بازار کار مهندسی مکانیک برای خانم ها

آخرین بروزرسانی: ۱۴۰۴/۰۱/۱۹

بازار کار مهندسی مکانیک برای خانم ها + معرفی بهترین مشاغل

دوره‌ٔ آن حرف‌ها که می‌گفتند فلان شغل، مردانه یا زنانه است، خیلی وقت است که گذشته؛ حالا، این استعداد و لیاقت انسان‌هاست که در محیط کار، حرف اول و آخر را می‌زند. مهندسی مکانیک برای خانم‌ها، می‌تواند درست به اندازهٔ آقایان پربار و پردرآمد باشد؛ البته به شرطی که بتوانید مهارت‌های لازم را به خوبی کسب کنید!
در این مقاله، به طور تمام و کمال دربارهٔ جزئیات بازار کار مهندسی مکانیک برای خانم‌ها صحبت می‌کنیم؛ اگر به این رشته علاقه دارید و نمی‌دانید واقعا برایتان مناسب است یا نه، این مطلب برای خود شماست.

وضعیت فعلی بازار کار مهندسی مکانیک برای خانم‌ها در ایران

اگر به دهه‌های قبل برگردیم، می‌بینیم که در سال‌های اخیر حضور زنان در رشته‌های فنی و مهندسی چقدر رشد کرده‌است. در دهه‌های اخیر، حضور زنان در این رشته‌ها بیشتر شد و در حال حاضر، حتی رشته‌هایی مثل مهندسی مکانیک هم طرفداران خاص خود را دارد.
در ایران و شاید در بسیاری از کشورهای جهان، رشتهٔ مهندسی مکانیک به عنوان یک «رشتهٔ مردانه» شناخته می‌شود و اغلب دانشجویان آن، پسران هستند؛ به طوری که شاید در هر کلاس مهندسی مکانیک به طور میانگین، ۵ الی ۱۰ درصد دانشجویان، دختر باشند.


این یعنی: مهندسی مکانیک با وجود چالش‌هایی که برای بانوان دارد، شغل غیرقابل دسترسی هم نیست! فقط باید با آگاهی و علاقهٔ کامل وارد آن شوید. با شرکت در آزمون های مهندسی مکانیک، می‌توانید مهارت خود را به رخ بکشید و شانس خود را برای استخدام بالاتر ببرید.

بهترین شغل های مهندسی مکانیک برای خانم ها

مهندسی مکانیک که فقط کار با دستگاه‌های سنگین و کارهای فیزیکی و دشوار نیست؛ حوزه‌هایی هم دارد که اتفاقا به دقت و ظرافت بالا نیاز دارند و خانم‌ها خیلی بهتر از پس آن برمی‌آیند. از جمله شاخه‌های مهم و پردرآمد مهندسی مکانیک برای خانم‌ها، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

۱- حوزهٔ طراحی صنعتی

دخترانی که در رشتهٔ مهندسی مکانیک تحصیل کرده‌اند، می‌توانند با یادگیری نرم‌افزارهای کاربردی طراحی صنعتی و مهندسی، همچون Solidworks، AutoCAD و Autodesk Inventor در مشاغلی استخدام شوند که نیاز به طرح‌های خلاقانه و کاربردی در زمینهٔ امور فنی و مهندسی دارند. استخدام مهندس مکانیک خانم در این حوزه‌ها، در همه‌جای دنیا بسیار متداول است.

۲- مهندس فروش قطعات مکانیکی

درست متوجه شدید! شما به عنوان یک مهندس مکانیک خانم، می‌توانید در حوزهٔ فروش قطعات مکانیکی استخدام شوید و درآمد بسیار خوبی هم از این حوزه به دست آورید. اغلب شرکت‌های فعال در این حوزه، ترجیح می‌دهند کارشناس فروشی استخدام کنند که دانش کافی دربارهٔ مهندسی مکانیک داشته باشد و بتواند محصولات را به درستی به مشتری‌ها معرفی کنند.
اگر باور نمی‌کنید، سری به صفحهٔ آگهی استخدام امروز ایران تلنت بزنید و ببینید چند کسب‌وکار به چنین نیروهای متخصصی برای فروش محصولات خود نیاز دارند.

استخدام

۳- بازاریابی محصولات مکانیکی و صنعتی

در صورتی که در رشتهٔ مکانیک تحصیل کرده‌اید و به بازاریابی دیجیتال یا همان Digital Marketing علاقه دارید، فرصت‌های شغلی زیادی در انتظار شما هستند! خانم‌ها، دقت بیشتری در حوزه‌های مربوط به بازاریابی دارند و اگر در یک رشتهٔ تخصصی مانند مکانیک هم تحصیل کرده باشند که دیگر نور علی نور می‌شود.


برای ورود به این حوزهٔ شغلی، باید در کنار دانش مهندسی مکانیک، در زمینهٔ بازاریابی هم مهارت کسب کنید. یادگیری SEO، کار با ابزارهای تولید محتوا، فعالیت حرفه‌ای در سوشال مدیا و مواردی از این قبیل، در این راستا کمکتان می‌کنند.

۴- مهندسی پزشکی

در حوزهٔ مهندسی پزشکی، شاخه‌ای با عنوان بیومکانیک وجود دارد که در آن، ارگان‌های زیستی بدن انسان‌ها و جانوران از دیدگاه مکانیکی بررسی می‌شوند.
مهندسان این حوزه، در زمینهٔ طراحی و تولید پروتزها، لوازم و دستگاه‌های پزشکی، ایمپلنت‌ها، ابزارهای درمانی ویژه و اعضای مصنوعی (مانند پای مصنوعی و حتی قلب مصنوعی) فعالیت می‌کنند. بازار کار مهندسی مکانیک برای خانم‌ها در این حوزه خیلی خوب است؛ چون کار فیزیکی سنگینی ندارد و در عین حال، دقت و ظرافت در آن خیلی مهم است.

