بار-آن بار-آن

نام آزمون دهنده|زمان انجام آزمون: 13:54 - 1401/5/22
خلاصه نتایج

62%

پایین‌تر از متوسط
متوسط
بالاتر از متوسط
توضیحات تفصیلی
هوش برون‌فردی، توانایی شما در برقراری ارتباط خوب با دیگران و مدیریت آن روابط است.
همدلی یعنی شما جهان را از دید فرد مقابل ببینید.
صبح زود است، در حال رفتن به محل کار خود هستید. پشت چراغ قرمز ایستاده‌اید، ناگهان یک ماشین با شما برخورد می‌کند، شما آسیب زیادی ندیدید، فقط سپر ماشین‌تان کمی ضربه خورده است، متوجه می‌شوید كه راننده تازه‌كار است و با این اتفاق بسیار ترسیده است. با مهربانی برخورد كرده و او را به آرامش دعوت می‌کنید. وقتی می‌توانید موضوع را از دید فرد مقابل ببینید، یعنی حس همدلی دارید، او تازه‌كار است و بر اثر استرس و عدم مهارت كافی، نتوانسته فاصله‌ دقیق را تشخیص بدهد. همدلی یعنی او را درك كنیم و به استرسش اضافه نكنیم.
خوب گوش می‌دهید که دیگران چه می‌گویند، چه احساسی دارند و به نیازشان توجه می‌كنید. مردم اغلب مشکلات خود را به شما می‌گویند، به‌خوبی می‌توانید احساس دیگران را درک کنید، افراد دیگر برای مشورت و همفكری به شما مراجعه می‌کنند. این درك میسر نمی‌شود، مگر این‌كه با خودتان نیز همدل باشید، پس یادتان نرود كه همدلی با خودتان نیز در برنامه‌های اولویت‌دار شما باشد. چراغی كه به خانه رواست، به مسجد حرام است.
ویژگی‌های افراد با همدلی بالا:
در کنار دیگران و در خلوت خودشان، حضور دارند. هنر گوش‌دادن فعال را یادگرفته‌اند. ارتباط غیرکلامی(زبان بدن) خوبی دارند. پرسش‌گری برای‌شان اصل مهمی در گفتگو است، تا فرد بتواند راه‌حل مطلوب خودش را بیابد.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس همدلی :
بیشتر بشنوید و كمتر بیان كنید.
خودتان و دیگران را كمتر قضاوت کنید.
صبور باشید.
خودرا جای دیگران قرار دهید.
نصیحت نکنید.
بی‌تفاوت عبور نکنید.
اگر مسئولیت‌پذیر باشید، می‌توان به شما اعتماد کرد و بدون نیاز به نظارت، كار خود را انجام می‌دهید، زیرا در قبال رفتارهای خود پاسخ‌گو هستید.
شما در یک پروژه‌ کاری مشغول فعالیت هستید، کارها و وظایف بین افراد پروژه تقسیم شده و هفته‌ آینده باید پروژه تحویل داده شود. شما بیمار شده و چند روزی از انجام مسئولیت‌های خود عقب می‌مانید، ضمنا از قبل برنامه‌ریزی كرده بودید كه با اتمام پروژه به سفر تفریحی بروید. حالا سر دوراهی هستید، سفر بروید و پروژه را عقب بیندازید یا سفر را لغو كرده و پروژه را سریعا انجام داده و تحویل دهید. اگر انجام مسئولیت برای شما در اولویت است، پس مسئولیت‌پذیر هستید.
شما در انجام امور بهانه نمی‌آورید و اولویت شما به انجام رساندن كار است، زندگی خود را سازماندهی می‌کنید و وقت شناس هستید. اغلب بر احساسات خود کنترل دارید و فردی سازگار هستید، رازدار هستید، پس مورد اعتماد دوستان و آشنایان قرار دارید. عدم مسئولیت‌پذیری دیگران شما را عصبانی می‌کند، گاهی لازم است تا مسئولیت‌ها را واگذار كنید كه دیگران هم یاد بگیرند وظایف خودشان را انجام دهند، شما قبل از هر چیز، در قبال خودتان مسئول هستید.
