اگر مدرک مهندسی دارید یا قصد گرفتن مدرک مهندسی را دارید، مطمئنا دوست دارید تا بدانید که کدام از یک رشتههای مهندسی بیشترین درآمد را در بازار کار دارند. هنگام انتخاب یک مسیر شغلی خاص، بینش شغلی به شما کمک میکند تا تعیین کنید کدام شغل در رشته انتخابی شما بهترین است و باید آن را دنبال کنید. بر اساس بررسیهای بازار و همچنین مشاهده رشد رشتههای مهندسی، چندین گزینه شغلی در رشته مهندسی وجود دارد که هم برای شما ثبات شغلی را فراهم میآورند و هم میتوانید به گرفتن حقوق بیشتر در این رشتهها بیشتر امیدوار باشید. در این مقاله، ما پردرآمدترین رشتههای مهندسی در ایران را بررسی میکنیم تا به شما کمک کنیم تا تعیین کنید، کدام شغل را باید دنبال کنید.
فهرست مطالب
Toggleآینده مهندسی؛ پردرآمدترین رشته مهندسی در ایران کدام است؟
مهندسی یک رشته شغلی است که اصول علم و فناوری را برای اختراع، طراحی، ساخت و استفاده از ماشین آلات، سیستمها، ساختارها و موارد دیگری که به مردم در حل مشکلات یا دستیابی به اهداف عملی کمک میکند، به کار میبرد. تمام این کارها میتوانند به طور کلی “فناوری اولیه” را برای ما به وجود آورند، اما فناوری اولیه شامل رایانهها و وسایل الکترونیکی که امروزه بسیاری از مردم تصور میکنند، نیست.
با هر طرح و اختراع جدیدی که توسط مهندسان به دنیا معرفی میشود، به پیشرفت تکنولوژی کمک میشود و آینده جهان با این اختراعات است که شکل میگیرد. رشته مهندسی گسترده است و تقریباً در هر صنعت به افراد ماهر در انواع رشتههای مهندسی نیاز است. اگر از طراحی و اختراع چیزهای جدید برای حل مشکلات روزمره لذت میبرید، ممکن است حرفه مهندسی برای شما مناسب باشد و یکی از مشاغل زیر برای شما درآمد بالا را نیز به همراه داشته باشد و در واقع پردرآمدترین رشته مهندسی در ایران را داشته باشید.
آگهیهای مرتبط:
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
مهندسی برق، یکی از پردرآمدترین رشته های مهندسی در ایران است
بر خلاف آنچه اکثر مردم درباره مهندسی برق و الکترونیک فکر میکنند، این یک حرفه فوق العاده هیجان انگیز است که به شما امکان دسترسی مستقیم به فناوریهای پیشرفته را میدهد. هر کسی که به حرفه مهندسی برق علاقهمند است، باید از آخرین پیشرفتهای تکنولوژیکی که بخشی چالش برانگیز در این رشته است، مطلع شود. شما با کسب دانش در این رشته و همچنین پیگیر بودن در مورد دانش و فناوری جدید، میتوانید کسب درآمد بالایی از این رشته باشید.
متخصصان باتجربهای که در این رشته در بازار کار مشغول هستند، میتوانند بر اساس سطح دانش فنی و تجربه در این زمینه میزان دریافتی خود را بالاتر نیز ببرند. برخی از شرکتها حقوق بالاتری نسبت به شرکتهای دیگر پرداخت میکنند، بنابراین اگر شما علاقهمند به طراحی محصول و همچنین کار با برق و الکترونیک هستید، آن کارفرمایان را هدف قرار داده و در مصاحبه با آنها علاقهی عمیق خود را برای مهندس برق شدن ابراز کنید. فراموش نکنید که درباره مهارتهای خود و همچنین دستاوردهایی که در این حیطه به دست آوردهاید نیز، با آنها صحبت کنید.
میانگین حقوق دریافتی مهندس برق در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۰.۵۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین برق امسال حدود ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
شرکتها و سازمانهای بسیاری چه از نوع خصوصی و چه از نوع دولتی به مهندسان برق وابسته هستند. برای مشاهده فرصت های شغلی مهندسی برق در ایران تلنت کلیک کنید.
مهندسی هستهای، رشتهای با حساسیت و حقوق بالا
این مهندسان با کار با انرژی هستهای، با تحقیق و توسعه سیستمهای تولید برق، تجهیزات ذخیره انرژی و ابزارهای الکترومکانیکی برای استفاده از منابع هستهای برای مثال در زمینههای پزشکی و مهندسی صنایع، سروکار دارند.