۵- کارشناس تحقیق و توسعه

گروهی از مهندسان مکانیک، چه مرد باشند و چه زن، نیازی به حضور در فضاهای خطرناک و انجام کارهای سنگین ندارند؛ این افراد، در تیم‌های تحقیق و توسعه کار می‌کنند. وظیفهٔ این گروه، این است که محصولات مکانیکی جدید و کاربردی تولید کنند یا در راستای بهبود محصولات قبلی قدمی بردارند؛ بنابراین، این شغل می‌تواند یکی از حوزه‌های جذاب مهندسی مکانیک برای خانم‌ها باشد.

۶- تدریس دروس مهندسی مکانیک

زنان، به دلیل صبر و حوصلهٔ زیادی که دارند، معلمان و اساتید بسیار توانمندی می‌شوند. به همین دلیل، یکی از مشاغل پیشنهادی برای ورود به بازار کار مهندسی مکانیک برای خانم‌ها، تدریس است. با دنبال کردن تحصیلات تکمیلی و کسب تخصص لازم، می‌توانید به عنوان یک استاد حرفه‌ای در این رشته فعالیت کنید و درآمد خوبی هم به دست بیاورید.

چالش ورود به بازار کار مهندسی مکانیک برای خانم ها

در حالت عمومی، هیچ شرط خاصی وجود ندارد که زنان را از ورود به کارهای حوزهٔ مهندسی مکانیک منع کند؛ با این حال، چالش‌هایی هم در این مسیر وجود دارد، از جمله اینکه:

محیط‌های تحصیلی و کاری مربوط به مهندسی مکانیک، اغلب مردانه هستند و ممکن است شما تنها زنی باشید که در آن محیط حضور دارید؛ این موضوع ممکن است برای برخی آزاردهنده باشد.
برخی حوزه‌های کاری مهندسی مکانیک برای خانم‌ها خطرناک و سنگین است؛ مثل کار با دستگاه‌های عظیم‌الجثه، حضور در محیط‌هایی با حرارت بالا،‌ برشکاری‌ها و جوشکاری‌های سنگین و در کل مشاغلی که با ابزارها و دستگاه‌های خطرناک سروکار دارند.


در محیط‌های سنتی و گاه ناسالم، ممکن است استخدام مهندس مکانیک خانم چندان پذیرفته نباشد و موجب تبعیض‌های جنسیتی شود؛ مثلا درآمد پایین‌تر از مردان یا ساعت‌های کاری نامناسب که برای خانم‌ها مشکل‌ساز است.
اگر روحیهٔ خوبی داشته باشید و مهارت‌هایتان را تقویت کنید، می‌توانید از این چالش‌ها هم بگذرید و مسیر مهندسی مکانیک برای خانم‌های دیگر را هم هموارتر کنید.

کمی انگیزه: زنان مهندس مکانیک موفق در تاریخ!

برای اینکه مطمئن شوید مهندسی مکانیک برای خانم‌ها هم مناسب است و شغل مردانه‌ای نیست، به زنان موفق این حوزه اشاره می‌کنیم:

  1. لیلا شریفیان: این بانوی ایرانی، در رشتهٔ مهندسی مکانیک تحصیل کرده‌است و در حال حاضر، به عنوان مدیر پروژه در تیم تحقیق و توسعه شرکت تویوتا در شعبهٔ بلژیک کار می‌کند. او دورهٔ کارشناسی مهندسی مکانیک را در دانشگاه امیرکبیر، دورهٔ ارشد را در دانشگاه شریف و تحصیلات دکتری را در دانشگاه ETH زوریخ به پایان رسانده است.
  2. مری اندرسون: وقتی برف‌پاک‌کن ماشین را روشن می‌کنید، باید به یاد مری اندرسون، یکی از زنان موفق در مهندسی مکانیک بیفتید! این زن، با اختراعی مهم و کاربردی در زمینهٔ مهندسی مکانیک، ثابت کرد که این شغل مردانه نیست و می‌تواند برای خانم‌ها هم مناسب باشد.
    البته که ده‌ها زن دیگر از جمله لیلا پوناوالا (اولین زن مهندس مکانیک هندی)، ژوزفین کاکرین‌ (مخترع ماشین ظرفشویی)، امیلی وارن روبلینگ (تکمیل‌کنندهٔ پل بروکلین) و کیت گلیسون (اولین زن عضو انجمن مهندسان مکانیک آمریکا) نیز می‌توانند انگیزه‌بخش زنان مستعد و علاقه‌مند برای حضور در مشاغل مربوط به مهندسی مکانیک باشند.

رزومه ساز آنلاین ایران تلنت

سخن پایانی
شاید مهندسی مکانیک برای خانم‌ها، از نظر جامعهٔ سنتی شغل مناسبی نباشد، اما در دنیای امروز، دیگر یک رویای دست‌نیافتنی نیست. اگر مهارت‌ها، استعداد و تحصیلات کافی داشته باشید، فارغ از جنسیت می‌توانید در این رشته فعالیت کنید و موفق شوید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

آگهی های مرتبط
مهندس مکانیک
حامی فرآور الوند
مهندس مکانیک
پتروشیمی رجال
مهندس مکانیک
پتروشیمی رجال
مهندس مکانیک
مهندس مکانیک
زاگرس صنعت آرکا
مهندس مکانیک
پیشگامان توسعه آرامیس
مهندس ارشد مکانیک
پترو فناوری بهپو صنعت
مهندس مکانیک (آیرودینامیک)