بخش‌های مهم رزومه

نحوه تکمیل بخش های مختلف رزومه بصورت حرفه‌ای

همان‌طور که به عنوان کارجو با لیستی از فرصت‌های شغلی مواجه می‌شوید و از میان آنها بهترین‌ها و مناسب‌ترین‌ها را برای خود انتخاب می‌کنید، رزومه نیز همین کار را برای کارفرمایان انجام می‌دهد و از میان صدها رزومه، بهترین‌ها انتخاب کارفرمایان خواهند بود. همان‌طور که هر موقعیت شغلی دارای شرح شغلی و وظایف مختلفی است و این موارد انتخاب شما را آسان می‌کنند، بخش های مختلف رزومه نیز کار را برای مدیران استخدام آسان‌تر می‌کنند تا از طریق این بخش‌ها ببینند که آیا شما برای آن موقعیت شغلی مناسب هستید یا خیر. این دقیقا همان چیزی است که از تعریف رزومه باید به خاطر بسپاریم.

مواردی در هر رزومه وجود دارد که شما با کمک آنها می‌توانید دل کارشناسان استخدام را به دست آورید و البته توجه کارفرما را جلب کنید.

هر کدام از بخش های مختلف رزومه کاری را چطور تکمیل کنیم؟

بخش های مختلف رزومه به صلاحیت‌های شما اشاره دارند. مسلماً کارجویان با سابقه کاری متفاوت از کارآموز گرفته تا مدیر، باید رزومه متفاوتی داشته باشند. اما مهم نیست که سطح تجربه شما چقدر است، یا در چه صنعتی قبلا کار کردید، مهم این بخش‌هایی از رزومه است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

۱. اطلاعات تماس

بخش‌های مهم رزومه

به‌نظر خیلی ابتدایی و بدیهی می‌آید، اما این موضوع قابل انکار نیست که بسیاری از کارجویان رزومه خود را بدون اطلاعات تماس برای کارشناسان استخدام ارسال می‌کنند. نام و نام خانوادگی، شهر و استان، شماره تلفن و آدرس ایمیل شما باید به صورت برجسته در بالای رزومه باشند. همچنین باید آدرس پروفایل خود در شبکه‌های اجتماعی (به شرطی که با کار و شغل شما ارتباط داشته باشند مانند لینکدین) و وب‌سایت یا وبلاگ شخصی خود را، در صورت وجود، قرار دهید.

۲. خلاصه یا درباره من

یکی از بخش های مختلف رزومه، بخش خلاصه یا درباره من است. خلاصه در رزومه را، مانند پیش نمایش هر فیلم در نظر بگیرید؛ در پیش نمایش فیلم شما خلاصه‌ای از آنچه در فیلم اتفاق می‌افتد را مشاهده می‌کنید و این به شما کمک می‌کند تا درک درستی از فیلم و داستان آن داشته باشید.

این بخش رزومه باید یک پاراگراف کوتاه (سه تا پنج جمله) باشد که در آن مهارت‌ها و چند موفقیت شغلی بزرگ خود را بیان و برجسته کنید. اما به جای استفاده از عنوان “خلاصه”، می‌توانید سراغ تیترهای حرفه‌ای بروید.

مثال زیر، یک خلاصه حرفه‌ای و موثر را نشان می‌دهد:

مدیر اجرایی املاک و مستغلات

افزایش سودآوری از طریق ارائه و به‌کارگیری استراتژی‌های درست در حوزه املاک و مستغلات

مجری موفق با توانایی اثبات شده در توسعه و اجرای استراتژی‌های املاک و مستغلات هستم که در نهایت برای شرکت‌های این حوزه موفقیت و سود مالی به ارمغان آوردم. در کسب و کاری با ارائه استراتژی توانستم تا ۴۰ درصد بودجه مصرفی را کاهش دهم و به افزایش ۸۰ درصدی ارزش سهام کمک کنم. در حال حاضر، به عنوان یک متخصص در مفاهیم مالی و همچنین مدیریت دارایی در حوزه املاک و مستغلات فعالیت می‌کنم.