خدمات مهندسی هستهای به شدت در حال حاضر طرفدار دارد (صرف نظر از اینکه شما فوق لیسانس یا لیسانس دارید)، اما با این حال، یکی از حرفههای مهندسی خطرناک است که شما میتوانید آن را برای تحصیل و کار انتخاب کنید. شاید به این دلیل که تعداد مکانها و مشاغل فعال مهندسین هستهای به اندازه سایر رشتههای مهندسی، مانند مهندسی مکانیک خیلی تنوع و گستردگی ندارد، به این خاطر شما میتوانید حیطه کاری در رشته هستهای را محدود به کار در مشاغلی خاص بدانید. اما امروزه این رشته به دلیل تمایل بیشتر کشورها به استفاده از انرژی هستهای برای کاربردهای مختلف مانند تأمین انرژی جایگزین برق، میتواند تقاضا زیاد داشته باشد و در کنار آن با توجه به سختی کار میتواند حقوق خوبی نیز داشته باشد.
میانگین حقوق دریافتی مهندس هسته ای در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۱۸.۰۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین هسته ای امسال حدود ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
مهندسی پزشکی، از پردرآمدترین رشته های مهندسی در ایران
مهندسان پزشکی از اصول مهندسی و علوم بیولوژیکی و پزشکی برای طراحی و توسعه دستگاهها، تجهیزات، سیستمهای رایانهای و نرم افزار برای صنعت مراقبتهای بهداشتی استفاده میکنند. وظایف شغلی آنها شامل ارزیابی، نصب، نگهداری و تعمیر تجهیزات پزشکی و آموزش متخصصان پزشکی در مورد استفاده صحیح از این تجهیزات میشود. آنها همچنین گزارشهای فنی تهیه میکنند و مقالات تحقیقاتی مینویسند و یافتههای خود را به همکاران، دانشمندان، جامعه پزشکی و مردم ارائه میدهند.
میانگین حقوق دریافتی مهندس پزشکی در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۱۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین پزشکی امسال حدود ۸.۵۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۲۶.۵۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
مهندسی عمران، حقوق بالا و تنوع کاری
مهندسان عمران پروژهها و سیستمهای زیربنایی را طراحی، توسعه، ساخت و نظارت میکنند. آنها معمولاً برای طراحی و توسعه زیرساختهای شهرها و روستاها مانند ساختمانها، جادهها، تونلها، پلها، فرودگاهها و سدها برای شرکتها و سازمانها کار میکنند. مسئولیتهای مهندسان عمران شامل ارزیابی نیازهای محل ساخت، طراحی ساخت و سازها برای اطمینان از عملکرد ایمن و مولد، تهیه برآورد هزینه، اخذ مجوزها و اطمینان از مطابقت کلیه طرحها با هرگونه مقررات قابل اجرا، میشود.
میانگین حقوق دریافتی مهندس عمران در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین عمران امسال حدود ۱۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۳۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
ساخت و ساز به هیچ عنوان قطع نمیشود و کار برای مهندسان عمران با حیطه شغلی بسیار متنوع، همیشه وجود دارد و مهندسی در لیست پردرآمدترین رشته مهندسی در ایران قرار دارد. برای مشاهده فرصت های شغلی مهندس عمران در ایران تلنت کلیک کنید.
مهندسی هوا و فضا
تکنسینهای مهندسی هوافضا با بهره برداری و نگهداری تجهیزات مورد استفاده برای توسعه، آزمایش، تولید و نگهداری هواپیماها و فضاپیماهای جدید، به مهندسان هوانوردی کمک میکنند. وظایف مشترک این دو حیطه شامل ساخت و نگهداری امکانات و آزمایش سیستمهای هواپیما، ساخت و نصب سیستمها و قطعات برای استفاده در تجهیزات آزمایشگاهی هوافضا، کارکرد و کالیبراسیون سیستمهای رایانهای، اطمینان از اجرای ایمن و روان آزمایشها، ضبط دادهها از آزمایشات، برنامه نویسی و اجرای شبیه سازیهای رایانهای، ارائه یافتهها و پیامدهای آزمایشات به مهندسان هوانوردی، نصب ابزار در هواپیما و فضاپیما و نظارت بر سیستمهای هواپیما برای تضمین کیفیت میشود.
میانگین حقوق دریافتی مهندس هوافضا در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۱.۶۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین هوا و فضا امسال حدود ۱۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۳۶.۰۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
مهندسی نرم افزار، پرطرفدار و پردرآمدترین رشته مهندسی در ایران
طی چند سال گذشته مهندسی نرم افزار رشد مداوم داشته است و هیچ نشانهای از توقف در آن وجود ندارد. علوم مختلف و شاخهها متنوعی این رشته را به یکی از پرتقاضاترین رشتههای حال حاضر تبدیل کرده است که حقوق آن نیز خوب است.
