مصاحبه شغلی تیپ های شخصیتی

نشانه‌شناسی مصاحبه شغلی تیپ‌ های شخصیتی بر حسب میزان استرس

کدام تیپ‌های شخصیتی (MBTI) در مصاحبه‌های شغلی موفق‌تر هستند؟

آیا می‌دانید مصاحبه شغلی تیپ های شخصیتی مایرز بریگز با یکدیگر تفاوت است؟ بر حسب اینکه در کدام دسته از گروه‌های فکری، رفتاری و عاطفی تقسیم‌بندی می‌شوید، در مصاحبه شغلی با چالش‌های خاص خودتان روبه‌رو خواهید شد. استرس تیپ های شخصیتی در مصاحبه شغلی از راه‌های مختلفی مثل کم حرفی، پرحرفی، شتابزدگی، تصمیم‌گیری سریع، بررسی وسواس‌گونه‌ی اطلاعات و … بروز پیدا می‌کند. در ادامه درباره مصاحبه شغلی تیپ های شخصیتی بیش‌تر توضیح داده‌ایم و راهکارهایی را برای رفع خطاهای احتمالی و موفقیت در جلسه استخدام ذکر کرده‌ایم:

استرس تیپ‌های شخصیتی در مصاحبه شغلی چگونه بروز پیدا می‌کند؟

مصاحبه شغلی تیپ‌های شخصیتی مایرز بریگز نتایج مختلفی دارد. به طور مثال نحوه واکنش افراد درونگرا نسبت به کسانی که شخصیت برونگرایی دارند متفاوت است. اگر می‌خواهید بدانید که مصاحبه شغلی تیپ‌های شخصیتی مختلف چه نتیجه‌ای دارد ابتدا باید تست MBTI را انجام دهید تا بدانید از نظر شخصیتی در کدام دسته قرار دارید. بعد از انجام این تست، شما برمبنای عادات رفتاری و طرز فکرتان در یکی از دسته‌های فرمانده، روشنفکر، متفکر، حامی، مبلغ و … قرار خواهید گرفت. سپس می‌توانید درک روشنتری از علت بروز استرس در جلسات استخدامی داشته باشید و به کمک راهکارهایی که در ادامه به آن می‌پردازیم، بر آن‌ها غلبه کنید:

احساسی برونگرا (ESTP و ESFP)

افرادی که در این دسته قرار می‌گیرند، به شدت روی دریافت‌های خود از «اینجا و اکنون» متکی هستند. به همین دلیل به محض اینکه به قرارگرفتن در جلسه مصاحبه فکر می‌کنند، روی بعضی جزئیات پافشاری و درباره‌ی آن‌ها بیش از حد وسواس نشان می‌دهند.

اگر در این دسته از انواع تایپ های شخصیتی قرار می‌گیرید آگاه باشید که ممکن است پیش از جلسه مصاحبه وقت خود را صرف مواردی کنید که اهمیتی ندارد و شما را از واقعیتی که پیش رویتان است دور می‌کند. مثلا یکی از تله‌هایی که ممکن است در آن گرفتار شوید، ارائه‌ی اطلاعات جزئی و بلا استفاده در جلسه‌ی مصاحبه است. به این دسته از افراد توصیه می‌کنیم پیش از ورود به جلسه مصاحبه اطلاعات فردی و سوابق شغلی خود را منظم کرده و با خود تمرین کنند که از ارائه‌ی اطلاعات بی‌مورد خود داری کنند.

با نگاه به مصاحبه شغلی تیپ‌های شخصیتی مختلف متوجه می‌شویم که نحوه بازخورد افراد مختلف به شرایط استرس‌‌زا متفاوت است.

احساسی درونگرا (ISTJ و ISFJ)

همانطور که در ابتدا اشاره شد، استرس تیپ‌ های شخصیتی در مصاحبه شغلی به شکل‌های متفاوتی بروز پیدا می‌کند. به طور مثال سیر زمان بر دریافت اطلاعات و حقایق پیرامون افرادی که تیپ شخصیتی احساسی – درونگرا دارند، اهمیت بسیاری دارد. درنتیجه یکی از تله‌های فکری که این دسته از افراد به دام آن می‌افتند، لزوم برقراری ارتباط میان گذشته و اکنون آن‌ها است. یکی دیگر از خطاهایی که افرادی با این تیپ شخصیتی به آن گرفتار می‌شوند این است که بر جزئیاتی که در گذشته اتفاق افتاده تاکید بسیاری می‌کنند که این موضوع مانع از درک وضعیت فعلی آن‌ها می‌شود.

اگر فرد درونگرایی هستید، می توانید از حضور در مصاحبه‌هایی که احساس می‌کنید تجربه کافی برای آن ندارید صرف نظر کنید. شما به دلیل داشتن چنین تیپ شخصیتی، معمولا در جلسه مصاحبه به دلیل استرسی که احساس می‌کنید کمی بیش از حد سفت و سخت به نظر می‌رسید که می‌توانید آن را به کمک تمرین‌های مدیتیشن برطرف کنید.