ویژگی‌های افراد با مسئولیت‌پذیری بالا:
بهانه نمی‌آورند. زندگی خود را سازماندهی می‌کنند. به موقع سر قرار حاضر می‌شوند. هیجان‌های خود را کنترل می‌کنند. سازگار هستند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس مسئولیت‌پذیری :
برنامه‌ریزی داشته باشید.
کارهای روزانه را یادداشت کنید.
کارهایی که باید انجام دهید را مرور کنید.
برای کارها زمان تعیین کنید.
براساس اهمیت کارها برای آن‌ها اولویت قرار دهید.
توانایی ایجاد و حفظ روابط رضایت‌بخش دارید كه به‌وسیله‌ نزدیکی عاطفی، صمیمیت و محبت دوطرفه ایجاد می‌شود.
فرض کنید چند روزی است به محل كار جدیدی می‌روید، در همین چند روز توانسته‌اید تعداد قابل توجهی از همكاران را بشناسید و ارتباط خوبی ایجاد كنید. از معاشرت با همكاران و دوستان جدید و قدیمی لذت می‌برید و راه ارتباط با افراد را خوب می‌دانید.
تمایل دارید که به‌طور رسمی و غیررسمی با افراد یا گروه‌های دیگر به‌خوبی کار کنید، به‌طور موثر با دیگران ارتباط برقرار می‌کنید، همچنین روابط خوبی در خانه و محل کار دارید. دوستان‌تان شما را فردی خوش‌مشرب می‌دانند، از ویژگی‌های شما این است که آگاهی‌(نسبت به خود و دیگران) دارید، مراقبت از افراد دیگر را دوست دارید و دوست و همکار خوبی برای دیگران هستید.
ویژگی‌های افراد با روابط بین‌فردی بالا:
روابط گسترده افراد معروف در محیط كاری خودشان خوش‌برخورد شاد فعال و پرجنب‌وجوش
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس روابط بین‌فردی :
مثبت‌نگر باشید.
به مردم احترام بگذارید.
خوش‌برخورد باشید و اگر ناراحت هستید، تلافی آن را سر مردم در نیاورید.
به اطرافیان خود اهمیت بدهید.
در مواقع بحرانی در کنار دوستان خود باشید.
با دیگران صادق باشید.
شنونده‌ صبوری باشید.
آگاهی و شناخت خودتان
توانایی درک احساس‌های‌تان و اثر آن‌ها بر عملکرد شما است.
حالتی را در نظر بگیرید که شما و همکاران‌تان دچار اختلاف شدید، همکاران‌تان در حال گفتگو برخلاف عقاید شما هستند، ناگهان شما در این بحث و جدل متوجه می‌‌شوید که صدای‌تان زیاد بالا رفته و احساس خشم می‌کنید. شما آگاه هستید که قلب‌تان دارد سریع می‌زند و احتمالا حرف‌هایی خواهید زد که بعدا پشیمان خواهید شد، پس سعی می‌کنید برای چند لحظه تدبیری بیندیشید، شاید حتی برای چند لحظه آن‌جا را ترک کنید. این نشان می‌دهد که شما به احساس خود، آگاهی دارید و توانایی مدیریت آن را دارید.
شما نیازمند بهبود خود در این مولفه هستید، معمولا در شرایط استرس‌زا، احساس خشم را تجربه می‌کنید و از کوره در می‌روید، بعد از آرامش، شاید متوجه نشوید چه چیزی باعث عصبانیت شما شده است. این موضوع شما را ناراحت می‌کند و در روابط‌تان نیز اثر منفی می‌گذارد. اگر فکر کنید که موضوع یا رفتار بیرونی، موجب خشم و به‌هم‌ریختگی شما شده، کنترل اوضاع از دست‌تان خارج می‌شود و وارد یک چرخه‌ بی‌پایان از هیجان‌های منفی خواهید شد، اما اگر بدانید که سرنخ بروز هیجان، درون شما قرار دارد، گام اول را برای کسب آرامش برداشته‌اید. خودآگاهی آغاز سفری پرماجرا به‌سو سرزمین آرامش است.
