یکی از مهمترین مشاغل در حوزه بهداشت و درمان را میتوان پرستاری در نظر گرفت. پرستاران معمولا مسئول ارائه خدمات و حمایت از بیماران در محیطهای مختلف درمانی مانند بیمارستانها، کلینیکها، خانههای سالمندان و درمانگاهها هستند. پرستاران کارهای بسیاری از جمله نظارت بر علائم حیاتی، تجویز دارو، مراقبت از زخم و کمک به بیماران را انجام میدهند و همچنین، در انجام و یاریرسانی در مورد برخی فعالیتهای روزانه مانند حمام کردن و پانسمان بیماران نقش دارند.
فهرست مطالب
Toggleعلاوه بر مراقبت مستقیم از بیمار، پرستاران همچنین با پزشکان و سایر متخصصان نیز برای توسعه برنامههای درمانی و نظارت بر پیشرفت درمانِ بیماران، همکاری نزدیک دارند. آنها همچنین ممکن است بیماران را در مورد نحوه مراقبت در خانه آموزش دهند. این افراد باید در برقراری ارتباط بسیار ماهر باشند، تفکر انتقادی و درک عمیقی از اصطلاحات و روشهای پزشکی داشته باشند تا بتوانند بهترین و باکیفیتترین خدمات را به بیماران خود ارائه دهند.
پرستاران نقش مهم و سهم بسزایی در ارتقای سلامت جامعه دارند و از این رو، صحبت در مورد حقوق و دستمزد این افراد، همیشه از جمله مهمترین مباحث در ایران بوده است. بنابراین، در این مقاله تصمیم گرفتیم تا درباره حقوق و دستمزد این افراد در جامعه صحبت کنیم.
درآمد و حقوق پرستار در ایران
همیشه وقتی صحبت از حقوق و دستمزد افراد در حوزه سلامت و بهداشت میشود، تمام افراد به این اشاره میکنند که پزشکان بیشترین درآمد را نه تنها در این حوزه، بلکه در میان تمام مشاغل دارند. اما حوزه سلامت و بهداشت تنها در پزشکی خلاصه نمیشود و بسیاری دوست دارند تا در رشتهای مانند پرستاری تحصیل کنند و قبل از آن، علاقه دارند تا از میزان حقوق و دستمزد افراد مختلف در این رشته باخبر شوند.
بر اساس گزارش حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۳ که توسط شورای عالی کار منتشر شده است: حداقل حقوق و دستمزدی که پرستاران در ایران در سال ۱۴۰۳ دریافت کردهاند، حدود ۸ میلیون تومان و حداکثر حدود ۲۲.۵ میلیون تومان است. این مبلغ با توجه به میزان تخصص، شهر محل فعالیت، میزان سابقه کار و میزان تحصیلات میتواند متفاوت باشد و حتی افزایش پیدا کند.
این میزان حداقل حقوق و دستمزد به همراه مزایا، عیدی پایان سال، حداقل مزد روزانه، اضافهکاری، معافیت مالیاتی و … است. اما طبق گفته بسیاری از متخصصان این امر، این میزان حقوق و دستمزد برای افرادی مانند پرستاران بسیار پایین است و با پرداختی دیگر کشورها، بسیار فاصله دارد. شاید به همین خاطر است که این روزها شاهد مهاجرت تعداد زیادی از پرستاران به خارج از کشور هستیم.
جدول حقوق و مزایای پرستاری که امسال توسط شورای عالی کار منتشر شده برای سال ۱۴۰۲، به شکل زیر است:
حقوق و مزایا | ماهانه بامبنای ۳۰ روزه |
پایه حقوق | ۸ میلیون تومان |
کمک هزینه مسکن | ۴۵.۰۰۰ تومان |
مزد سنوات | ۵۵.۰۰۰ تومان |
کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار | ۱۱۵.۰۰۰ تومان |
کمک عائله مندی یک فرزند | ۹۵.۰۰۰ تمان |
عیدی و پاداش ماهانه | ۱۵۰.۰۰۰ تومان |
سنوات خدمت | ۷۳.۰۰۰ تومان |
مرخصی برای یک ماه در سال | ۹۸.۰۰۰ تومان |
حق شیفت ۱۰ درصد – برای ۳۰ روز شیفت صبح و عصر | ۹۸.۰۰۰ تومان |
حق شیفت ۱۵ درصد – برای ۳۰ روز شیفت صبح – عصر – شب | ۱۴۵.۰۰۰ تومان |
حق شیفت ۲۲/۵ درصد – برای ۳۰ روز شیفت صبح و شب یا عصر و شب | ۲۱۰.۰۰۰ تومان |
حق شیفت ۳۵ درصد – برای ۳۰ روز شیفت شب ثابت (۲۲ شب تا ۶ صبح) | ۳۳۵.۰۰۰ تومان |
سقف معافیت مالیاتی پایه برای حقوق پرستاری | ۲.۰۱۰.۰۰۰ تومان |
عیدی سال | حداقل ۱.۸۵۰.۰۰۰ تومان
حداکثر ۳.۸۹۵.۰۰۰ تومان |
توجه داشته باشید که طبق مصوبات مجلس، این ارقام در سال ۱۴۰۳، به میزان ۳۵% افزایش یافته است.
