آیا بر کار سایر افراد با تخصص مشابه نظارت دارید یا خیر، رده سازمانی را در ۲ سطح تقسیم‌بندی کرده است:

  • آبی (کارشناس تولید محتوا)
  • بنفش (مدیر محتوا که بر کار کارشناسان تولید محتوا نظارت دارد)

در حوزه کاری محتوا، به دلیل اینکه نظارت بر کار مدیر محتوا (رده سازمانی بنفش) عمدتاً بر عهده مدیر مارکتینگ است، این تخصص در دسته مشاغل تبلیغات بررسی می‌شود. به همین دلیل رده سازمانی قرمز (مدیر ارشد محتوا) تعریف نشده است. دقت کنید که ایران‌تلنت ممکن است برای مشاغل دیگر سطح قرمز یا مدیر ارشد را تعریف کرده باشد. در ادامه حقوق و دستمزد کارشناس تولید محتوا در هر ۲ سطح برحسب میلیون تومان آمده است.

درآمد تولید محتوا

۳. نوع قرارداد

کارفرمایان مختلف بر حسب بودجه و اولویت‌های فعالیت‌های تبلیغاتی خود به روش‌های مختلفی با متخصصان تولید محتوا همکاری می‌کنند که از جمله آن می‌توان به این ۴ نوع همکاری اشاره کرد:

  • استخدام تمام‌وقت با بیمه و مزایای شغلی
  • همکاری فریلنسری (پروژه‌ای) بر اساس پروژه یا تعداد محتوا
  • همکاری پاره‌وقت
  • دورکاری

طبیعتاً اگر به‌صورت دورکاری یا پاره‌وقت فعالیت کنید، درآمد شما بسته به حجم کار متغیر خواهد بود؛ اما در شکل همکاری پروژه‌ای و تمام‌وقت پیش‌بینی درآمد برایتان آسان‌تر خواهد بود. حقوق تولیدکننده محتوا بسته به مدل‌های همکاری که در بالا اشاره کردیم، می‌تواند به یکی از ۳ صورت زیر پرداخت شود:

نوع محتوا قرارداد ثابت فریلنسری (پروژه‌ای) پاره‌وقت دورکاری
متنی حقوق ثابت ماهیانه متغیر بر حسب پروژه بر حسب تعداد کلمات یا هر محتوا
تخصصی
شبکه‌های اجتماعی بر حسب تعداد پست‌ها/ محتواها
تصویری بر حسب تعداد تصاویر/ دقایق ویدئوی ضبط یا تدوین شده

۴. مهارت‌های فنی و ابزارها

همان‌طور که می‌دانید شما به‌عنوان کارشناس تولید محتوا عضوی از تیم تبلیغات یا مارکتینگ هستید و به‌صورت گروهی و با تخصص‌های دیگری مانند کارشناس سئو، کارشناس گرافیک، مدیر محتوا و… ارتباط دارید. در جدول زیر فهرست ابزارهای تخصصی که باید بدانید آمده است:

کشور میانگین دستمزد سالیانه
آلمان ۴۰ هزار یورو
آمریکا ۵۰ هزار دلار
استرالیا ۶۰ هزار دلار
کانادا ۴۵ هزار دلار
انگلستان ۳۰ هزار پوند

۵. نوع محتوا

شاید تعجب کنید اگر بدانید که برخی از شاخه‌های تولید محتوا می‌توانند درآمد بسیار بیشتری نسبت به سایرین داشته باشند. اگر به دنبال افزایش حقوق کارشناس تولید محتوا هستید، بهتر است روی حوزه‌های پرتقاضا تمرکز کنید. در ادامه، انواع مختلف محتوا را که می‌توانند بر میزان دستمزد شما تأثیر بگذارند، بررسی کرده‌ایم:

  • سناریونویسی (فیلم و ویدئوی تبلیغاتی)
  • مرورنویسی (فیلم، کتاب و…)
  • توضیح محصول
  • وبلاگ‌نویسی
  • گزارش‌نویسی
  • رپورتاژ
  • متون تبلیغاتی (متون مناسبتی، کارت‌های هدیه، تندیس، تقدیرنامه و…)
  • ایمیل مارکتینگ
  • SMS مارکتینگ
  • کپی‌رایتینگ (نوشتن شعارهای تبلیغاتی، برگزاری کمپین‌های محتوایی، نام‌گذاری برند و…)

استخدام

۶. نحوه تولید محتوا

بسیاری از کارفرمایان برای محتوای تألیفی ارزش بیشتری قائل هستند، درحالی‌که ترجمه و بازنویسی معمولاً نرخ پایین‌تری دارند. اما این تنها بخشی از ماجراست! بعضی از پروژه‌ها ترکیبی از تألیف و ترجمه هستند و بسته به میزان خلاقیت و بازآفرینی محتوا، می‌توانند درآمد متفاوتی داشته باشند. کدام روش تولید محتوا برای شما پردرآمدتر است؟ فهرست زیر را بررسی کنید:

  • تألیف
  • ترجمه
  • ترکیبی (تألیف و ترجمه)
  • بازنویسی

۷. زبان محتوا

تولید محتوا به زبان‌های غیرفارسی حقوق و درآمد بیشتری دارد. همچنین تولید محتوا به زبان انگلیسی درآمد کمتری نسبت به سایر زبان‌ها دارد. در سال‌های اخیر به دلیل افزایش مبادلات ایران با کشورهای همسایه، چین و روسیه نیاز به همکاری با کارشناسان تولید محتوایی که بر این زبان‌ها تسلط دارند بیشتر شده است:

  • عربی
  • چینی
  • روسی
  • آلمانی

۸. نقش هوش مصنوعی در تولید محتوا

استفاده از هوش مصنوعی در تولید محتوا در حال تغییر شکل صنعت است و تأثیرات زیادی بر درآمد تولیدکنندگان محتوا دارد. ابزارهای تولید محتوا مبتنی بر هوش مصنوعی مانند ChatGPT یا Jasper می‌توانند نوشتن مقالات، ترجمه، یا تولید متن‌های کوتاه به تولیدکنندگان محتوا کمک کنند. ۲ رویکرد اصلی درباره استفاده از هوش مصنوعی در تولید محتوا وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد:

۱. لزوم تولید محتوا بدون استفاده از هوش مصنوعی

بسیاری از کارفرمایان اعتقاد دارند که هوش مصنوعی به تولید محتوا خلاقانه کمکی نمی‌کند. کارفرمایانی که مخالف استفاده از هوش مصنوعی در تولید محتوا هستند، می‌گویند که کارشناسان تولید محتوا به‌جای تحقیق درباره موضوع یادداشت‌ها، با سپردن این کار به هوش مصنوعی از جامعیت، تخصصی بودن و لحن انسانی و مخاطب‌پسند می‌کاهند. در نتیجه کارشناس تولید محتوا درصورتی‌که از هوش مصنوعی استفاده کند، کار او مردود خواهد بود یا دستمزد کمتری دریافت می‌کند.

درآمد تولید محتوا

۲. به‌کارگیری هوش مصنوعی در تولید محتوا

در مقابل بسیاری از کارفرمایان معتقدند استفاده از هوش مصنوعی علاوه بر اینکه به پیشبرد سریع‌تر کارها کمک می‌کند، می‌تواند در زمینه ایده‌پردازی، ویرایش، ترجمه، شخصی‌سازی و بهینه‌سازی محتوا هم کمک کند. حتی بسیاری از شرکت‌ها پرامپت‌نویسی (دستورنویسی) برای هوش مصنوعی را در زمره مهم‌ترین مهارت‌های متخصصان محتوا می‌دانند. این دسته از کارفرمایان، کارشناس تولید محتوا را به استفاده هوشمندانه از این ابزار کمکی تشویق می‌کنند و انتظار دریافت محتوایی با کیفیت بالا دارند.