ویژگی‌های افراد با خودآگاهی هیجانی بالا:
مدام تلاش می‌کنند تا خودشان را درک کنند. قادرند نقاط قوت و ضعف خود را به‌طور دقیق توضیح دهند، سعی نمی‌کنند خود را بهتر از آن‌چه ممکن است باشند، توصیف کنند. فردمحور نیستند. محدودیت‌های خودشان را درک می‌کنند و می‌دانند که برای موفقیت به هم‌تیمی‌ نیاز دارند. از عملکرد خود مطمئن هستند و توانمندی‌های خود را می‌شناسند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس خودآگاهی هیجانی :
به خودتان همان‌طور که هستید نگاه کنید، مثل تصویری که در آیینه‌ای تخت دیده می‌شود، بی‌کم‌و‌کاست.
به جای خودخوری، افکارتان را در یک دفترچه ثبت کنید.
اهداف بلند‌مدت خود را به هدف‌های کوچک‌تر تقسیم کنید و اولویت‌های خود را یادداشت کنید.
مشاهده‌گر خوبی برای اعمال خود باشید و هر روز زمانی را برای تحلیل رفتارهای خودتان در نظر بگیرید، فرض کنید با دوربین از شما فیلم گرفته شده و در ذهن‌تان آن فیلم را ببینید.
به تمرین مدیتیشن و سایر عادات ذهن آگاهی که باعث تنفس و به روز رسانی ذهن و افزایش تمرکز می‌شود ، بپردازید.
در آزمون‌های شخصیت‌شناسی مختلف شرکت کنید تا وجوه مختلفی از خودتان را بشناسید.
خودشکوفایی یعنی به‌وقوع پیوستن توانایی و استعدادهای درونی شما توسط خودتان.
اگر میزان خودشکوفایی در شما زیاد باشد، در تمام سختی ها آرامش خود را حفظ می‌کنید، هرگز سختی‌های زندگی را مانع نمی‌پندارید؛ بلکه آن را به‌عنوان چالش می‌نگرید . همیشه حس خوبی به افراد دیگر می‌دهید و برای رسیدن به یک هدف جمعی با ارزش، تلاش خود را می‌کنید، دیگران برای شما مهم هستند و بی‌تفاوت از کنار آن‌ها نمی‌گذرید.
گاهی پیش می‌آید که بر اساس حرف‌های مخربی که در کودکی می‌شنویم، فراموش می‌کنیم که توانمند و با استعداد هستیم. شما نیاز دارید که دوباره خودتان را باور کنید، گویی خودتان را فراموش کرده‌اید. شما با استعداد آفریده شده‌اید تا کاری را در این دنیا انجام دهید. خوب بیندیشید، کدام کارها را به‌سادگی انجام می‌دهید، به‌عبارت دیگر، انجام چه کاری برای شما خیلی ساده و پیش پا افتاده است و به‌نظرتان همه آن را بلد هستند. پاسخ به پرسش بالا، آن بخش از استعدادهای شما را نمایان می‌سازد كه فراموش شده و باورش نداشتید. سعی كنید با افرادی معاشرت كنید كه خودشكوفا هستند، چراكه نقاط قوت شما را می‌بینند و به شما كمك می‌کنند تا آن را رشد دهید.
ویژگی‌های افراد با خودشکوفایی بالا:
تمایل دارند که بسیار مستقل باشند. از خلوت و تنهایی لذت می‌برند. دارای طنز فلسفی هستند. خودجوش هستند. از طی مسیر لذت می‌برند، نه فقط از رسیدن به مقصد.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس خودشکوفایی :
مستقل زندگی کنید، لازم نیست زندگی خود را بر اساس نظرات دیگران تنظیم ‌کنید.
با ناشناخته‌ها راحت باشید.
با خودتان و دیگران شفقت، مهربانی و پذیرش داشته باشید.
شوخ طبعی داشته باشید. افراد خود شکوفا وقتی اشتباه می‌کنند می‌توانند به خود بخندند و به دیگران کمک کنند در موقعیت های چالش برانگیز موقعیت را به گونه ای طنز ببینند.
در پی دوستی‌های معنادار و عمیق باشید.
خودتان را تشویق کنید و منتظر نباشید تا دیگران تشویق‌تان کنند.
سعی کنید تا خلاقانه زندگی کنید، برای شروع می‌توانید از مسیر جدیدی به خانه برگردید.
یک هدف بزرگ در زندگی تعریف کنید، هدفی که فراتر از نیازهای مادی معمول باشد، مثلا ایجاد صلح در جهان یا کمک به حفظ محیط‌زیست یا ... .