۳. مهارت‌ها

بخش مهارت‌های رزومه شانس شما را برای جلب‌توجه در مراحل اولیه بررسی رزومه افزایش می‌دهد، مخصوصاً زمانی که کارفرما به دنبال تطابق مهارت‌های خاصی با نیازهای شغل است. بخش مهارت‌ها یکی از مهم‌ترین بخش های مختلف رزومه است؛ زیرا به کارفرما کمک می‌کند به‌سرعت توانایی‌ها و قابلیت‌های اصلی شما را شناسایی کند

بخش‌های مهم رزومه

کارفرمایان اغلب رزومه‌ها را در حد چند ثانیه بررسی می‌کنند. در این مدت کوتاه بخش مهارت‌ها به آن‌ها کمک می‌کند بفهمند آیا شما مهارت‌های موردنظرشان را دارید یا خیر. فهرست‌بندی درست مهارت‌ها می‌تواند نشان دهد که شما دقیقاً برای این شغل مناسب هستید. بسیاری از آگهی‌های شغلی شامل مهارت‌های خاصی هستند؛ اگر این مهارت‌ها را در رزومه‌تان نشان دهید، شانس بیشتری برای دعوت به مصاحبه خواهید داشت.

بسیاری از کارفرمایان، کارجویان را بر حسب تطابق مهارت‌هایشان با شغل مربوطه انتخاب می‌کنند. درنتیجه استفاده از کلیدواژه‌های تخصصی در بخش مهارت‌های رزومه ضروری است.

پیشنهاد می‌کنیم بخش مهارت‌ها را در رزومه‌نویسی به این ۴ بخش تقسیم کنید:

  1. مهارت‌های فنی یا Hard Skills | این مهارت‌ها مرتبط با کارهای تخصصی و حرفه‌ای شما هستند و مانند تسلط شما بر برنامه‌نویسی (Python, Java)، نرم‌افزارهای تخصصی AutoCAD، Adobe Photoshop، تحلیل داده‌ها، و غیره قابل اندازه‌گیری‌اند.
  2. مهارت‌های نرم یا Soft Skills | این‌ها مهارت‌های بین‌فردی هستند و مانند مدیریت زمان، توانایی حل مسئله، مهارت‌های ارتباطی و رهبری تیم نحوه تعامل و همکاری شما با دیگران را نشان می‌دهند.
  3. مهارت‌های زبانی | اگر به زبان‌های مختلف مسلط هستید، سطح تسلط خود (مانند مبتدی، متوسط، پیشرفته) را در قسمت مهارت‌های رزومه ذکر کنید.
  4. مهارت‌های تخصصی مرتبط با شغل | در این بخش لازم است مهارت‌هایی که به‌صورت مستقیم با نیازهای شغل در ارتباط هستند را ذکر کنید. مثلا در صورتی که متقاضی استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ هستید مهارت‌هایی مانند SEO، مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی، یا گوگل آنالیتیکس را ذکر کنید.

۴. سوابق کاری

مسلماً بخش سوابق کاری در رزومه مهم‌ترین بخش رزومه است. اما در این بخش اشتباهات بسیاری نیز رخ می‌دهد و بسیاری از کارجویان تنها به سمت شغلی خود در سازمان‌ها و شرکت‌ها اشاره می‌کنند. برخی نیز هستند که تمام جزئیات کار خود در شرکت‌ها را در این بخش می‌آورند. به جای مسئولیت‌های روزانه خود، بر دستاوردهای خود تمرکز کنید و این را به خاطر بسپارید که رزومه شما نباید مانند شرح شغلی باشد.

بهترین راه برای اینکه به دستاوردهای خود در دوران کاری اشاره کنید، این است که سراغ آمار و ارقام بروید.