حقوق و دستمزد کارشناس تولید محتوا در ایران چقدر است؟

در پاییز ۱۴۰۳ گروه داده‌کاوی ایران‌تلنت آخرین به روزرسانی گزارش حقوق و دستمزد شاغلان تمام وقت را در تخصص‌های مختلف منتشر کرد. آماری که در ادامه می‌بینید از اطلاعات خوداظهاری کارشناسان تولید محتوا و خوداظهاری شرکت‌ها تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به دست آمده است:

رده سازمانی عنوان شغلی میانگین درآمد سال ۱۴۰۳ (میلیون تومان) درصد افزایش حقوق نسبت به سال ۱۴۰۲
آبی کارشناس تولید محتوا

کارشناس محتوا

۱۳.۸ ۳۲%
بنفش کارشناس ارشد محتوا

سردبیر

کپی‌رایتر

تدوینگر (محتوای ویدئویی)

مدیر محتوا

۲۱.۶ ۳۷%

البته این ارقام میانگین درآمد تولید محتوا است و ممکن است دریافتی واقعی شما کمتر یا بیشتر از آن باشد.

راهکارهایی برای افزایش درآمد تولید محتوا

هرچه تسلط و شناخت شما از حوزه‌های کاری همکارانتان بیشتر باشد، قطعاً حقوق بیشتی دریافت خواهید کرد. آن دسته از مهارت‌هایی که بر افزایش حقوق شما تأثیر می‌گذارند، در جدول زیر بررسی شده‌اند:

تخصص ابزارهای مؤثر بر افزایش درآمد
نگارش محتوای متنی تحقیق کلمات کلیدی

سئو

تولید محتوای تخصصی تحقیق کلمات کلیدی

Google Analytics

و  Ahrefs

Google Search Console

محتوای شبکه‌های اجتماعی تحقیقات بازاریابی

ویرایش تصویر، ویدئو و طراحی گرافیک

تولید محتوای تصویری توانایی تولید محتوای چندرسانه‌ای مثل پادکست، موشن‌گرافی و…

حقوق کارشناس تولید محتوا در دنیا چقدر است؟

کشور میانگین دستمزد سالیانه
آلمان ۴۰ هزار یورو
آمریکا ۵۰ هزار دلار
استرالیا ۶۰ هزار دلار
کانادا ۴۵ هزار دلار
انگلستان ۳۰ هزار پوند

لطفاً توجه داشته باشید که این ارقام میانگین هستند و ممکن است بسته به تجربه، تخصص، صنعت و موقعیت جغرافیایی متغیر باشند.

جمع‌بندی

اگر از راه تولید محتوای متنی یا تصویری کسب درآمد می‌کنید، باید بدانید که درآمد تولید محتوا به عوامل مختلفی مانند تجربه، نوع همکاری، حوزه فعالیت و مهارت‌های فردی بستگی دارد. بر اساس اطلاعات ایران‌سلری میانگین دستمزد کارشناس تولید محتوا در ایران ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. حقوق کارشناس تولید محتوا با یادگیری مهارت‌های جدید، فعالیت در بازارهای بین‌المللی و ورود به حوزه‌های پردرآمد می‌تواند افزایش پیدا کند. در این یادداشت علاوه بر راه‌های افزایش درآمد تولید محتوا، میانگین حقوق سالیانه این تخصص در جهان را بررسی کردیم. برای اطلاع از فرصت‌های استخدام کارشناس تولید محتوا در خبرنامه ایران‌تلنت عضو شوید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

آگهی های مرتبط
کارشناس تولید محتوا
کارگونت
کارشناس تولید محتوا
عصر بازرگانی الکترونیک پایا
کارشناس تولید محتوا
مهارت چی
کارشناس تولید محتوا
آرمان بذر سپاهان
کارشناس تولید محتوا
مدینو
کارشناس تولید محتوا
تجارت الکترونیک پیشتاز سیمرغ
کارشناس تولید محتوا
سامانتل
کارشناس تولید محتوا
کیمیا کلر کبودان