میزان ارزش و اهمیتی که برای خودتان قائل هستید را عزت‌نفس یا حرمت نفس می‌گویند.
عزت‌نفس میزان ارزش و احترامی است که به خودتان می‌گذارید. این مولفه با خودشیفتگی تفاوت بسیار زیادی دارد، اگر خودشیفته باشید، می‌اندیشید که شما از همه برتر هستید و دیگران در برابر شما حقیر هستند، ولی وقتی عزت‌نفس دارید، برای خودتان و دیگران ارزش و احترام قائلید. اتفاقا افراد خودشیفته، عزت‌نفس بسیار کمی دارند. پذیرش آن‌چه که هستید، برای شما آرامش به ارمغان می‌آورد. درون شما ویژگی‌های خوب و بد وجود دارند و فقط کافی است که آن‌ها را بپذیرید و به خودتان ارزش و احترام بگذارید.
وقتی عزت‌نفس دارید، احساس خوبی نسبت به خودتان دارید و خود را شایسته‌ احترام دیگران می‌دانید و خودتان هم به دیگران احترام می‌گذارید. شما در زندگی‌تان فرد مستقلی هستید و از این بابت خوشحالید، نقص‌ها و کاستی‌های خودتان را به‌راحتی می‌پذیرید و آگاهید که هر انسانی توانمندی‌ها و محدودیت‌های خاص خودش را دارد. معنادار بودن زندگی برای شما اهمیت خاصی دارد و برای تجربه‌ حال خوب نیازی به بررسی دستاوردهای‌تان ندارید.
ویژگی‌های افراد با عزت نفس بالا:
در بیان نیازها و نظرات خود قاطع هستند. به توانایی خود در تصمیم‌گیری اطمینان دارند. در انتظارهای خود واقع‌بین هستند و کمتر احتمال دارد بیش از حد، نسبت به خود و دیگران انتقاد کنند. انعطاف‌پذیرترند و بهتر می‌توانند در برابر استرس و مشکلات مقاومت کنند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس عزت نفس :
با خودتان خلوت کنید و کارهای لذت‌بخش انجام دهید. مانند بهترین دوست‌تان با خود رفتار کنید.
گفتگو ذهنی منفی را به چالش بکشید. هر بار که از خود انتقاد می‌کنید، متوقف شوید و به دنبال شواهد عینی باشید که این انتقاد درست است یا نه، متوجه خواهید شد که بیشتر تفکرهای منفی شما بی‌اساس است.
خود را با دیگران مقایسه نکنید. باور داشته باشید که هر فردی همانند اثر انگشت، متفاوت است و زندگی هر انسانی به‌تنهایی دارای ارزش است.
از خصوصیات ویژه‌ خود قدردانی کنید. هر روز نکات مثبت خود را با نوشتن یک لیست و مراجعه به آن، یادآوری کنید.
از گذشته درس بگیرید و موهبت آن را درک کنید و برای این کار حتما به روان‌شناس خبره مراجعه کنید.
از زندگی لذت ببرید. رویدادها و فعالیت‌های لذت‌بخشی را در هر روز انجام دهید، سعی کنید کمتر به دیگران متکی باشند.
توانایی درک ظرفیت‌های درون شما، توسط خودتان و تلاش برای انجام آن‌ها.
در یک همایش کاری، مدیر یک سازمان بزرگ را می‌بینید و قصد دارید با او وارد گفتگو شوید و باب آشنایی را باز کنید. با وجود این‌که اولین مرتبه است که او را دیده‌اید، با اعمادبه‌نفس خوب به سمت او رفته و گفتگو را آغاز می‌کنید. این بیان‌گر خودابرازگری است.
به‌نظر می‌آید که شما شناخت دقیق و مناسبی از توانمندی خودتان ندارید، شاید بیش از حد درگیر این هستید که از بیرون چگونه به‌نظر می‌آیید. اگر تصویر بیرونی شما چندان همخوان با محیط نیست، شاید لازم است محیط خود را عوض کنید. اگر یک شاعر با روحیه‌ حساس و لطیف هستید، در اردوگاه نظامی روزهای سختی را خواهید گذراند و مدام مجبور هستید که بخشی از خودتان را پنهان کنید. در صورت امکان، تغییر محیط حال شما را خوب خواهد کرد. برای بهبود خودابرازی گام اول را همین حالا بردارید و خودتان باشید، خلاصه‌ قصه‌ای از خودتان در یك یا دو پاراگراف بنویسید، به‌گونه‌ای باید بنویسید تا خواننده به‌عنوان قهرمان قصه، شما را باور كند. بعد از این كار سرنوشت زندگی ده نفر را مطالعه كنید كه متفاوت از هم باشند. در خیلی از موارد درست و غلط نداریم و شما كافی‌ست تا جای خودتان را در زندگی یا كار بیابید. به قطعه‌ پازلی بیندیشید كه فقط در جای خودش درست و راحت می‌نشیند.