آگهیهای مرتبط:
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
برنامهنویس Blazor
خدمات انفورماتیک
- تهران
حقوق سوپروایزر پرستاری
سوپروایزر یکی از ردههای پرستاری است که کار آن نظارت بر فعالیت تمام پرستاران در بخشهای مختلف است. برای کار در شغل سوپروایزر پرستاری، علاوه بر داشتن تمام مهارتهای پرستاری، باید میزان تحصیلات مورد نیاز این شغل را نیز داشته باشید، در این حوزه سابقه کار داشته باشید و در کنار آن، در مدیریت و رهبری نیز ماهر باشید.
حقوق و دستمزد سوپروایزر پرستاری به عوامل مختلف بستگی دارد. به این معنا که، یک سوپروایزر پرستاری میتواند در بیمارستانی خصوصی بیشتر از بیمارستان دولتی دریافتی داشته باشد و یا اینکه میزان حقوق آنها، از شهری به شهری دیگر متفاوت باشد.
برخی از سوپروایزرها معتقدند حقوق پرداختی در بیمارستانهای خصوصی بیشتر از حقوق کارکنان بیمارستان دولتی است. حتی ممکن است فردی در سمت سوپروایزر در بیمارستان دولتی که حجم کار در آن بسیار بالا است، بیشتر از فردی دریافتی داشته باشد که در یک بیمارستان دولتی دیگر با حجم کارِ پایین به عنوان سوپروایزر کار میکند. سابقه کار نیز میتواند نقش بهسزایی روی افزایش حقوق سوپروایزرها داشته باشد.
حقوق پرستاری در بیمارستان خصوصی
استخدام پرستار در بیمارستانهای خصوصی نیز درست مانند بیمارستانهای دولتی صورت میپذیرد و در زمان عقد قرارداد، حقوق و دستمزد بر اساس قانون کار و پایه حقوق قانون کار تعیین میشود. اما در برخی بیمارستانهای خصوصی خصوصا بیمارستانهای خصوصی تهران، حقوق پرستاران توسط هیئترئیسه خود بیمارستان تعیین میشود و ممکن است گاهی کمتر از بیمارستانهای دولتی و گاهی بیشتر شود. بنابراین، حداقل حقوق پرستاران در بیمارستانهای خصوصی را میتوان بین ۱۸ تا ۲۲ میلیون در نظر گرفت.
آینده شغلی و بازار کار رشته پرستاری
طی چند سال اخیر، افراد زیادی به رشته پرستاری علاقه پیدا کردند و حوزه بهداشت و درمان را برای کار انتخاب کردند. اما با توجه به حجم مهاجرت پرستاران به خارج از کشور و میزان تقاضای بالای بازار برای استخدام پرستار، میتوان گفت که بازار کار برای فارغالتحصیل این رشته خوب است. فرصتهای شغلی برای پرستاران بسیار متنوع است و میتوانند از میان استخدام در بیمارستان، استخدام در درمانگاه، استخدام در کلینیک و یا استخدام در خانه سالمندان یکی را برای کار آینده شغلی خود در نظر بگیرند و یا حتی میتوانند بهطور مستقل کار کنند و پرستار خصوصی شوند.
