سوالاتی که قبل از فریلنسر شدن باید از خود بپرسید

۵ سوالی که قبل از فریلنسر شدن باید از خود بپرسید

اگر در حال تغییر در نحوه فعالیت حرفه‌ای خود هستید و دوست دارید تا از یک کارمند تمام وقت به فریلنسر تبدیل شوید، باید بگوییم که این تغییر می‌تواند نقطه عطفی در زندگی حرفه‌ای شما شود. بسیاری از شرکت‌ها به جای استخدام در موقعیت‌های شغلی خود، دنبال فریلنسرهای کاربلد هستند و تقاضا برای آنها در بازار کار بسیار بالا است. شما نیز از این انتخاب خوشحال خواهید شد، چرا که در فریلنسری رئیس خودتان هستید و می‌توانید زمان را خودتان مدیریت کنید! اینجاست که باید بگوییم دنیا به کام شما خواهد شد.

نیکول یانگ، به عنوان یک مهندس فول استک فریلنسر، در کانال یوتیوب خود در این باره می‌گوید: یکی از بهترین چیزهای فریلنسری، انعطاف‌پذیری و استقلالی است که به دست می‌آورید. نیکول توضیح می‌دهد: «شما کنترل کاملی بر پروژه‌ها، مشتریان و زمانی که به هر پروژه اختصاص می‌دهید، دارید. «در واقع تمام این موارد است که فریلنسری را انعطاف پذیر کرده است و خب بسیاری را سمت خود جذب کرده است.»

البته، همراه با تمام این مزایا، در مدل کار کردن فریلنسری چالش‌های بسیاری نیز خواهید داشت. یکی از مهم‌ترین آنها این است که خود را غرق پروژه‌های بسیار می‌کنید که این کار و مدیریت آن را برای شما مشکل خواهد کرد. برای کمک به شما برای حفظ تمرکز در مدلِ کاری فریلنسری، در این مقاله پنج نکته را بیان خواهیم کرد که هر فردی در هر حرفه‌ای مانند برنامه نویس، گرافیست، تولید محتوا و … باید آنها را قبل از شروع فریلنسری بداند. اما، قبل از آن می‌توانید در مقاله چگونه فریلنسر شویم درباره ورود به این مدل کاری بیشتر بخوانید.

هدف نهایی شما چیست؟

سوالاتی که قبل از فریلنسر شدن باید از خود بپرسید

برای اینکه در مسیر درست قرار بگیرید و از آن منحرف نشوید، باید هدف خود را بدانید. مطمئنا اولین موردی که به ذهن همه در پاسخ به سوال بالا می‌رسد، احتمالا پول است؛ اما سعی کنید بیشتر تمرکز کنید و ذهن خود را برای پاسخِ دقیق‌تر آماده کنید. برای مثال، فریلنسری به نیکول کمک کرد تا از کار در بازاریابی به سمت حوزه فناوری برود.

البته این بدان معنا نیست که هدف شما نباید درآمد باشد. (فریلنسری به نیکول کمک کرد پس از ترک شغلش در طول همه‌گیری کرونا، سرپا بماند.) اما حتی با داشتن هدف مشخص در به دست آوردن پول و درآمد، او هدف دیگری را دنبال کرد که آن هم پیشرفت در حوزه‌ای جدید بود.

آیا به دنبال این هستید که جیب خود را از پول بیشتری پر کنید یا امیدوار هستید که فریلنسری تنها منبع درآمد شما باشد؟ آیا قبول بی‌نظم کارهای پروژه‌ای شما را راضی می‌کند یا اینکه دوست دارید تا برای همیشه مشتریان خود را داشته باشید؟

شناسایی اهداف‌تان به شما کمک می‌کند بفهمید که ابتدا چه شغلی را برای فریلنسری انتخاب کنید و در مذاکرات چه مواردی را در اولویت قرار دهید و همچنین در هنگام بروز چالش‌ها، تمرکز و انگیزه خود را حفظ کنید.

چه جایگاهی برای خود تصور می‌کنید؟

سوالاتی که قبل از فریلنسر شدن باید از خود بپرسید

فکر کردن به جایگاه می‌تواند به شما کمک کند تا برای رسیدن به آن به عنوان فریلنسر تلاش کنید و مقدمات پیشرفت خود را مهیا کنید. اما جایگاه دقیقا چیست و چگونه می‌توان آن را پیدا کرد؟

مردم معمولا هنگام فکر کردن به جایگاه به یک پلتفرم خاص (مانند وردپرس) یا زبان برنامه‌نویسی خاص (مانند PHP) فکر می‌کنند، اما نیکول توصیه می‌کند که یک قدم فراتر رفته و بر روی یک صنعت خاص تمرکز کنید.