ویژگی‌های افراد با ابراز وجود بالا:
خودشان را به خوبی می‌شناسند. از ابراز عقاید خود ابایی ندارند. معمولا شروع‌کننده‌ بحث هستند و سخنران خوبی به‌شمار می‌روند. از تجربه‌‌های جدید لذت می‌برند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس ابراز وجود :
سعی کنید با دیگران گفتگو کنید، این روند به شما کمک می‌کند تا درباره‌ خود صحبت کنید و روشی برای ابراز وجود است.
نوشتن مانند گفتگو به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های خودابرازگری را گسترش دهید. نوشتن خاطرات روزانه، آغاز خوبی است.
فعالیت‌های هنری به شما کمک می‌کنند تا درون خود را بهتر نشان دهید.
استقلال، هدایت افكار درونی شما برای حل چالش‌های روزمره‌تان است.
یك روز صبح از خواب برمی‌خیزید و دچار یك حس آشفتگی درونی می‌شوید، واكنش‌تان چیست؟ اگر دوش می‌گیرید، خلوت می‌كنید و به موضوع می‌اندیشید تا عمق مساله را بیابید، شما استقلال فردی دارید. ممكن است در این بین از مشاورتان هم كمكی بگیرید، ولیكن تصمیم نهایی با خود شماست.
شما حالتی را تجربه می‌کنید که در آن، فرد قادر به پذیرش مسوولیت کامل احساس‌های خود نیست. گاهی احساس‌هایی مانند غم، اندوه، دل‌شکستگی، اضطراب و افسردگی دارید، اما نمی‌توانید آن‌ها را بپذیرید. ممكن است فکر کنید كه باری بر دوش دیگران هستید. اطمینان کامل به عملکرد خود ندارید و مدام خود را شماتت می‌کنید. اکثر اوقات شخصی را پیدا می‌کنید که بتوانید به او وابسته باشید، باید كمی به خودتان اعتماد كنید و ریسك‌پذیر باشید. هیچ موفقیتی به دست نمی‌آید، مگر بعد از بارها و بارها زمین‌ خوردن و شكست. به‌جای نگریستن به نتایج خوب افراد، به مسیر آن‌ها دقت كنید. آن‌چه می‌تواند شما را رشد دهد، باور به این جمله است كه خودتان مسوول زندگی خودتان هستید.
ویژگی‌های افراد با استقلال بالا:
با اعتماد‌به‌نفس متکی به خود شفاف آگاه مطمئن قابل اعتماد تعیین کننده
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس استقلال :
باورها و مفروضات خود را به چالش بکشید.
در برخورد با امور مختلف تصمیم‌گیری قاطعانه داشته باشید.
شروع به تصمیم‌گیری برای خود کنید.
نیازهای خود را برآورده کنید.
یاد بگیرید که خودتان را آرام کنید.
وقتی بتوانید با شرایط جدید زندگی هماهنگ شوید.
جهان را به‌صورت عینی می‌بینید و توانایی تصمیم‌گیری بدون ورود احساسات شخصی را دارید.
قرار است در شركت شما تعدیل نیرو صورت گیرد، شما تصمیم‌گیرنده‌ اصلی هستید و بین دو انتخاب مانده‌اید؛ یکی فردی که از نظر منابع‌انسانی شرکت امتیاز پایین‌تری آورده ولی به درآمد این کار نیاز دارد و دیگری فردی است که امتیاز بالاتری دارد و می‌تواند در موقعیت های دیگر هم کار پیدا کند. شما نفر دوم را انتخاب می‌كنید و منافع شركت را ترجیح می‌دهید، البته خودتان ناراحت هستید ولی چاره‌ای ندارید جز این‌كه احساس شخصی خودتان را وارد تصمیم نكنید.