به هیچ عنوان وارد پرستاری نشید
نه درآمد درست حسابی ای خواهید داشت نه جایگاه اجتماعی و نه رفاه. با شغل شیفتی هم که به هیچ کار دیگه ای تو زندگیتون نمیرسین. عملا میشید برده:)
سلام احیانا شما اطلاع ندارید حقوق پرستار تو بهداشت با بیمارستان چه فرقی داره
تو بهداشت معمولا پایینتره نسبت به بیمارستان
پایه حقوق ۵۵۰۰ با تمام مزایا و حق مسکن و…. تو سال ۱۴۰۲ میشه ۸۴۰۰
تو بیمارستان خصوصی اونم بیمارستان سینا مشهد
خب اگه بخواین مهاجرت کنین خیلی سخته؟چه چیزایی لازم داره
سلام به عزیزان
من تو خانوادمون پرستار سرپرستار زیاد داریم حقوقاشون نجومی و زندگیشون در سطح بالاست دوستانی که میگن پرستاری خوب نیست سخت در اشتباهید الان در سال ۱۴۰۳ خرداد ماه حقوق یک پرستار در بخش دولتی بخش نوزادان تو یک شهرستان کوچیک ۴۵ میلیون هست .پس عزیزانی که قصد دارید پرستاری بخونید تمام تلاش خودتونو بکنید که قبول شید من خودم واقعا پشیمونم کاش بیشتر درس میخوندم کسی بود و منو راهنمایی میکرد به رشته های پرستاری میرفتم حتما…
احتمال تو ایران زندگی نمیکنی حقوق پرستار ماهانه ۱۵میایون تومنه
احتمالاشماتوخارج ازایران زندگی میکنی😅😅😅
۴۵ میلیون؟؟؟اونم پرستار؟؟؟😅اونم پرستار توایران؟؟؟😅😅😅
********************
هرموقع ** دو زدی توبیمارستان تعطیلات نداشتی عید وعزا و…نداشتی اخرسرم بهت نهایت ۱۳تا۱۵ دادن بیانظربده
تازه اونم سابقه بالاهاش نه ماجوجه ها
سلام عزیز
چطور میگید که ۴۵میلیون هست؟میزان تحصیلات و سابقه این پرستاری ک میگید حقوقش انقد هست چیه؟
کاملا نادرست میفرمایید پرستاری شغل سختی است حتی علاقه هم نمیتواند گزینه مانا باشد
چرا چرت میگی خودمون پرستاریم ۱۴تومن بیشتر حقوقمون نیست همم دارن استعفا میدن
کجااین۴۵ملیونرومیدن
سلام .ممنون میشم بگین این عزیزان کجا کار میکنند با ماهی ۴۵ میلیون . منم میخوام برم همونجا کار کنم .من پرستارم با ۱۸ سال سابقه و الان هم کار مدیریتی میکنم . بزور ۱۸ تومن میگیرم . میخوام برم همون شهر کوچیک ، مدیر هم نباشم ولی ماهی ۲۵ بهم بدن .راضیم بخدا … فقط بگو کجان دقیقا”
شایدم تو خواب دیدی عزیزم … شایدم خارج از کشور تشریف دارند و حقوق دلاری شون رو تبدیل به ریال کردی اینجا
دقیق توضیح بدین که ما هم ملتفت شیم دقیقا باید کجا کار کنیم و چطور دستمزد واقعیمون رو بگیریم
کاملادرست است
واقعا در حق پرستاران عزیز اجحاف بسیار زیادی میشود و در مدت کوتاهی در آینده فاجعه بهداشتی مردم و دولت رو در برمیگیرد. امیدوارم حق پرستاران را بدهند و قدرشناس را بدانند
واقعا پول خیلی کمیه
طبق قوانین کشوری سازمان نظام پرستاری کشوری، بازنشستگی با۲۰ سال کار درقسمت درمان وپاداش بیماری خاص، تشنج، خونریزی مغزی، ودیسک کمر خلاف کمیسیون پزشکی شامل حال ما پرستاران نمونه کشوری می شود. چگونه عدم همکاری مسئولان ستاد دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزیاسوج را پیگیری کنیم؟!!!!
سلام. بیمارستان فاطمه الزهرا شهرستان کرمان دریافتی پرستارهاش زیر ۱۸ میلیون نیست گاها تا ۲۵ و نزدیک ۳۰ میلیون بهشون پرداخت میشه. حقوق با دریافتی فرق میکنه.
همه جا علاوه بر پایه حقوق پایه، حق شیفت (که به ازای هر شیفت بین۱۴۵ هزار تومن تا ۳۳۵ هزارتومن برای هرروز بهشون پرداخت میشه) ، پاداش ، حق فرزند ، کمک هزینه مسکن یا اقلام مصرفی و… هم بهشون میدن که حداقل دریافتیشون در بیمارستانهای خصوصی کم کمش ۱۳_۱۴ تومنه.
