تا حالا برای شما پیش آمده است که یک موقعیت شغلی خیلی خوب را به خاطر نداشتن تسلط کافی روی زبان انگلیسی از دست بدهید؟ یا اینکه خود شما در محیط کاری یک فرصت تجاری بینالمللی فوقالعاده را فقط به خاطر اینکه با زبان انگلیسی آشنایی کافی ندارید، از دست بدهید؟ احتمالا شما هم با کلمه دهکده جهانی آشنا هستید. فرقی نمیکند که از این کلمه خوشمان بیاید یا نه؛ واقعیت این است که امروز همه ما در یک دهکده جهانی زندگی میکنیم که فاصله ما با هر نقطه از دنیا فقط چند کلیک است. اینترنت بسیاری از مرزها را در هم شکسته و به همین دلیل انسانها بیش از گذشته به برقراری ارتباط با هم نیاز دارند.
فهرست مطالب
Toggleما هم از ته دل دوست داشتیم که زبان جهانی که توسط همه دنیا استفاده میشد، فارسی بود تا خیالمان از همه جهت راحت باشد. اما در حال حاضر که اینطور نیست، باید چه کار کنیم؟ چارهای نداریم که زبان انگلیسی را بهعنوان زبان بینالمللی بپذیریم و آن را یاد بگیریم. در این مطلب قصد داریم تا درباره اهمیت دانش زبان انگلیسی در کار و همچنین کاریابی بگوییم. با ما همراه باشید.
۱. تسلط هر چند نسبی به زبان انگلیسی؛ لازمه هر شغلی
سری به موقعیتهاش شغلی بزنید. فرقی نمیکند که شما یک مهندس مکانیک هستید یا یک کپی رایتر. با نگاهی ساده و گذرا به آگهیهای شغلی مختلف یک چیز بهعنوان وجه اشتراک بسیاری از آگهیها به شمار میآید. اکثر آگهیدهندهها انتظار دارند که شما دانش و تسلط نسبی روی زبان انگلیسی داشته باشید. البته قطعا بسته به اینکه حوزه کاری چیست، میزان مهارت مورد انتظار شرکتها نیز متفاوت است. پس اولین و مهمترین دلیل برای یادگیری زبان انگلیسی پیدا کردن یک موقعیت شغلی مناسب در بازار رقابتی فعلی است.
از آن گذشته امروزه بسیاری از شرکتهای بینالمللی فرصتهای شغلی فوقالعادهای را بهصورت دورکاری تعریف میکنند. طبعا اولین لازمه موفقیت در این فرصتهای شغلی، تسلط کافی به زبان انگلیسی است. اینگونه است که میتوانید دروازه درآمد دلاری را به روز خودتان باز کنید و چه چیزی بهتر از این؟
۲. زبان انگلیسی؛ مزیت نسبی شما در مقایسه با دیگران
خودتان را به جای مدیران منابع انسانی یک شرکت قرار دهید. تصور کنید که دو رزومه به دست شما رسیده است که هر دو در یک سطح هستند؛ اما یکی از آنها تسلط بیشتری به زبان انگلیسی دارد. کدامیک را برای همکاری انتخاب میکنید؟ بنابراین تسلط به زبان انگلیسی در مقایسه با دیگران شما را همواره یک یا چند گام جلوتر قرار میدهد.
۳. زمینهسازی برای توسعه کسبوکار در بیرون از مرزها
شاید در این اوضاع نهچندان مساعد اقتصادی هیچ چیزی بهتر از درآمد دلاری، مدیران یک شرکت را خوشحال نخواهد کرد. اما برای ارتباط با افراد در خارج از کشور که نمیشود سراغ روشهای انسانهای اولیه رفت و به آنها با علامت ارتباط برقرار کرد. بنابراین قبل از هر چیزی نیاز به کسی است که بتواند زبان انگلیسی را مثل زبان مادریاش استفاده کند. البته که این همه آن چیزی نیست که مدیران یک شرکت برای توسعه فعالیت خود در خارج از کشور نیاز دارند؛ اما فراموش نکنید که بدون دانش زبان انگلیسی در سطح عالی، هیچیک از تمهیدات دیگرِ شما، فایدهای ندارد.
