چگونه کار پیدا کنیم؟ چطور زود کار پیدا کنیم؟ اگر از دانشگاه تازه فارغالتحصیل شدهاید یا به دنبال اولین تجربه کاری خود هستید یا حتی دنبال شغلی بهتر از شغل فعلیتان هستید؛ احتمالا این سوالات را بارها از خود پرسیدهاید. درست است که استخدام بدون سابقه کار، تا حدی دشوار خواهد بود، اما ایرادی هم ندارد. بیشتر افرادی که دارای سابقه شغلی چندین ساله هستند نیز کار خود را از جایی شروع کردهاند و روزی در همین نقطهای که شما ایستادهاید، بودند. کافی است یک سری نکات را دنبال کنید تا تجربه کاری مثبتی برای خود رقم بزنید. در ادامه چند قدم را برای پیدا کردن کار باهم میخوانیم.
فهرست مطالب
Toggleبرای پیدا کردن کار از کجا شروع کنیم؟
بسیاری از افراد فکر میکنند بعد از فارغالتحصیل شدن هرزمان که بخواهند میتوانند کار موردنظرشان را پیدا کنند. اما مساله به این سادگی هم نیست! برای پیدا کردن شغل، داشتن مدرک دانشگاهی به تنهایی برای پیدا کردن شغلی مناسب کافی نیست. پس چگونه کار پیدا کنیم؟ لازم است این گامها را که در ادامه به شما خواهیم گفت دنبال کنید تا به شغل موردنظرتان نزدیکتر شوید و زودتر کار پیدا کنید.
قبل از پیدا کردن شغل، علاقهتان را بشناسید
شغلی که انتخاب میکنید تاثیر مستقیم روی زندگی شخصی شما خواهد داشت بهتر است شغلی را انتخاب کنید که حالتان با آن خوب باشد یا به عبارتی استانداردهای موردنظر شما را داشته باشد. اما ممکن است در ابتدای راه ندانیم که چگونه کار پیدا کنیم و چه شغلی مناسب ماست. اولین قدم این است که بدانید چه کاری را دوست دارید به عنوان شغلتان انتخاب کنید. اگر هنوز نمی دانید به چه چیزی علاقه دارید یا چه شغلی با شخصیت شما همخوانی دارد پیشنهاد میکنیم از تست mbti ایران تلنت استفاده کنید. این تست به شما کمک می کند که شخصیت . روحیات خود را بصورت حدودی بشناسید و در آخر به عنوان نتیجه به شما میگوید که چه عناوین شغلیای با روحیات شما سازگارتر است.
از یک نقطه شروع کنید
وقتی تست mbti یا تست های شخصیت شناسی دیگر را دادید حالا، تقریبا میدانید که با چه شغلی سازگار هستید. حالا وقت آن است که برای کسب تجربه از یک نقطه شروع کنید. بنابراین میتوانید در شرکت، سازمان یا حتی به عنوان کارآموز در یک کارگاه کوچک مشغول به کار شوید. راه دیگری هم هست، اینکه کارهای داوطلبانه انجام دهید.
این روزها شرکتهای زیادی برای استخدام کاراموز در رشته های مختلف آگهی میدهند. نکته منفی کارآموزی این است که ممکن است شما مجبور شوید برای حداقل سه ماه بدون حقوق یا با حقوقی اندک کار کنید؛ اما بعد از اتمام دوره کارآموزی معمولا به نیروی ثابت تبدیل خواهید شد. نکته مثبت کارآموزی هم این است که شما از این طریق میتوانید تجربه کسب میکنید، در راه استقلال قدم بردارید و رزومه خود را بسازید. برای شروع میتوانید بسته به شغل مورد علاقهتان در پروژههای مرتبط به صورت پاره وقت یا تمام وقت کار کنید.