منم اول فکر کردم حقوقشون کمه بعد تحقیق کردم دیدم دریافتیشون در ماه تا دو سه برابرِ حقوق پایه هست. صبحانه نهار شام… هم میدن حقوقشون هم خداییش بد نیست شیفتهای شبم از کل ۸ ساعت دو سه ساعتش رو میرن تخت میخوابن . قانونه.نوبتی…
عزیزم شیفت شب ۸ ساعت نیس از ساعت ۷ و نیم عصره تا ساعت ۸ صبح فردا ک تحویل میدی
سلام ؛ لطفا” منبع تحقیقاتی تون رو عوض کنید چون اطلاعات کذب زیاد دادن بهتون ظاهرا” که سرتون گیج رفته . من پرستارم با ۱۸ سال سابقه در مناطق محروم – حق مسکن ۲۱۰ هزار تومن ماهیانه ( آخرین پرداختی مهر ۱۴۰۲ ) – حق ایاب و ذهاب ۱۸۰ هزار تومن ( آخرین پرداختی مهر ۱۴۰۲ ) – وعده غذایی نداریم – اضافه کار اجباری – شیفت شب ۱۳ ساعت بدون استراحت بدلیل حجم بالای بیمار و کمبود وقت …. اون موارد دیگه ای رو هم که بالا تو تحقیقاتتون اسم بردین مثل حق فرزند و حق شیفت و … همه تو دل همون حقوق ۱۸ تومن مون هست عزیزم …. نازی جان من بهت ۲۰ تومن ماهیانه میدم ؛ یکروز بیا شیفت شب با ۲۰ تا مریض وایستا بعد تازه یاد میگیری بری خوب تحقیق کنی و نظر بدی عزیزم ….
سلام
خواهر من پرستاره بیمارستان دولتی هست حداقل حوققشون ۱۸ تومان هست که با اضافه کاری بالای ۲۰ میشه
بنده یک پرستار با ۲۴سال و۸ماه و۵روز میباشم که حقوق دریافتیم بدونه یک ریال کسر با صافی کامل ۲۲میلیون وهشتصدهزارتومان است درماه با ۶۶ساعت اضافه کار یک میلیون ونهصدهزار اضافه کار وسه میلیون ونودوهفت هزارتومان گرفته ام حالا خودتان وخدایتان بگویید که ۴۰میلیون و۵۰میلیون میگیرید فقط پرستاران میدانند که ۲۵سال سابقه پرستاری واین دریافتی حتی برای زنده ماندن هم تکافو نمیدهد.
بعضیا همچین نوشتن حقوق پرستارا بالای ۱۸ملیونه وللا بخدا ماکه پرستار۱۰سال سابقه ایم تازه شدیم ۱۴تومن اگه حقوقه مرستارا خوب بود هممون اسعفا نمیدادیم
باسلام خدمت سروران گرام میگن که آواز دهل شنیدن ازدورخوش است چون من چندنفر نزدیکانم شاغل پرستار هستند
بیمارستان نمازی سنتر جنوب کشور حقوق به اضافه اون چیزی که معمولا بهش میگن کارانه حداکثر بشه پونزده تومن. من و خیلی از همکارام خودمون رو نجات دادیم با خروج از سیستم درمان! افسوس لحظه لحظه عمرم رو میخورم که تو اون جهنم گذشت و از خدا میخوام با این سیستم گذر هیچکی به بیمارستان نیوفته چون تنها چیزی که مهم نیست جون و عمر آدم هاست چه پرستار پزشک و چه بیمار.
ببینید برای تعیین حقوق یه بخشی هست به اسم سختی کار که به حقوق اضافه میشه و بستگی به بخش داره بخشایی مثل اطفال و نوزادان و icuسختی کارش بیشتره و به نسبت حقوقش هم بیشتره دوستانی که میگن اینطور نیست تو بخش های معمولی کار میکنند
من یک پرستار پنج _شش سال سابقه و استخدام رسمی شهیدبهشتی بودم که سال۱۴۰۱ پایه حقوقم تقریبا ۱۰ میلیون ۶۰۰ بود با اضافه کار و …. نهایتا به ۱۳ تومن میرسید دروغ نگم ی وقتایی که بعد از چندین برج کارانه چند ماهمون که عقب افتاده بود رو باهم میدادن به ۱۵ تومن میرسید این در حالیکه من به اجبار درشیفت های۱۹ ساعته عصروشب کار میکردم و پرستار مسئول شیفت بودم این حقوق من برای تمام بی عدالتی ها و سایش اعصاب و و بی احترامی ها و نداشتن هیچ تعطیلی و تحمل پارتی بازی ها و … بود نهایتا بهمن۱۴۰۱ ترک کارکردم!!! اومدم خونه
آخه بدبخت تویی که ادعا میکنی حقوقت کمه اگر در طول روز تمام کارتو رو هم بزاری آیا یک ساعت میشه؟؟؟؟؟شرم کن رتبه ی اول وکالت تو معدن طبس با حقوق ۱۲میلبون اونم تو معدن صد برابر سخت تراز شغل پرستاری تو ایران هر چی مفت خور هستن کار کنان بیمارستان تو خارج رو با ایران مقایسه نکن اونا هزینه ی زندگی چند برابر پس طبیعی هسته حقوق هم بالا باشه اگر کشاور کشاورزی نکنه آیا غذا داری بخوری تا زنده بمونید هشت اومن هم برای پرستار و دکتر ۱۵هم زیاده