معمولا فردی احساسی قلمداد می‌شوید و همه‌ جوانب را در مواجه با شرایط نمی‌سنجید، این باعث ناراحتی دوستان و همکاران‌تان می‌شود. بسیاری ازاوقات دوستان معتقدند شما زیادی خوش‌بین هستید، بیشتر در هنر و یا افكارتان غرق می‌شوید و خیال‌پردازی‌هایی در ذهن خود می‌کنید و در دنیا ذهنی خود زندگی می‌کنید، گاهی لازم است تا عینك واقعیت را به چشمان خود بزنید.
ویژگی‌های افراد با واقع‌گرایی بالا:
دقیق هستند. منطقی عمل می‌کنند. خردمند و صادق هستند. مولد و عملگرا هستند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس واقع‌گرایی :
گفتگوهای درونی خود را زیر نظر داشته باشید.
افکار خود را به چالش بکشید.
برنامه‌های خود را یادداشت کنید.
توانایی تغییر و سازگاری با عوامل، شرایط یا محیط متغیر را دارید.
برای كار جدیدتان مجبورید در شهر جدیدی سكونت داشته باشید. استرس كار جدید، محل زندگی جدید، دوری از خانواده و دوستان و شرایط مالی نه‌چندان خوب شما، می‌تواند شرایط بسیار سختی را برای‌تان رقم بزند، اما شما با خاطری آسوده فضا پراسترس را می‌پذیرید و فضا را درك می‌كنید. زمان كمی لازم است تا دوباره جا بیفتید و به‌راحتی كار كنید و از زندگی‌تان لذت ببرید.
در مواجهه با شرایط جدید یا تغییر محیط دچار استرس و اضطراب فراوان می‌شوید، علاقه‌مند هستید از الگوهای تکراری که خودتان دوست دارید، برای کارها استفاده کنید. آشنایی با افراد جدید برای شما سخت است، برخی از افراد شما را فردی متعصب و خشک می‌دانند. توجه کنید که چسبیدن به باورها و اعتقاد‌های خودتان خوب است، اما نباید ذهن‌تان را قفل بزنید و باورهای جدید و شرایط جدید را تجربه نکنید، تعصب به تجربیات قبلی، رشد شما را متوقف می‌کند. آب برای حفظ زلالی و شفافیت خودش، مدام در حرکت و تکاپو است و سکونش می‌تواند مردابی بدبو ایجاد کند.
ویژگی‌های افراد با انعطاف‌پذیری بالا:
اعتماد‌به‌نفس بالا دارند. آستانه‌ تحمل‌شان زیاد است. از همدلی بالایی برخوردارند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس انعطاف‌پذیری :
مناظر خود را تغییر دهید، برای قدم زدن به محیط جدید پا بگذارید.
چیز متفاوتی را امتحان کنید(غذای جدید، لباس جدید، دوستان جدید).
افکار و کلمات خود را بررسی کنید، همیشه از خود بپرسید که آیا می‌توان طور دیگری اندیشید؟
خودجوش باشید، برای تجربه‌ هر چیز جدید، منتظر افراد یا موقعیت خاصی نباشید (نگویید از شنبه شروع می‌کنم!).
فرایند یافتن راه‌حل برای مشکلات موجود در زندگی را بلد هستید.
شما مسئول حل مشکل ایجاد شده در سازمان هستید، ابتدا خوب صورت مسئله را بررسی می‌کنید و پس از کشف، یک برنامه‌ گام‌به‌گام ایجاد می‌کنید تا به‌آرامی مسئله را حل کنید.
شما فردی با نگرشی خاص هستید، مشکلات را دوباره تعریف می‌کنید و از دیدهای مختلف بررسی می‌کنید. برای مسائل زندگی خود با نظم و برنامه‌ریزی پیش می‌روید، معمولا به شهود خود گوش می‌دهید، برای شروع، سختی و مشکلات کمتری دارید و هنگام مواجهه با مشکل، بیش ازحد احساسی نمی‌شوید. مشکلات را چالش و تجربه می‌دانید و سعی می‌کنید بالاتر از آن‌ها بایستید.