به عنوان مثال:

نام شرکت – شهر

تحلیلگر داده، سال ۱۳۹۸

داده‌کاوی و مدل‌سازی: جمع‌آوری، پاک‌سازی و ارائه مدل‌سازی و تجزیه و تحلیل داده‌های ساختاریافته و بدون ساختار برای رسیدن به ایده‌های جدید در سازمان.

دستاوردها:

  • کاهش ۱۵ درصدی هزینه‌های حمل و نقل، که منجر به صرفه جویی سالانه ۱۰۰ میلیون تومان شد.
  • بهبود پیش بینی تقاضا که باعث کاهش ۱۷ درصدی سفارشات شد.
  • انجام تحقیقات کامل بر روی محصول که باعث افزایش فروش در نمایندگی‌های غرب تا ۱۰٪ شد.

۵. تحصیلات

بخش‌های مهم رزومه

بسیاری از کارجویان از نقش «تحصیلات» در جلب نظر کارفرما غافل هستند. درحالی که بخش تحصیلات باید فراتر از اطلاعات ساده باشد و نمایی از توانایی‌ها و پتانسیل شما ارائه دهد. این بخش، اگر هوشمندانه تنظیم شود، می‌تواند کارفرما را مجاب کند که شما دانش و مهارت‌های لازم برای شغل را دارید. به راهکارهایی که در ادامه پیشنهاد می‌کنیم دقت کنید:

  1. اگر رشته یا دوره‌ای که گذرانده‌اید مستقیماً به فرصت شغلی آگهی شده مربوط است، آن را در اولویت بالا قرار دهید.
  2. اگر تحصیلات شما کاملاً مرتبط نیست، تلاش کنید جنبه‌های مرتبط را نشان دهید.مثلاً اگر در رشته جغرافیا تحصیل کرده‌اید و برای شغلی در حوزه گردشگری درخواست می‌دهید، می‌توانید به توانایی‌های تحلیل جغرافیایی و مطالعات شهری خود اشاره کنید.
  3. اشاره به دستاوردهای علمی یا پروژه‌های دانشگاهی که با نیازهای شغلی مرتبط‌اند، تأثیر زیادی در ذهن کارفرما دارد.
  4. پروژه‌های عملی، کارآموزی‌ها، و مشارکت در مسابقات علمی نیز ارزش ذکر دارند؛ پس حتماً در بخش تحصیلات رزومه به آن‌ها اشاره کنید.
  5. اگر در دوره‌های آنلاین، ورکشاپ‌ها یا گواهینامه‌های حرفه‌ای شرکت کرده‌اید، آن‌ها را در این بخش بگنجانید، حتی اگر خارج از تحصیلات رسمی باشند. ما در این مطلب به شما گفته‌ایم که چگونه می‌توان دوره‌های آنلاین را در رزومه قرار داد؟

در پایان باید اشاره کنیم که اگر تازه‌کار هستید و سوابق شغلی شما کم است، بهتر از بخش تحصیلات را قبل از سوابق کاری بیاورید. اما اگر تجربه کاری در حرفه‌تان دارید تحصیلات را در جایگاه پایین‌تر قرار دهید، مگر اینکه تحصیلات شما بسیار خاص و مرتبط باشد.

۶. سایر دستاوردها

هر کارجو در زندگی موفقیت‌هایی دارد که اگرچه مهم و در مسیر شغلی او اثرگذار هستند، اما نمی‌تواند آن‌ها در بخش «تجربه کاری» یا «تحصیلات» قرار دهد. این بخش فرصتی برای نمایش این ویژگی‌ها و دستاوردها است که ارزشمند هستند و می‌توانند توجه کارفرما را جلب کنند. هدف این بخش، نمایش توانایی‌ها، خلاقیت و دستاوردهای قابل‌توجهی است که شما را از دیگر متقاضیان متمایز می‌کند. حتماً می‌پرسید چه مواردی را می‌توان در بخش دستاوردها قرارداد؟