علم داده شاخهای از مهندسی نرم افزار است که شامل ایجاد اطلاعات معنی دار بر اساس مقدار زیادی داده میشود. این مجموعه به عنوان دادههای بزرگ شناخته میشوند و میتوانند از منابع مختلفی مانند تجارت الکترونیک، بخشهای پزشکی یا مالی تهیه شوند. در این زمینه هم از آمار و هم از مهندسی نرم افزار برای جمع آوری، تحلیل و ارائه دادهها به گونهای استفاده میشود که به کاربر نهایی این امکان را میدهد خدمات خاص خود را بهینه کند. یک مثال ساده برای این کار، استفاده از دادههایی است که از محصولاتی که در یک بازه زمانی خاص از سال فروش بالاتری دارند، برای ایجاد کمپینهای بازاریابی هدفمند استفاده میشود.
یادگیری ماشینی زیرمجموعهای از علم داده است که برای پیش بینی آنچه ممکن است در آینده اتفاق بیفتد، بر اساس دادههای آنچه در گذشته اتفاق افتاده، استفاده میشود. مهندسان نرم افزار الگوریتمهای یادگیری ماشینی پیش بینیهایی را انجام میدهند، اینکه آیا این پیش بینیها دقیق هستند را آزمایش میکنند و سپس الگوریتم را برای بهبود دقت پیش بینی بهینه میکنند. هرچه حجم دادههای موجود متنوعتر باشد، پیش بینیها نیز بهتر خواهد بود.
میانگین حقوق دریافتی مهندس نرم افزار در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۱۸.۲۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین نرم افزار امسال حدود ۹.۵۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
مهندسی نفت،شغلی با درآمدزایی بالا
جذابترین رشته از نظر درآمد در این لیست، میتواند مهندسی نفت باشد. همانطور که از نام این رشته مشخص است، مهندسان نفت به دنبال مخازن طبیعی و منابع نفت و گاز میگردند و سپس با استفاده از روشهای استاندارد مهندسی به استخراج آن کمک میکنند. اگر قصد تحصیل در این رشته مهندسی را دارید، فراموش نکنید که دانش شیمی، ریاضیات و زمین شناسی برای این رشته مورد نیاز است و باید در این حیطه بسیار عالی باشید.
با این وجود، اگر در حال حاضر تحصیل در این رشته را به پایان رساندهاید و آماده ورود به بازار کار هستید، باید بدانید که متوسط حقوق این مهندسان در بازار کار حقوق خوبی است و میتوانید به این رشته به عنوان شغلی درآمدزا نگاه کنید!
میانگین حقوق دریافتی مهندس نفت و گاز در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین نفت و گاز امسال حدود ۱۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۴۰.۵۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
مهندسی کامپیوتر و سخت افزار
مهندسان کامپیوتر و سخت افزار در مورد سیستمهای رایانهای، قطعات پردازنده، مدارها، دستگاههای حافظه، شبکهها و روترها تحقیق، طراحی، توسعه و آزمایش میکنند. وظایف آنها شامل طراحی سخت افزار جدید رایانهای، ایجاد شماتیک تجهیزات رایانهای، آزمایش طراحی آنها در مورد سخت افزار رایانه، تجزیه و تحلیل نتایج آزمون و ایجاد تغییرات لازم، به روزرسانی تجهیزات رایانهای موجود برای کار با نرم افزار جدید و نظارت بر روند ساخت سخت افزار رایانهای میشود.
مهندسی نرم افزار و سخت افزار یکی از مشاغل بسیار مهم در شرکتها هستند، را که تمام کارها در شرکتها و سازمانها به کار با رایانه و دستگاههای مرتبط با فناوری وابسته است.
میانگین حقوق دریافتی مهندس سخت افزار در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۰.۷۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین سخت افزار امسال حدود ۱۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۳۸.۵۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
مهندسی مکانیک، یکی دیگر از رشته های پردرآمد مهندسی در ایران
مهندسان مکانیک از اصول نیرو، انرژی و حرکت برای طراحی، توسعه، ساخت و آزمایش سنسورهای حرارتی و دستگاهها و فرایندهای مکانیکی استفاده میکنند. وظایف مشترک مهندسان مکانیک شامل طراحی ابزارهای کاربردی، تهیه نقشههای اولیه، ساخت و آزمایش نمونههای اولیه، تجزیه و تحلیل نتایج آزمون، تعیین بودجه برای خرابی تجهیزات یا مشکلات برای تشخیص مشکلات و توصیه راه حلهای مناسب برای آنها، بهبود فناوریهای مکانیکی، آزمایش نظریهها برای یافتن راههای کاربردی برای استفاده از محصولات یا روشها و نظارت بر تولید فرآیند برای طراحی آنها میشود.