رزومه خود را بهروز کنید
مطمئن شوید که رزومه شما، قسمتهای اصلی موردنیاز را منعکس میکند. اگر تجربه کاری قابل توجهی ندارید بهتر است روی استعدادها و مهارتهایتان تمرکز کنید و فقط به عناوین شغلی متکی نشوید. مهارتهای شما میتواند نشاندهنده میزان تعامل شما با دیگران و با سطح علاقهتان به کار باشد. نمونهای از این مهارتها، مهارتهای بین فردی، مهارتهای سازمانی، رهبری و مهارتهای ارتباطی است.
وظایف و مسئولیتهای شما در دوره کارآموزی یا انجام کارهای داوطلبانه چه بوده است؟ شما با عملکردتان به چه دستاوردهایی رسیدهاید و چه مقدار ارزش افزوده خلق کردهاید؟ اشاره به این نکات نشاندهنده نقش احتمالی شما در موفقیتهای آینده شرکت یا سازمان مورد نظر خواهد بود.
اگر نمی دانید که چطور رزومه بسازید از رزومه ساز آنلاین ایران تلنت استفاده کنید. این رزومه ساز یک فرمت استاندارد دارد که مطالعه رزومه شما را برای کارفرما نیز آسانتر میکند.
اگر نمیدانید از کجا کار پیدا کنید، شبکهسازی کنید!
تقریبا یکی از بهترین راهها برای استخدام شدن بدون سابقه کار، داشتن حلقهای از دوستان و آشنایان است. این افراد میتوانند شما را به شرکتهای مختلف توصیه کنند. اما برای ایجاد حلقهای از دوستان باید چه کرد؟ یک راه این است که شبکه خود را به صورت آنلاین و آفلاین بسازید و در کانالها و انجمنهای مختلف عضو شوید و در بحثها مشارکت کنید. با این کار دیگران شما را میشناسند و با مهارتهایتان آشنا میشوند. میتوانید برای فعالیت و ایجاد بحث در لینکدین فعالیت کنید و در آنجا درباره مباحث مورد علاقهتان بنویسید. کافیست در لینکدین اکانت بسازید و شروع کنید. اگر نمیدانید چطور از لینکدین استفاده کنید کلیک کنید.
اگر تخصصی ندارید، در یک رشته متخصص شوید
گاهی لازم نیست کار خاص و ویژهای برای شروع انجام دهید. میتوانید لیستی از مهارتها، تجربهها و خصوصیاتی که برای رسیدن به شغل مورد علاقهتان نیاز است را تهبه کنید. حال ببینید خودتان چه مهارتهایی دارید و لازم است در چه زمینههایی آموزش ببینید یا در کدام حوزهها نیاز به بهبود دارید. راهش این است که مهارتهایتان را افزایش دهید و در کارگاهها و کلاسهای آموزشی شرکت کنید و اگر لازم است گواهینامه و دیپلم بگیرید. در مرحله بعد لازم است برخی از این موارد را در رزومه خود برجسته کنید. این کار نه تنها دانش شغلی شما را بالا میبرد که نشاندهنده میزان علاقه شما به یادگیری هم هست.
در مورد بازار کار و شغل مورد نظرتان اطلاعات کسب کنید. این موضوع نه تنها باعث ایجاد تصوری در مورد شغلی که دوست دارید میشود، که به شما در جلسه مصاحبه هم کمک خواهد کرد. با انجام این کار به تدریج به یک متخصص تبدیل میشوید و دایره آشنایانتان نیز بیشتر میشود. برای شروع بلاگهای مختلف را بخوانید و با اصطلاحات تخصصی حرفهتان آشنا شوید. برای اطلاع از اینکه هرشغل نیاز به چه مهارتهایی دارد میتوانید توضیحات تکمیلی مربوط به هر فرصت شغلی را مطالعه کنید.