به عنوان مثال، نیکول پس از همکاری با چندین برند مد و زیبایی، جایگاه خود را در تجارت الکترونیک پیدا کرد و به کسب‌وکارهای کوچک و کارآفرینان کمک کرد تا برندسازی خود را انجام دهند و به ساخت هویت آنها کمک کرد.

آیا این ویژگی را در خود می‌بینید که به استارت‌آپ‌ها کمک کنید تا پیشرفت کنند تا بیشتر به سمت ثبات بروند و در واقع به جایگاه شرکت‌های بزرگ برسند؟ آیا صنعت یا صنایع خاصی وجود دارد که بخواهید در آنها کار کنید؟ اگر وجود دارد، کدامیک از این صنایع به مهارت‌های حال حاضر شما برای پیشرفت نیاز دارند؟

مهارت‌های خود را دسته‌بندی کنید و در کنار آن نقاط قوت خود را نیز مشخص کنید. چه کاری است که می‌توانید آن را بهتر از دیگر افراد انجام دهید؟

استفاده از نقاط قوت در زمینه‌های دیگر، راهی عالی برای متمایز شدن از رقبا است. به عنوان مثال، می‌توانید مانند نیکول از مهارت بازاریابی خود در هنگام کار با مشتریان، کمک به برندسازی، تقویت و بهبود شبکه‌‌های اجتماعی و کمپین‌های بازاریابی ایمیلی علاوه بر مهارت و کار مهندسی، بهره ببرید. در این باره نیکول می‌گوید: «کارفرمایان به چیزی بیش از یک وب‌سایت خوب نیاز دارند. آنها دوست دارند تا برندشان در تمام شبکه‌های اجتماعی شناخته شود و به ثبات برسد و این شما هستید که باید با مهارت‌های خود این کارها را انجام دهید.»

قراردادها را چگونه مدیریت خواهید کرد؟

سوالاتی که قبل از فریلنسر شدن باید از خود بپرسید

به عنوان یک فریلنسر، باید برای هر پروژه قرارداد داشته باشید تا بتوانید به خوبی انتظارات خود را بیان و درخواست کنید و البته که امنیت پروژه را تضمین کنید. در واقع آخرین مشکل و چالش شما در مدل کاری فریلنسری باید مجادله و کشمکش در مورد پولی باشد که کارفرما از پرداخت آن امتناع می‌کند. اولین جزئیاتی که در مورد قراردادهای خود باید بدانید این است: آیا دوست دارید تا به صورت ساعتی دستمزد خود را دریافت کنید یا اینکه پرداخت دستمزد به صورت ماهانه را ترجیح می‌دهید؟ در اینجا نظرات متفاوت زیادی وجود دارد، بنابراین باید بفهمید چه چیزی برای شما و سبک کاری شما مناسب‌تر است.

زمان که مشتری مشتاقی برای همکاری دارید، ابتدا باید روی نحوه کار خود فکر کنید و برای بیان موضوعات مهم در قرارداد عجله نکنید. ممکن است در برخی پروژه‌ها با کارفرمایی مواجه شوید که پس از مدتی توقع انجام کارهایی فراتر از آنچه از ابتدا از شما درخواست کرده، داشته باشد. شما باید برای این مواقع خود را آماده کنید و هر آنچه لازم است را از همان ابتدا در قرارداد بیاورید.

مطمئنا کسی دوست ندارد تا دو برابر میزان دستمزد مشخص شده خود کاری انجام دهد، اما همچنین نمی‌خواهد به رابطه خود با مشتری (یا شهرت خود) آسیب بزند. داشتن یک قرارداد کامل و آن هم به صورت کتبی (نمونه قراردادهای آماده را می‌توانید در گوگل پیدا کنید) که محدوده کار، نرخ دستمزد و زمان و نحوه دریافت پرداخت را مشخص می‌کند، از این موقعیت‌های ناراحت کننده جلوگیری می‌کند. حتی می‌توانید برخی روش‌های ارتباطی را در قرارداد بیاورید – مواردی مانند تعداد جلسات در هفته و مدت زمان پاسخگویی به ایمیل‌ها.

حتی اگر از پس هزینه آن بر می‌آیید، خوب است که از ابتدای فعالیت فریلنسری خود قراردادی را با کمک یک وکیل تنظیم کنید تا از تمام موارد چالش برانگیز در طول پروژه‌ها جلوگیری کنید. به این ترتیب، در زمان قبول هر پروژه فریلنسری یک نمونه آماده از قرارداد دارید که می‌توانید با اطمینان از آن استفاده کنید.

علاوه بر این، مهارت در برقراری ارتباط به شما کمک می‌کند که راحت‌تر با کارفرمایان و مشتریان کنار بیایید. بسیاری از کارفرمایان و مشتریان از نوع کار شما اطلاعی ندارند و حتی نمی‌دانند که به عنوان مثال، سئو چه تاثیری روی وب‌سایت آنها خواهد گذاشت. این شما هستید که در این مواقع باید به آنها کمک کنید که بیشتر در مورد کارتان و آنچه در طی پروژه انجام دهید، آگاهی به دست آورند.