شهودی برونگرا (ENFP و ENTP)

اگر تفسیر تست MBTI به شما نشان داد که در دسته افراد شهودی- برونگرا هستید، باید بدانید که شما عمدتا در هنگام استرس به همه‌چیز شک می‌کنید و خودتان را با اما و اگرهای بسیاری در هنگام انجام کارها روبه‌رو می‌کنید. شما در هنگام استرس به جای تمرکز بر انجام کارهای درست، تصور می‌کنید که قرار است همه‌چیز به شکل اشتباهی پیش برود و این موضوع باعث پراکندگی افکار شما در طول جلسه مصاحبه استخدام خواهد شد.

برای جلوگیری از گسترش استرس تیپ‌ های شخصیتی در مصاحبه شغلی پیشنهاد می‌کنیم هنگامی که متوجه شدید در حال تمرکز بر اتفاقات منفی هستید، چند اتفاق مثبت پیدا کنید تا احتمالات را متعادل کنید. سپس در مورد سناریوهای آینده فکر کنید و چند نتیجه را پیش‌بینی کنید و تعیین کنید که هرکدام چقدر واقعی هستند.

شهودی درونگرا (INTJ و INFJ)

افرادی که در تست ام بی تی ای در دسته افراد شهودی  و برونگرا تقسیم‌بندی می‌شوند، عمدتا عادت دارند اطلاعات را در حجمی وسیع و به شکلی فراتر از واقعیت تحلیل کنند. این افراد هنگامی که در جلسه مصاحبه کاری دچار استرس می‌شوند، معمولا تئوری‌های غیرواقعی ارائه می‌دهند. این افراد در حین کار عادت دارند تمامی گزینه‌های موجود برای انجام یک کار را بررسی کنند و گاهی ممکن است حاصل ساعت‌ها بررسی آن‌ها حاصلی دربر نداشته باشد.

اگر جزء این دسته از افراد هستید به شما توصیه می‌کنیم که وقتی متوجه شدید در آینده‌نگری‌های خود غرق شده‌اید، تلاش کنید تا روی آنچه درست در مقابل شما قرار دارد تمرکز کنید. این می تواند به شما در تصمیم‌گیری‌های واقع‌بینانه و عملی کمک کند.

فکری برونگرا (EDTJ و ENTJ)

مصاحبه شغلی تیپ‌ های شخصیتی فکری و برونگرا، اگرچه بر مدار منطق و استدلال می‌گردد، اما همچنان ممکن است بر اثر استرس نتایج مثبتی نداشته باشد. چراکه افرادی با این تیپ شخصیتی در هنگام استرس مانند یک فرد زورگو در ارائه حکم کلی زیاده‌روی می‌کنند و حتی ممکن است پیش از بررسی حقایق و احتمالات دست به تصمیم‌گیری بزنند. این افراد در طول جلسه مصاحبه ممکن است کمی خشک، سرد و رسمی به نظر بیایند و بیش از اندازه به وظایفی که باید انجام شود، بپردازند.

مصاحبه شغلی تیپ‌های شخصیتی فکری و درونگرا بیشتر شبیه به یک جلسه‌ی انتقادی است. بهتر است این دسته از افراد بیش از اندازه روی معایب سازمان تاکید نداشته باشند و در برابر مصاحبه کننده نرمش داشته باشند.

فکری درونگرا (ISTP و INTP)

اگر طبق دسته‌بندی تست مایرز بریگز در دسته افراد فکری و درونگرا قرار گرفته‌اید، باید بدانید که شما معمولا شرایط مختلف را بر اساس مجموعه‌ای از مزایا و معایب آن‌ها تجزیه و تحلیل می‌کنید. از این رو ممکن است در هنگام استرس، بیش از حد روی معایب متمرکز شوید و پیش از صرف وقت کافی برای بررسی حقایق، نسبت به موقعیت کاری جدید خود رای منفی داشته باشید.

عاطفی درونگرا (ISFP و INFP)

افرادی با تیپ شخصیتی ISFP و INFP از بسیاری جهات نقطه مقابل دسته قبلی هستند. مصاحبه شغلی تیپ‌ های شخصیتی عاطفی و درونگرا بیشتر بر مبنای رای شخصی آن‌ها پیش می‌رود تا خواست سازمان یا فرد مصاحبه‌کننده. این افراد در هنگام استرس بیش از حد به نیازها و اهداف خودشان متکی هستند و به درخواست دیگران اهمیت چندانی قائل نمی‌شوند.

جمع‌بندی

مصاحبه شغلی تیپ های شخصیتی مایرز بریگز حاوی اطلاعات ارزشمندی است که می‌تواند شما را برای آماده شدن در روز استخدام آماده کند. استرس تیپ‌ های شخصیتی در مصاحبه شغلی به شکل‌های گوناگونی بروز پیدا می‌کند. پرحرفی، کم‌‌حرفی، تصمیم‌گیری آنی، وارسی وسواس‌گونه‌ی اطلاعات و … همگی رفتارهایی است که در مصاحبه تیپ های شخصیتی مختلف دیده می‌شود. در این یادداشت نحوه‌ی رفتار تیپ های شخصیتی مختلف در جلسه مصاحبه را بررسی کردیم و برای غلبه بر عواقب منفی آن راهکارهایی را پیشنهاد کردیم.

 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آگهی های مرتبط

برنامه‌نویس Blazor

خدمات انفورماتیک

آگهی های مرتبط