برای یافتن شغل، داستانگو باشید
برای تحتتاثیر قرار دادن کارفرمایان باید یک داستان جذاب برای شروع داشته باشید. کارفرمایان از شما درباره اینکه چرا میخواهید وارد این حرفه شوید، دلایل و انگیزههایتان و همچنین اهداف شغلی سوال میپرسند. لازم است که برای تحتتاثیر قرار دادن آنها داستانی قابل قبول داشته باشید که حاکی از اشتیاق شما باشد. اگر نمی داندی در مصاحبه های شغلی چه سوالاتی می پرسند مقاله سوالات مصاحبه استخدامی را در بلاگ ایران تلنت بخوانید.
برای یافتن کار، هدفی منطقی داشته باشید
به عنوان یک مبتدی و کسی که بدون سابقه کاری به دنبال شغل است، بهتر است زیاد بلندپرواز نباشید. علایق شما باید همراستا با تواناییهایتان باشد، بنابراین به دنبال فرصتهای شغلیای باشید که در بدو ورود توانایی انجام آنها را دارید. باید این نکته را روشن کنید که میدانید مبتدی و در ابتدای راه هستید، اما بسیار به یادگیری علاقه دارید. در مرحله بعد سعی کنید اشتیاقتان را نیز برای گرفتن شغل مورد نظر نشان دهید.
شانستان را با ارسال رزومه امتحان کنید
بهتر است ۲۰ تا ۳۰٪ از زمانتان را صرف ارسال رزومه برای شرکتهایی کنید که فرصتهای شغلی کمتری را بر روی وبسایت خود قرار میدهند. رقابت برای تصدی مشاغل مختلف معمولا در این شرکتها و سازمانها کمتر است و شانس شما بیشتر. در این حالت وقتی شرکت مورد نظر شروع به استخدام کند، شانس شما برای جذب بیشتر خواهد بود. این روش معمولا کمی زمانبر است. آخرین آگهی های استخدام شرکت های مختلف را در شهرتان بررسی کنید. به این ترتیب فرصت این را خواهید داشت که از مهارتهای موردنیاز مشاغل مهتلف نیز اشنا شوید و در صورت نیاز در آن زیمنه اموزش ببینید و خود را قویتر کنید. برای مشاهده آگهی های استخدام امروز به سایت کاریابی ایران تلنت بروید.
برای پیدا کردن شغل، در نمایشگاههای کار شرکت کنید
راه دیگر، شرکت در نمایشگاه کار است. این نمایشگاه ها که در دورههای مختلف برگزار میشوند فرصتی است برای کارجویان بدون سابقه کاری یا دارای سوابق کاری اندک. شرکتهای نام آشنا در نمایشگاه های کار حضور دارند و فرصتهای شغلی مورد نیازشان را در غرفه مخصوص به خود قرار میدهند. کارجویان با مراجعه به غرفه مخصوص به هر شرکت میتوانند برای فرصتهای شغلی موجود رزومه بفرستند.
نمایشگاه آنلاین کار هم گزینه دیگری است که همانطور که از نام آن پیداست به صورت آنلاین برگزار میشود و انجام مصاحبه ویدئویی، صرفهجویی در وقت و ارتباط با بهترین شرکتها از مزیتهای آن به شمار میرود.
جمعبندی
با انجام این چند قدم شما بزرگترین و سختترین قدمها برای پیدا کردن شغل موردنظرتان برداشته اید. دیگر برایتان شوال نیست که چگونه کار پیدا کنیم؟ یا از کجا کار پیدا کنیم؟. حالا دیگر می دانید سایتهای مختلفی وجود دارند که نیاز شما را برای یافتن شغل مرتفع کردهاند. نمونه های خارجی این سایت ها هم وجود دارند که می تواندی برای پیدا کردن شغل در خارج از کشور از نها استفاده کنید. سایتهایی نظیر indeed و glassdoor سایتهای معروف و معتبری برای پیدا کردن کار هستند. امیدواریم با انجام دادن این قدم ها به شغل موردنظرتان برسید.