  1. گواهینامه‌ها و دوره‌های آموزشی: بهتر است این گواهینامه‌ها مرتبط با شغل موردنظر باشد و به رزومه لینک شده باشد.
  2. جوایز و افتخارات: اگر در زمینه‌های حرفه‌ای، تحصیلی یا رقابتی موفق به کسب جایزه‌ای شده‌اید، حتماً آن را به رزومه لینک کنید.
  3. پروژه‌های شخصی یا تیمی: پروژه‌هایی که خارج از محیط کاری انجام داده‌اید و مهارت‌های شما را نشان می‌دهند را در این بخش ذکر کنید. مثل توسعه یک اپلیکیشن یا مشارکت در ایده‌پردازی یک استارتاپ.
  4. انتشارات یا مقالات: اگر مقاله، کتاب، یا پست‌های وبلاگی حرفه‌ای منتشر کرده‌اید با قراردادن آن می‌توانید نظر کارفرما را جلب کنید.
  5. فعالیت‌های داوطلبانه: مشارکت در پروژه‌ها یا سازمان‌های غیرانتفاعی مثل مدیریت رسانه‌های اجتماعی برای یک مؤسسه خیریه نشان‌دهنده مهارت‌ها و شخصیت شما است و بر ذهنیت کارفرما تأثیر می‌گذارد.
  6. مهارت‌های فرعی ولی کاربردی: بعضی از توانایی‌هایی که ممکن است در نگاه اول غیرمستقیم به شغل مربوط باشند؛ اما در موقعیت‌های خاص می‌توانند ارزشمند باشند. مثل «عکاسی حرفه‌ای برای کمپین‌های بازاریابی» یا «تسلط به نگارش محتوا به زبان فارسی و انگلیسی».
  7. شرکت در کنفرانس‌ها یا همایش‌ها: اگر در رویدادهای مهم شرکت کرده‌اید یا به‌عنوان سخنران حضور داشته‌اید، حتماً آن را در رزومه بگذارید.
  8. عضویت در انجمن‌ها یا گروه‌های حرفه‌ای: عضویت در سازمان‌ها یا گروه‌هایی مثل انجمن علمی دانشگاه، تحریریه یک نشریه و… که نشان‌دهنده تعهد و فعالیت حرفه‌ای شما هستند، بر ذهن کارفرما تأثیر مثبت دارد.
  9. مهارت‌های خاص: بعضی از مهارت‌ها ممکن است به طور مستقیم در بخش «مهارت‌ها» نیایند؛ اما ذکر آن‌ها در این بخش به کارفرما پیام مثبتی می‌دهند. مثل تسلط به کار گرافیکی، تهیه فیلم و…

جمع‌بندی

هنگامی که می‌خواهید درخواست کار خود را به کارفرما ارائه کنید، حتماً باید برای او رزومه ارسال کنید. رزومه شما باید حاوی اطلاعات مهم و اصلی باشد که دید جامع و کاملی از شما به کارفرما ارائه کند. درنتیجه باید حتماً با بخش‌های اصلی یک رزومه آشنا باشید. در این یادداشت ۵ بخش اصلی یک رزومه حرفه‌ای را معرفی کردیم که شامل اطلاعات تماس، خلاصه، مهارت‌ها، سوابق کاری، تحصیلات و سایر دستاوردها است. اگر می‌خواهید نظر مثبت کارفرما را جلب کنید، نکاتی که در این یادداشت مرور کردیم را برای بهینه کردن رزومه خود به کار بگیرید. رزومه ساز ایران تلنت، یک پلتفرم آنلاین و رایگان برای کارجویان است که تمامی این ۵ بخش اصلی رزومه را دربر داشته و به شما کمک می‌کند توانمندی‌های خود را به‌ شکلی مناسب به کارفرما نشان دهید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آگهی های مرتبط

برنامه‌نویس Blazor

خدمات انفورماتیک

آگهی های مرتبط