مهندسی مکانیک همچنین در میان رشتههای به شمار میآیند که در بازار کار تقاضا برای آن زیاد است و به این ترتیب کارجویان با این مدرک تحصیلی میتوانند انتظار دریافت حقوق خوبی داشته باشند. برای مشاهده فرصت های شغلی مهندسی مکانیک در ایران تلنت کلیک کنید.
میانگین حقوق دریافتی مهندس مکانیک در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۱.۶۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین مکانیک امسال حدود ۱۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۳۶.۰۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
مهندسی صنایع
مهندسان صنایع فرآیندهای تولید محصولات و خدمات را ارزیابی میکنند و به دنبال راههایی برای بهبود این سیستمها با از بین بردن ضایعات و ایجاد سیستمهای کارآمد هستند که کارگران، مواد، ماشین آلات، اطلاعات و انرژی را با هم ادغام میکند. وظایف شغلی آنها شامل ارزیابی برنامههای تولید، مشخص کردن جریان مهندسی و فرایندها، توسعه سیستمهای کنترل مدیریت، توسعه روشهایی برای به حداکثر رساندن کارایی در تولید محصولات و ارائه خدمات و طراحی و اجرای رویههای کنترل کیفیت میشود. علم و دانش در زمینه مهندسی صنایع باعث شده که حضور آنها در شرکتها و کارخانههای تولیدی بسیار بیشتر شود و به این ترتیب دریافتی آنها نیز افزایش یابد و شاهد ایجاد پردرآمدترین گرایش مهندسی صنایع باشیم.
میانگین حقوق دریافتی مهندس صنایع در ایران در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۰.۱۰۰.۰۰۰ تومان است. حداقل درآمد مهندسین صنایع امسال حدود ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان و حداکثر درآمدشان حدود ۳۶.۰۰۰.۰۰۰ تومان گزارش شده است.
برای مشاهده آخرین فرصت های شغلی مهندس صنایع در ایران تلنت کلیک کنید.
سخن پایانی
بر کسی پوشیده نیست که رشتههای مهندسی فارغ از اینکه در کجای دنیا زندگی میکنید، در بالای لیست رشتههای پردرآمد در بازار کار قرار دارند. در این مقاله، ما به بررسی دقیق پردرآمدترین رشته های مهندسی در ایران پرداختیم و از اینجای کار به بعد دست شماست تا در انتخاب مسیر شغلی خود بیشتر تمرکز کنید و برای تصمیم درست بیشتر فکر و مطالعه کنید.
سلام از همه رشته های مهندسی گفتید الا مهندسی معماری ومهندسی شهرسازی
معماری و شهرسازی که بازار کار ضعیفی دارند !! من هر کی را دیدم ناراضیه از این رشته ها
لپ کلام: تمام رشته ها خوب هستند
اتفاقاً رشته های مهندسی ساختمان مخصوصا عمران و معماری در حال حاضر بازار کار خیلی بدی دارند ، چون جمعیت کشور بشدت کاهشی شده و نیاز به مسکن مثل دهه هشتاد و اوایل نود احساس نمیشه و دوم اینکه به اندازه پنجاه سال آینده مهندس از این دو رشته جذب بازار شده و بشدت کساد و رقابتی سنگین شده بازارشون ، آمار بیکاریشون هم بسیار بسیار بالاست
آینده تونو به خطر نندازید ، فقط رشته های پزشکی خوبند ، مهندسی مساوی است با بیکار قطعی !
شما هدفت پزشکیه دلیل نمیشه بگی مهندسی بیکاری قطعیه بعدشم خبر نداری حرف نزن
داره درست میگه ، جمعیت داره خیلی سریع کاهش پیدا میکنه و نیاز به ساختمان سازی بشدت کاهش پیدا کرده ، چون جمعیتی مثل دهه شصت و هفتاد نیست که بخوای براشون خونه بسازی! آینده نگر باشی وارد رشته های مهندسی نمیشی چون همین الآنم از هر ده مهندس ، هشت تاشون بیکارند!
اره برو ۱۰ سال پزشکیتان بخون پزشک عمومی بشو لذتشو ببر پیرمرد ک شدی میخوای پول بزنی سرت
🙂
نرخ بیکاری رشته های مهندسی عمران و معماری بیشتر از نود درصد هستش ، متأسفانه دولت هم اصلأ پشت جامعه مهندسین نیست و هیچ برنامه ایی برای جذب این جامعه سرخورده و بیکار نداره
سلام مهندسی نفت یکی از بهترین مهندسی ها در سطح جهانی و کشوری است و بازار خیلی خوبه داره