۴. دسترسی به منابع اطلاعاتی بهروز و معتبر بینالمللی
تا چند صد سال قبل زبان فارسی و عربی بهعنوان زبان علم در سطح دنیا شناخته میشد. به همین دلیل اکثر نسخههای اصلی کتابهای علمی در آن دوره به یکی از این دو زبان نگارش شده است. اما در حال حاضر زبان انگلیسی است که در دنیا حرف اول را میزند. شما در هر حوزهای که مشغول به کار باشید، قطعا نیاز به منابع اطلاعاتی برای پیدا کردن جوابهای سؤالات خود و همچنین بهروزرسانی دانش خود دارید. نهتنها اکثر قریب به اتفاق مقالات علمی معتبر دنیا به زبان انگلیسی هستند، بلکه بیشترین میزان تولید محتوا در سطح اینترنت نیز به زبان انگلیسی صورت میگیرد. بنابراین برای دسترسی به منابع معتبر و دسته اول نیاز به دانش زبان انگلیسی دارید.
۵. مأموریتهای خارجی در محیط شغلی
مأموریتهای کاری یک مسئله کاملا طبیعی در محیط کاری به شمار میآیند. داستان از جایی جذاب میشود که این مأموریتها، خارجی باشد. آنوقت است که قطعا مدیران یک شرکت یا سازمان کسانی را در لیست کاندیداهای اعزام قرار میدهند که دانش زبان انگلیسی آنها در سطح بالایی قرار داشته باشد. پس اگر میخواهید لذت مأموریتهای دلاری را از دست ندهید، زبان انگلیسی را جدی بگیرید.
۶. فرصت بیشتر و بهتر برای شبکهسازی
بسیاری از موفقیتهای شغلی در گرو شبکهسازی باکیفیت است. زیاد به افسانههایی که در شبکه اجتماعی درباره مدیران کسبوکارهای مختلف میشنوید، توجهی نکنید. هیچ کسبوکار متکی به یک نفر، حتی به قلههای افتخار نیز نزدیک نمیشود. وقتی صحبت از شبکهسازی به زبان ساده تیمسازی میشود، باید سراغ افراد مهم و حرفهای در سطح جهانی نیز رفت. هیچ دلیل وجود ندارد که خود محدود به مخاطبان ایرانی کنید. قطعا اگر نیروی انسانی ایرانی کارآمد باشد، باید او را انتخاب کرد؛ اما گاهی اوقات شبکهسازی فراتر از مرزها باید صورت بگیرد. بیشک بدون داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی امکان این کار وجود ندارد.
چگونه مهارت زبان انگلیسی را در رزومه ثبت کنیم؟
یکی از مهمترین راهها برای جلب توجه کارفرما، نوشتن رزومه حرفه ای است. رزومه اولین چیزی است که کارفرما از شما میبیند. پس باید تمام تلاش خود را بکنید که قلابتان را به او گیر دهید. اما بحث اصلی ما این است که چگونه مهارت زبان انگلیسی خود را برای کارفرما نشان دهیم.
معمولا در هر رزومهای، بخشی برای معرفی خود در نظر گرفته میشود. سعی کنید این بخش را به زبان انگلیسی بنویسید. تمام هنر خود در زبان انگلیسی را به کار ببندید تا یک متن گیرا بنویسید و خواننده آن را شگفتزده کنید. حتی اگر چند روز برای نوشتن چند خط به زبان انگلیسی وقت بگذارید، ارزشش را دارد. رزومه ساز ایران تلنت در اختیار شما قرار دارد تا یک رزومه شغلی عالی برای خود بسازید و به سمت فرصتهای شغلی ناب گام بردارید.
همچنین میتوانید از امکانات بخش تعیین سطح زبان انگلیسی ایران تلنت برای ارزیابی دانش و میزان تسلط خود به زبان انگلیسی استفاده کنید. بسیاری از کسبوکارها نتیجه این ارزیابی را بهعنوان مبنای تصمیمگیری خود قرار میگیرد. پس از این فرصت طلایی حتما استفاده کنید و کاریابی را اصولیتر پیش ببرید.
کلام پایانی
زبان انگلیسی برای پیدا کردن یک شغل مناسب بسیار مهم است. همه این مطلب را نوشتیم تا در آخر به این جمله برسیم. شاید چند سال پیش تسلط به زبان انگلیسی چندان مورد توجه کسبوکارها نبود؛ اما متأسفانه یا خوشبختانه امروز کمتر کسبوکاری است که از کنار مهارت زبان انگلیسی بهعنوان یکی از اصلیترین شرایط استخدام کارکنان خود بگذرد. پس بهجای تلف کردن وقت بهتر است که آستینها را بالا بزنید و با کمی زحمت دانش زبان انگلیسی خود را یکبار برای همیشه به سطح مطلوبی برسانید و برای همیشه برگ برندهای برای کاریابی داشته باشید.