ویژگی‌های افراد با حل مسئله بالا:
نیازی ندارند همیشه حق با آنها باشد. از یک ذهنیت ثابت فراتر رفته و راه‌های جدیدی امتحان می‌کنند و می‌توانید گزینه‌ها را کشف کنند. مشکلات را به‌عنوان چالش می‌بینند و سعی می‌کنند درس بگیرند. تعریف روشنی از مشکل دارند؛ می‌توانند به‌طور خاص مشکل را شناسایی کنند. توانایی این را دارند که از رخ دادن مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس حل مسئله :
شنونده خوبی باشید.
دیگران را قضاوت نکنید.
صبور باشید.
نصیحت نکنید.
بی‌تفاوت عبور نکنید.
توانایی شما برای غلبه برعوامل استرس‌زا بیرونی و درونی
وقتی شما خودمدیریتی داشته باشید، توانایی تنظیم احساس، افکار و رفتار خودتان را در شرایط اضطراری دارید.
یک ماشین به‌طور اتفاقی با ماشین شما برخورد كرده و راننده‌اش شروع به پرخاش‌گری می‌کند، شما می‌توانید خودتان را كنترل كنید. فشارهای کاری را به منزل انتقال نمی‌دهید و تحریک‌پذیری شما كم است. در برابر نظرات مخالف، هرچند تند بیان شود، آرامش خود را حفظ می‌كنید. در تمام این موارد، شما خودمدیریتی دارید و تكانش‌های ناشی از هیجان‌های خود را به‌خوبی مدیریت كرده‌اید.
معمولا در درگیری‌ها و بحث‌ها پرخاش می‌کنید و تحریک‌پذیر هستید، همه چیز را به صورت رقابتی در نظر می‌گیرید که موجب آزار شما می‌شود، بسیاری از مواقع بی‌حوصله هستید و دوستان‌تان به‌خاطر رفتارهای شما ناراحت هستند، این موضوع خودتان را نیز آزار می‌دهد. فشار ذهنی روی شما خیلی زیاد است، اگر به روان‌شناس مراجعه نكنید و پیگیر ماجرا نباشید، علاوه بر پرخاش‌های گاه و بی‌گاه، جسم شما نیز به‌زودی دچار آسیب‌های جدی خواهد شد، فشارهای عصبی در بیشتر موارد، باعث به‌هم‌ریختگی سیستم گوارش بدن می‌شوند.
ویژگی‌های افراد با کنترل تکانش بالا:
صبور و آرام هستند. اعتماد‌به‌نفس بالایی دارند. از نگاه دیگران، قابل اعتماد و مهربان به‌شمار می‌آیند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس کنترل تکانش :
تصمیم بگیرید که چه اهدافی را در هر مرحله از زندگی خود دنبال کنید.
برنامه‌ای برای دست‌یابی به آن هدف ایجاد كنید تا محرک‌های دیگر را نادیده بگیرید.
در هر مرحله، بعد از ارزیابی دستاوردها، درباره‌ ادامه یا تغییر مسیر، تصمیم‌گیری كنید.
توانایی شما در مواجهه با عوامل استرس‌زا یا مشکلات است.
امروز متوجه می‌شوید كه بیشتر سرمایه‌گذاری شما با شکست مواجه شده است، به فكر فرو می‌روید و به‌جای سرزنش، از خودتان مراقبت می‌كنید؛ چراكه این فقط یك تجربه است كه البته به قیمت گزافی به دست آمده و حال بد و غصه خوردن شما، دردی را دوا نمی‌كند.
معمولا مسائل را خیلی بزرگ می‌بینید که استرس زیادی به شما وارد می‌کند، در صورت مواجهه با یک چالش یا مانع، زود احساس فشار زیادی را تجربه می‌کنید و گاهی زود تسلیم می‌شوید. معمولا گفتگو ذهنی زیادی را با خود دارید که منفی هستند، زود عصبانی می‌شوید و پرخاش می‌کنید که این برروابط شما نیز تاثیر گذاشته است. لازم است بر موضوع رشد عزت‌نفس خود بیشتر كار كنید، مراجعه به یك روان‌شناس می‌تواند كمك شایانی به شما كند.
ویژگی‌های افراد با تحمل فشار روانی بالا:
شاد، صبور و آرام هستند. در رفتار آنها متانت دیده می‌شود. استوار و پیگیر هستند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس تحمل فشار روانی :
باید به محدودیت خود توجه کنید و بیش از حد، وظایفی را بر عهده نگیرید.