برای بازاریابی خود چه خواهید کرد؟

سوالاتی که قبل از فریلنسر شدن باید از خود بپرسید

اگر در مورد فریلنسری جدی هستید، باید خودتان را بازاریابی کنید. برنامه‌ریزی شما برای یافتن مشتریان چیست؟ قبل از اینکه در وب‌سایت‌های فریلنسری ثبت‌نام کنید، توصیه می‌کنیم که با شبکه سازی برندسازی خود شروع کنید.

به عنوان مثال، پیشنهاد می‌کنیم که با افراد شاغل در حوزه کاری خود دیدار کنید و با آنها بیشتر آشنا شوید تا بتوانید توسط آنها اعلام کنید که به عنوان فریلنسر در حال فعالیت هستید. حتی می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی حرفه‌ای مانند لینکدین پستی در مورد فریلنسر شدن خود منتشر و اعلام کنید که آماده دریافت پروژه هستید. بسیاری از اولین مشتریان شما به واسطه همین شبکه سازی شکل خواهند گرفت و در واقع با بازاریابی دهان به دهان، پروژه‌های اولیه خود را به دست خواهید آورد.

همچنین، می‌توانید آنچه را که یاد می‌گیرید یا پروژه‌هایی را که در دست دارید را در شبکه‌های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید. ساختن ویدیو در یوتیوب در مورد کار خود، نحوه کار روی یک پروژه و حتی انتشار محتوایی در مورد کارتان، به شما کمک می‌کند که توسط مخاطبان بیشتری دیده شوید.

حتی اگر تازه شروع به کار در حوزه‌ای خاص مانند کدنویسی کرده‌اید، احتمالا نسبت به افراد معمولی دانش و تجربه بیشتری در توسعه کد و طراحی دارید و همین موضوع می‌تواند شما را به عنوان یک متخصص در بازار کار معرفی کند. از این رو، به اشتراک گذاشتن ذره‌ای از دانشتان به شما کمک می‌کند تا بهتر خود را بازاریابی کنید و پروژه‌های بیشتری را به سمت خود جذب کنید.

چگونه می‌توانید میان کار و زندگی خود تعادل برقرار کنید؟

در کنار آزادی و انعطاف‌پذیری که فریلنسری دارد، مسئولیت‌های زیادی نیز برای فرد فریلنسر وجود دارد. پیدا کردن مشتری، برندسازی، اجرای قراردادها و انجام وظایف مستلزم زمان و انرژی زیادی است و اگر در تمام این موارد خود را غرق کنید، مطمئنا به مهره‌ای سوخته تبدیل خواهید شد.

مهم است که برای خود وقت بگذارید و به دنبال فعالیت‌هایی بروید که به شما کمک می‌کنند تا دوباره انرژی بگیرید.

داشتن یک برنامه خواب مشخص و روتین صبحگاهی، برای برخی می‌تواند بهترین انتخاب باشد چرا که به آنها کمک می‌کند که با سلامت جسمی، عاطفی و معنوی، روز کاری خود را سپری کنند. برای شما ممکن است گوش دادن به یک پادکست بیست دقیقه‌ای و همزمان نوشیدن فنجان قهوه‌ای این تاثیر را داشته باشد؛ دویدن یا انجام یوگا قبل از شروع روز، یا حتی پوشیدن «لباس کار» برای زمانی که در حال کار هستید نیز می‌توانند برای افراد بسیاری نقش انرژی‌زا را داشته باشند. بعد از مشخص شدن این برنامه، سعی کنید به یک برنامه کاری مشخص پایبند باشید. زمانی که به صورت فریلنسری مشغول به کار هستید بسیار راحت می‌توانید خود را از کار زیاد خسته کنید و این اصلا برای شما خوب نخواهد بود.

اگر کار شما کدنویسی است، به شما پیشنهاد می‌کنیم که یک بلاگ شخصی راه‌اندازی کنید تا در زمان استراحت خود از آنچه بر یک کدنویس می‌گذرد، بنویسید.

علاوه بر این، شما باید با مفهوم کار عمیق نیز آشنا شوید. به عنوان یک فریلنسر، موارد بسیاری در اطراف شما وجود دارد که هر کدام از آنها می‌توانند حواس شما را از کار پرت کنند. کار عمیق برای فریلنسرها بسیار عالی است. وقت گذاشتن برای دوری از حواس‌پرتی‌ها و تمرکز واقعی به شما کمک می‌کند تا کارهای بیشتری نسبت به زمانی که در حال گذران بی‌هدف وقت هستید، انجام دهید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آگهی های مرتبط

برنامه‌نویس Blazor

خدمات انفورماتیک

آگهی های مرتبط