برای استراحت و بازیابی حالت عادی خود زمان بگذارید.
موقعیت‌هایی که استرس‌آور هستند را شناسایی كرده و برای آن تمهیدی بیندیشید.
افراد منفی را از خود دور کنید.
در زمان احساس فشار، از خودتان مراقبت كرده و به خلوت بروید.
وقتی شادمان و خوش‌بین هستید و به آینده امیدوارید.
امید داشتن برای رخ دادن اتفاق های خوب
شما هوادار یك تیم فوتبال هستید، فقط ده دقیقه از مسابقه باقی مانده است. تیمی كه شما می‌پسندید، دو گل خورده و یکی از بازیکنانش هم از زمین اخراج شده است، شما جزو معدود افراد خوش‌بینی هستید که هنوز بازی را نگاه می‌کنید و باور دارید که اتفاق خوبی می‌افتد. شما سرما بهمن ماه را تحمل می‌كنید و در استادیوم می‌مانید تا این ده دقیقه را هم ببینید.
فردی با جهان‌بینی مثبت هستید، مثبت‌نگرید و دوستان شما نیز افرادی مثبت‌نگر هستند. معمولا از دیگران بابت هر چیزی قدردانی می‌کنید، از عوامل منفی که حس بدی به شما بدهند دوری می‌کنید، باید گفت كه گاهی وقت‌ها این خوش‌بینی در روابط شما تاثیر منفی گذاشته است و افرادی شما را ناامید کرده‌اند، ولی باید بدانید همه شبیه هم نیستند و بهتر است به تفکر مثبت خود با دید بهتری ادامه دهید.
ویژگی‌های افراد با خوش‌بینی بالا:
احساس می‌کنند که اتفاقات خوبی در آینده رخ خواهد داد. انتظار دارند که همه چیز به بهترین نحو پیش برود. احساس می‌کنند در مواجهه با چالش‌های زندگی موفق خواهند شد. احساس می‌کنند آینده‌ روشنی دارند. فکر می‌کنند که حتی اتفاق‌های خوب نیز می‌توانند ناشی از رویدادهای منفی باشند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس خوش‌بینی :
بر آن‌چه خوب پیش می‌رود تمرکز کنید، سه مورد را که در روز گذشته، خوب پیش رفته است بنویسید.
شکرگزار نعمت‌ها و داشته‌های خود باشید.
انتظار اتفاقات خوب را داشته باشید.
مولفه شادمانی احساسات مثبت یا خوشایند اعم از رضایت تا شادی را شامل می‌شود.
وقتی اتفاقات زندگی برای‌تان جذاب و دلنشین است و موسیقی زیبای جهان هستی را می‌شنوید، شادمانی در عمق وجود شماست. خبر موفقیت‌تان در یک آزمون را می‌شنوید، درحالی‌كه این قبولی باعث مهاجرت شما به شهر دوری خواهد شد. از موفقیت خود لذت می‌برید و فکر آینده، شما را از شادی کردن باز نمی‌دارد.
معمولا نسبت به دیگران حسود هستید، دیگران فکر می‌کنند همیشه خسته هستید و افراد دیگر شما را فردی خسته‌کننده می‌دانند. معمولا زود عصبانی می‌شوید و پرخاش می‌کنید، گاهی دیگران را زیاد سرزنش می‌کنید و آن‌ها را مقصر اتفاقات در نظر می‌گیرید.
ویژگی‌های افراد با شادمانی بالا:
احساس قدردانی می‌کنند. در لحظه زندگی می‌کنند. مهربان هستند. ازکلمات مثبت به جای منفی استفاده می‌کنند. اغلب لبخند می‌زنند. شوخ‌طبع و خوش‌اخلاق هستند. خودجوش عمل می‌کنند. افراد صادقی هستند. اعتماد‌به‌نفس دارند.
پیشنهادهای بهبود زیرمقیاس شادمانی :
در چیزهای کوچک شادی را بیابید.
روز خود را با لبخند آغاز کنید.
با دیگران ارتباط برقرار کنید.
کاری را انجام دهید که بیشتر به آن علاقه دارید.
به نعمت‌ها بیندیشید و سپاس‌گزار باشید.
مثبت‌اندیشی را انتخاب کنید و در هر شرایطی بهترین‌ها را ببینید.